Na miłośników białego szaleństwa, spędzających ferie na Podhalu, czeka niezwykła, pełna pozytywnej energii, kolorowa strefa HARIBO i MAOAM. Dobrą zabawę gwarantują konkursy z atrakcyjnymi nagrodami oraz moc słodkości. Czytaj więcej »
Na miłośników białego szaleństwa, spędzających ferie na Podhalu, czeka niezwykła, pełna pozytywnej energii, kolorowa strefa HARIBO i MAOAM. Dobrą zabawę gwarantują konkursy z atrakcyjnymi nagrodami oraz moc słodkości. Czytaj więcej »
W weekend odbyło się prawdziwe święto wszystkich graczy! W Katowicach miała miejsce kolejna edycja międzynarodowego turnieju esportowego Intel Extreme Masters Katowice 2023 (IEM). Nałęczowianka była oficjalnym partnerem jednej ze stref wydarzenia - ESL Lan Party. Wszyscy odwiedzający ten sektor mogli ugasić swoje pragnienie wodą mineralną Nałęczowianka, a także smakowymi... Czytaj więcej »
Na początku stycznia Komisja Europejska wydała zgodę na wprowadzenie do sprzedaży w krajach Wspólnoty produktów zawierających mąkę ze świerszczy. Zgoda wydana została jednemu producentowi i będzie obowiązywała przez pięć lat. Produkt cechuje się wysoką zawartością białka i może być wykorzystywany jako substytut mąki zbożowej. Choć produkcja żywności z owadów budzi... Czytaj więcej »
Blisko 28 tys. maskotek Julka Bobra sprzedano podczas przedświątecznej akcji charytatywnej, zorganizowanej przez Auchan w listopadzie i grudniu 2022 r. na rzecz Fundacji Aeris Futuro. Zebrana kwota prawie 140 tys. zł umożliwi nasadzenie w Lewinie Kłodzkim, w ramach programu #czasnalas, ponad 11 tys. drzew. Gatunki sadzonych drzew będą dopasowane do siedliska zgodnie z najlepszą wiedzą... Czytaj więcej »
Lidl Polska konsekwentnie realizuje strategię zrównoważonego rozwoju. Tym razem sieć wspólnie z Fundacją WWF Polska, poprzez cykl warsztatów, edukowała swoich pracowników i dostawców na temat odpowiedzialnej transformacji łańcucha wartości. Uczestnicy pogłębiali wiedzę w zakresie m.in. zrównoważonego rolnictwa i rybołówstwa. Czytaj więcej »
Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” od lat jest laureatem wielu nagród, odznaczeń i wyróżnień, których w swoim portfolio posiada już przeszło sto. W tym roku, już po raz czwarty, firma dołączyła do elitarnego grona przedsiębiorstw wyróżnionych Gazelą Biznesu. Uzyskanie tego tytułu jest świadectwem dobrej renomy i stabilności WSP „Społem” na rynku oraz... Czytaj więcej »
Rynek pizzy w Polsce wyceniany jest na blisko 4 mld złotych. To jeden z najszybciej rosnących sektorów gastronomicznych w naszym kraju, a analizy przewidują dalszy wzrost wartości o ok. 6-7 proc. rocznie. Od wielu lat wiodącym graczem na rodzimym rynku jest Da Grasso, posiadające w swojej ofercie 190 lokali. Z okazji Międzynarodowego Dnia Pizzy prezentujemy fakty i ciekawostki... Czytaj więcej »
Sposób, w jaki jemy, ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i środowisko. Lidl Polska wspiera świadome odżywianie, dlatego rozwija swój asortyment oraz sposób komunikacji do klientów. Sieci zależy na tym, aby pomóc konsumentom w podejmowaniu decyzji o zakupie zdrowych i zrównoważonych produktów, dlatego Lidl opublikował rozbudowaną wersję polityki zakupowej dot. świadomego... Czytaj więcej »
Marnowanie żywności to problem ekologiczny, etyczny i ekonomiczny. Według danych Federacji Polskich Banków Żywności jeszcze przed okresem galopujących cen żywności przeciętna czteroosobowa rodzina wyrzucała do śmietnika produkty warte nawet 2,5 tys. zł rocznie, a teraz ta wartość będzie jeszcze wyższa. Jak ocenia Marta Grzybowska z WWF Polska, skalę problemu mogą ograniczyć... Czytaj więcej »
