Advertisement

Kategorie produktów

  • Czas na śniadanie

    Wtorek, 12 maja 2020

    Nie bez powodu śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Musi dać nam energię i dostarczyć wszystkich niezbędnych witamin oraz składników odżywczych. Na słodko czy wytrawnie? Na ciepło czy na zimno? Przede wszystkim smacznie i tak, jak lubimy najbardziej – takie powinno być śniadanie idealne. Czytaj więcej »

  • Letnie trunki

    Wtorek, 12 maja 2020

    Lato dla wielu było zawsze chwilą wytchnienia, momentem, kiedy częściej mamy okazję spędzić czas przy drinku bądź ulubionym alkoholu. Obecna sytuacja epidemiczna może wpłynąć na zmianę nawyków, ale producenci, jak co roku, przygotowują na ten czas specjalną ofertę. Sprawdzamy jak kształtuje się rynek, jakie są prognozy przedstawicieli branży i co nowego w tym czasie pojawi... Czytaj więcej »

  • Repelenty na wiosnę

    Wtorek, 07 kwietnia 2020

    Zbliżają się ciepłe wiosenne dni, a później gorące lato. To czas, który dla większości owadów jest okresem lęgowym. Komary, meszki, pszczoły, osy i szerszenie mogą być nie tylko dokuczliwe, ale i niebezpieczne. Jak się przed nimi bronić? Co zrobić, by ukąszenia były mniej bolesne czy swędzące? Sprawdzamy jakie repelenty i produkty uśmierzające ból są dostępne na rynku. Czytaj więcej »

  • Słodkie słoiki

    Wtorek, 07 kwietnia 2020

    Cukry – zwykłe i żelujące, fixy, słodkie przyprawy – to niezbędnik każdej gospodyni, która samodzielnie przygotowuje domowe przetwory. Jak wygląda obecna oferta i sprzedaż wspomnianych produktów w „owocowym sezonie”? Czytaj więcej »

  • Nie tylko najmłodsi patrzą z ciekawością na pełne słodkości sklepowe półki. Na odrobinę słodyczy pozwala sobie również większość dorosłych. Żelki, cukierki, lizaki, ciastka, draże, gumy, pianki – ilość kolorów, smaków i wariantów może przyprawić o słodki zawrót głowy. Po jakie produkty najczęściej sięgają Polacy? Czytaj więcej »

  • Lekko i zdrowo

    Wtorek, 07 kwietnia 2020

    Wiosna to idealny czas na to, aby zamienić żywieniowe nawyki na lepsze. Konsumenci będą szukać zdrowej żywności, produktów nieprzetworzonych, pozbawionych niepotrzebnych substancji, o czystym składzie. Portfolio producentów stale rośnie – na co warto zwrócić szczególną uwagę? Czytaj więcej »

  • Trendy w kategorii alkoholi

    Wtorek, 07 kwietnia 2020

    Nadchodzi lato, a wraz z nim coraz cieplejsze dni, co przełoży się na zwiększoną rotację wielu kategorii produktowych. Alkohol jest jedną z nich. Pod tym pojęciem kryje się szereg trunków różnego rodzaju – piwa, wina, wódki, whisky, giny… Klasyczne warianty znane są wszystkim, jednak jak wygląda oferta alkoholi smakowych? Czytaj więcej »

  • Lodowe smaki lata

    Wtorek, 07 kwietnia 2020

    Sprawdzone, ulubione, tradycyjne – takie lody Polacy wybierają najczęściej. Nie oznacza to jednak, że nie lubimy eksperymentować w poszukiwaniu nowych smaków. A tych na rynku jest coraz więcej… Czytaj więcej »

  • Przygotowania do grilla

    Wtorek, 07 kwietnia 2020

    Cisza, lenistwo i czas spędzony z rodziną – tak zapewne będzie wyglądał najbliższy sezon grillowy. Z pewnością przebiegnie on nieco spokojniej niż w latach ubiegłych. Jednak Polacy cenią i lubią tradycję grillowania, dlatego w tym czasie nie może zabraknąć w sklepach produktów kojarzących się z pierwszymi ciepłymi dniami i posiłkami spożywanymi na świeżym powietrzu. Czytaj więcej »

  • Świat na talerzu

    Czwartek, 12 marca 2020

    Grecja, Hiszpania, Tajlandia, Meksyk, Chiny, Nowa Zelandia… Co wielbiciele i poszukiwacze oryginalnych smaków mogą znaleźć w polskich sklepach? Z pewnością wiele produktów, z którymi smaki wymarzonych krajów będą jeszcze bliższe. Czytaj więcej »

  • Szybko, smacznie i wygodnie

    Czwartek, 12 marca 2020

    Zmiana stylu życia bardzo często pociąga za sobą zmianę stylu żywienia. Obecnie coraz rzadziej mamy czas na długie godziny spędzone w kuchni, przez co przyrządzanie posiłków od A do Z odbywa się w większości domów zazwyczaj od święta. Czytaj więcej »

  • Wafelek, batonik czy ciastko?