9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. Jej historia sięga starożytnej Grecji, gdzie wykonywano placki z mąki, oliwy i soli. W XVI wieku w Neapolu zaczęto dodawać do nich pomidory. Dopiero, gdy w XIX w. królowa Margherita di Savoia uznała placek z serem, mozzarellą, pomidorami i bazylią za wyśmienity, pizza zdobyła prawdziwe uznanie. Do dzisiaj pizza Margherita symbolizuje... Czytaj więcej »
Polska marka OSHEE – lider sprzedaży m.in. napojów izotonicznych i funkcjonalnych – podpisała kontrakt sponsorski z Igą Świątek oraz jej sztabem. To współpraca o międzynarodowym zasięgu, w której tenisistka zostanie ambasadorką OSHEE a firma będzie również współpracować merytorycznie z jej zespołem. Efektem będą m.in. nowe produkty OSHEE sygnowane nazwiskiem pierwszej... Czytaj więcej »
Z okazji Międzynarodowego Dnia Pizzy, Bolt Food podsumowuje jakie są zwyczaje użytkowników aplikacji w jedzeniu włoskiego specjału. Najpopularniejszym rodzajem pizzy w ubiegłym roku była margherita, natomiast absolutny miłośnik zamówił przez cały rok aż 464 sztuk pizzy. Czytaj więcej »
Już w czwartek, 9 lutego, Lidl Polska otworzy kolejny sklep w Łodzi przy ul. Zgierskiej 251. Czytaj więcej »
Izraelski technolog żywności opracował sposób na redukcję ilości cukru potrzebnej do słodzenia produktów spożywczych. W czasie prac nad słodkim olejem rybnym, który miałby poprawić smak suplementów dla dzieci, odkrył, że zastosowaną w nim technologię można przenieść na inny produkt – słodzik. Słodki olej jest znacznie słodszy niż cukier w kryształkach. Oznacza to,... Czytaj więcej »
Zmieniające się w ostatnich latach modele pracy oraz oczekiwania, co do miejsca jej wykonywania sprawiły, że P&G postanowiła przyjrzeć się swojej przestrzeni biurowej. Firma zaprojektowała ją na nowo, tak, by pozwalała jej pracownikom jak najefektywniej pracować, niezależnie od tego, czy w danym momencie skupiają się na pracy indywidualnej, działają w mniejszych lub większych... Czytaj więcej »
Od ponad 15 lat, co roku, 5 lutego, miłośnicy kremu Nutella® z całego świata dzielą się swoimi doświadczeniami i kulinarnymi pomysłami, aby świętować dzień swojego ulubionego kremu z orzechów laskowych i kakao – Światowy Dzień kremu Nutella #WorldNutellaDay, www.nutella.com Czytaj więcej »
Panattoni, lider rynku powierzchni przemysłowych w Europie, rozpoczął nową inwestycję w województwie łódzkim: Panattoni Park Łódź South II o docelowej powierzchni 57 300 m kw. Obiekt zlokalizowany będzie w bliskim sąsiedztwie skrzyżowania autostrady A1 z DK 12. Czytaj więcej »
Mistrzowskie śniadanie w stylu Karola Okrasy czy Roberta Makłowicza? Swoje pomysły na posiłek z wykorzystaniem jajek zaprezentowały jedne z najbardziej lubianych i utalentowanych gwiazd kulinarnych. Relacja ze wspólnego śniadania już jest na kanale Kuchnia Lidla – wypróbuj przepis mistrzów we własnym domu! Czytaj więcej »
Przy ulicy Zajęczej 1A na warszawskim Powiślu z początkiem lutego otwarto kolejną cukiernię niewielkiej autorskiej sieci KAISER Patisserie. Słynie ona m.in. z doskonałych mono deserów, makaroników , croissantów, ręcznie robionych pralin i francuskiego pieczywa na czele z bagietkami. Czytaj więcej »
Bo Grzeszki są po to… by je spełniać! Wizyta w piwnym SPA? Jazda Monster Truckiem? A może skok ze spadochronem? Laureaci loterii wafli Grześki będą mieli w czym wybierać, bo do wygrania jest ponad 1600 voucherów na unikalne przeżycia dostępne w ofercie WyjątkowyPrezent.pl. Czytaj więcej »
Układ odpornościowy człowieka to skomplikowana maszyneria, której sprawne działanie zależy od wielu różnych czynników, w tym m.in. od właściwego sposobu żywienia. Co zatem powinno lądować na naszych talerzach? De facto, lista wspierających odporność produktów jest bardzo długa. Ważne miejsce zajmują na niej warzywa i owoce, w tym m.in. owoce jagodowe. Dowiedz się dlaczego! Czytaj więcej »
Za silny organizm, gotowy do walki z patogenami odpowiada styl życia i sposób odżywiania. Różnorodna, sezonowa dieta, bogata w warzywa i owoce a przy tym regularna aktywność fizyczna to podstawowe filary na których stoi nasza odporność. Czytaj więcej »