    Czwartek, 12 marca 2020

    Każdy z nas ma czasem ochotę na słodkie „małe co nieco”. Pojawia się jednak pytanie – co wybrać spośród tak wielkiej oferty? Słodkości różnią się nie tylko smakiem, ale i formą, konsystencją, składem. Co będzie modne i co powinno pojawić się na sklepowych półkach? Czytaj więcej »

  • Wege Polak

    Czwartek, 12 marca 2020

    W ostatnich latach coraz bardziej popularne stało się wykluczanie mięsa z codziennej diety. Takie działanie doprowadziło do powstania trendu wegetariańskiego, a w następstwie również wegańskiego, czyli odrzucającego wszelkie produkty pochodzenia zwierzęcego – nie tylko mięso. Czytaj więcej »

  • Podstawa to śniadanie

    Czwartek, 12 marca 2020

    Każdy chyba wie, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Płatki owsiane z suszonymi owocami, musli z jogurtem, pożywna kanapka, a może omlet z rozmaitymi dodatkami? Co lubimy jeść z samego rana? Najlepsze śniadaniowe inspiracje tylko u nas! Będzie smacznie, zdrowo i pożywnie! Czytaj więcej »

  • Nowości lodowe 2020

    Czwartek, 12 marca 2020

    Sklepowe zamrażarki są już gotowe na przyjęcie lodowych przysmaków. Na patyku, w kubeczku, rożku bądź w formie rolady czy w opakowaniu rodzinnym? Znajdzie się miejsce na wszystko. Wiosna i lato to czas zbierania plonów z lodowych przyjemności. Producenci przygotowali wiele nowości. Czytaj więcej »

  • Napoje i trunki na święta

    Czwartek, 12 marca 2020

    Co piją Polacy podczas Wielkanocy? Jakich napojów i alkoholi nie może w tym czasie zabraknąć na stołach? Sprawdzamy co wybierają klienci polskich sklepów, a co oferują producenci. Czytaj więcej »

  • Lada mięsno-wędliniarska

    Środa, 19 lutego 2020

    Czysta etykieta, naturalność, wyroby tradycyjne i regionalne – to jedne z ważniejszych trendów na mięsnym rynku. O preferencjach polskich konsumentów w poszczególnych kategoriach, a także o znaczeniu ekspozycji w ladzie mięsnej w placówce handlowej. Czytaj więcej »

  • Zdrowa żywność

    Środa, 19 lutego 2020

    Zdrowo, a także funkcjonalnie, ekologicznie i naturalnie, z oznaczeniem „bio” i czystą etykietą – tego poszukują Polacy. Coraz więcej osób chce prowadzić zdrowy tryb życia i dobrze się odżywiać. W odpowiedzi na trendy producenci żywności przygotowali szeroki asortyment, dostosowany do potrzeb i wymagań świadomego konsumenta. Czytaj więcej »

  • Tłuszcze na polskim rynku

    Środa, 19 lutego 2020

    Do pieczenia, smażenia czy smarowania – tłuszcze są niezbędne w kuchni. Wielu z nas nie wyobraża sobie bez nich jakiegokolwiek posiłku. Co więcej – pozytywnie wpływają na nasze zdrowie. Sprawdzamy jak wygląda polski rynek tłuszczów i co można znaleźć na sklepowych półkach. Czytaj więcej »

  • Przedświąteczne przygotowania

    Środa, 19 lutego 2020

    Wielkanoc najczęściej kojarzy się nam z kolorowymi pisankami, czekoladowymi zajączkami i świątecznym stołem uginającym się od aromatycznych potraw. Właśnie dlatego wiosna jest bardzo istotnym okresem w roku, o czym powinien pamiętać każdy detalista. Wkrótce klienci ruszą na świąteczne zakupy, dlatego już teraz warto przygotować sklepowe półki. Czytaj więcej »