Odporność budujemy cały rok. Jesień, zima i wczesna wiosna, to jest czas, kiedy części zapadamy na różne infekcje wirusowe i bakteryjne. Mówiąc prosto, przeziębia my się. Jest to związane z porą roku, ale także ze stanem odporności naszego organizmu. W utrzymaniu odporności ważną role odgrywa nasz sposób odżywiania. Co powinniśmy jeść, jeśli dziś zależy nam na... Czytaj więcej »
Tylko w 2020 roku, w wyniku świadomych podpaleń i wycinki pod niecertyfikowane uprawy palm oleistych, zniknęło 4,2 mln ha lasów deszczowych – podaje organizacja Global Forest Watch. Produkcja oleju palmowego, który jest z nich wytwarzany, generuje olbrzymie problemy społeczne i środowiskowe w globalnej skali. Mimo to – jak wskazuje WWF – jego bojkot nie ma sensu, ponieważ obecnie... Czytaj więcej »
GLS zdobywa kolejne prestiżowe nagrody w branży. Tym razem firma otrzymała tytuł Lidera Logistyki w kategorii Cyfrowe narzędzia komunikacji. GLS jest dumny również z doskonałego wyniku NPS, który odzwierciedla satysfakcję klientów. Czytaj więcej »
ID Logistics, operator logistyczny specjalizujący się w dedykowanej logistyce kontraktowej, wspiera 31. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Wspólnie z klientem, firmą PepsiCo Polska, przekazał na licytację wyjątkowe zaproszenie do zwiedzenia największego w Polsce centrum dystrybucji światowego lidera w produkcji artykułów spożywczych i napojów w Mszczonowie. W licytacji... Czytaj więcej »
Wśród najpopularniejszych owoców jagodowych Kantar wymienia borówki, maliny i truskawki. W porównaniu do stycznia 2022 roku najbardziej wzrosło spożycie borówek, malin i przetworów z aronii. Liczba konsumentów borówek wzrosła o 39%, a malin o 26%. Czytaj więcej »
Komisja przedstawia „Nowy ład na rzecz owadów zapylających”, żeby zaradzić alarmującemu spadkowi liczby dzikich owadów zapylających w Europie. Polega to na przeglądzie unijnej inicjatywy na rzecz owadów zapylających z 2018 r. Społeczeństwo coraz częściej wzywa do podjęcia zdecydowanych działań przeciwko utracie owadów zapylających, czego przykładem jest niedawna udana... Czytaj więcej »
Lidl Polska ogłosił wynik zbiórki w ramach 31. Finału WOŚP. Sieć już po raz 14. zagrała z Finałem WOŚP w słusznej sprawie, tym razem przekazując na cel zbiórki aż 4 mln zł! Od początku współpracy sieć wspólnie z klientami wsparła Fundację łączną kwotą ponad 43 mln zł. Czytaj więcej »
Marka E.Wedel udowadnia, że mimo trudnego otoczenia...
Marcin Jakubczak, National Sales Manager, Mattoni 1873...
Rozmowa z Kamilem Gębskim, Dyrektorem Marketingu Spirits w...
Aleksandra Bilska-Domańska, Brand Manager w firmie Unilever...
Wywiad z Jackiem Wyrzykiewiczem, PR & Marketing Services...
Bolt ogłasza powołanie Łukasza Turczyńskiego na stanowisko...
W kwietniu br. codzienne zakupy w sklepach zdrożały średnio...
49,1% Polaków przyznaje, że ich obecna sytuacja finansowa...
Internauci zdecydują, kto zagra przed legendami futbolu...
Ser topiony w plastrach 130 g o smaku BURGERA! SERTOP...
Jako czołowe marki w Polsce i liderzy w swoich kategoriach...
Marka lodów i hollywoodzki aktor ponownie łączą siły, by...
Na rzecz lokalnych organizacji non-profit...
17 maja obchodzimy Światowy Dzień Pieczenia...
Marka Cappy wprowadza do swojego portfolio nową linię...
Marka prezentuje letnią nowość ...
Marka Kinley zachęca do przełamywania schematów...
Lody Śmietankowe z sosem karmelowym Grycan to połączenie...
W social media i sprzedaż produktów w dyskontach Dino...
Globalna kampania „Dwa to więcej niż jeden” („Two is...
Rozpoczynają wiosenną promocję, której celem jest...
W dobie cyfrowego szumu i coraz szybszych decyzji zakupowych...
Ruszyła majowa promocja z PAYBACK ...