  • Rynek nabiału

    Środa, 22 stycznia 2020

    Nabiał to jedna z najbardziej lubianych przez Polaków kategorii spożywczych. Oferta producentów rozwija się nie tylko o produkty premium, ale zważając na obecne trendy – także o wyroby bez laktozy, niskotłuszczowe czy funkcjonalne. Czytaj więcej »

  • Orient po polsku

    Środa, 22 stycznia 2020

    Każdy, kto choć raz próbował tradycyjnej kuchni w innych krajach musi przyznać, że diametralnie różni się od tej serwowanej na naszych rodzimych stołach. Zaskakujące połączenia smaków, nietypowe składniki czy formy podania. Jak się okazuje Polacy bardzo lubią eksperymentować w kuchni i chętnie sięgają po inspiracje zza granicy. Czytaj więcej »

  • Karnawałowe szaleństwo

    Środa, 22 stycznia 2020

    Stare powiedzenie mówi „wszystko w swoim czasie”. W dzisiejszym świecie zdaje się, że ludzie zapomnieli o tym, że dawniej określone miesiące roku miały być poświęcone określonym czynnościom. Karnawał był właśnie tym okresem, gdzie najważniejsze były przyjemności i dogadzanie sobie. Czytaj więcej »

  • Święty Walenty nadchodzi

    Środa, 22 stycznia 2020

    Święto zakochanych tuż tuż! I chociaż miłość powinno się okazywać każdego dnia, to walentynki są obowiązkową do tego okazją, której przegapić nie wypada. A nic lepiej nie odda smaku miłości niż…. SŁODKOŚCI! Czytaj więcej »

  • Regionalne tradycje świąteczne

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    Boże Narodzenie to bardzo ważny czas w roku, jednak każdy spędza go trochę inaczej. Choć wśród Polaków panuje przekonanie, że świąteczne tradycje i obyczaje wyglądają tak samo na terenie całego kraju, jest ono błędne. To co oczywiste dla Ślązaka może brzmieć enigmatycznie dla Podlasianina. Czytaj więcej »

  • Odrobina słodyczy

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    Okres świąteczny to taki czas w roku, gdy pozwalamy sobie na rozsmakowanie się w łakociach. Czekolady, ciastka, żelki, karmelki… Nie sposób wymienić wszystkich a przecież na rynku wciąż pojawiają się nowości. Co najszybciej znika ze sklepowych półek i jakie będą trendy na nowy rok? Czytaj więcej »

  • Imprezowe menu

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    Początek roku i okres karnawału to czas, który od zawsze kojarzy się z hucznym świętowaniem. Domówka w nielicznym gronie, wystawny bal, świętowanie na mieście czy w zimowym kurorcie? Niezależnie od miejsca i okazji pewne jest to, że na stole obok alkoholi pojawią się smakowite przekąski. Czytaj więcej »

  • Sylwestrowe i karnawałowe trunki

    Niedziela, 15 grudnia 2019

    Szampan to pierwsze skojarzenie na myśl o Sylwestrze. Na imprezie karnawałowej królują kolorowe drinki i czysta wódka. Nie zabraknie też zwolenników wina czy piwa. Opcji do wyboru jest niezwykle wiele, warto pamiętać o tym, że Polacy coraz częściej sięgają po alkohole z wyższej półki. Lubią eksperymentować ze smakami, tworząc rozmaite drinki, a Sylwester i karnawał są... Czytaj więcej »

  • Na rozgrzewkę – GRZANIEC!

    Wtorek, 26 listopada 2019

    Trudno wyobrazić sobie jesień i zimę bez wszelkiego rodzaju naparów i napojów rozgrzewających. Warto jednak uświadomić sobie, że grzaniec nie jedno ma imię. Herbata, kawa czy napar? Na bazie wina, piwa czy cydru? Z dodatkiem świeżych owoców, z korzeniem imbiru czy bez? Możliwości jest nieskończenie wiele! Czytaj więcej »

  • Ryba w świątecznym wydaniu

    Wtorek, 26 listopada 2019

    Wbrew ogólnie przyjętej opinii polska wieczerza wigilijna jest… jedną ze zdrowszych i mniej kalorycznych w Europie. Najpewniej dzieje się tak ponieważ w zgodzie ze staropolskim obyczajem na naszych stołach królują ryby. Karpie, śledzie ale również łososie, szczupaki i inne… W galarecie, w zupie, a może wędzone? Czytaj więcej »

więcej artykułów