Trzy pytania do Łukasza Śliwińskiego, Marketing Director CEE & Italy w McCORMICK Polska, kieruje Monika Książek. Czytaj więcej »
Trzy pytania do Łukasza Śliwińskiego, Marketing Director CEE & Italy w McCORMICK Polska, kieruje Monika Książek. Czytaj więcej »
Hochland Polska – wzorem poprzednich lat – celebruje jubileusze swoich pracowników. Na specjalnie zorganizowanych uroczystych spotkaniach firma podziękowała tym, którzy w Hochland spędzili znaczną część swojego życia, a także właśnie kończą swoją zawodową przygodę. Rozmawiamy na ten temat z Jackiem Wyrzykiewiczem, PR & Marketing Services Managerem w Hochland Polska. Czytaj więcej »
Terrence Bharath S.C., Prezes Zarządu House of Angostura, specjalnie dla czytelników miesięcznika Hurt & Detal – w rozmowie z Tomaszem Pańczykiem, Redaktorem Naczelnym – opowiada o wydarzeniach związanych z jubileuszem 200-lecia marki, limitowanych edycjach produktów, dziedzictwie kulturowym, a także zrównoważonym rozwoju produkcji bittersów i rumu. Czytaj więcej »
Historia MAGO to opowieść o tym, jak z potrzeby i pomysłu można stworzyć przedsiębiorstwo o międzynarodowych zasięgach, innowacyjnej ofercie oraz z ciągłą perspektywą rozwoju. O tym jak obecnie wyglądają realia branży retail, a także o zmianach jakie przez lata przeszła firma, opowiada Prezes MAGO – Janusz Ciepliński. Czytaj więcej »
Bartłomiej Tarłowski, Menadżer ds. rozwoju franczyzy i komunikacji korporacyjnej, Grupa Muszkieterów. Czytaj więcej »
Dieta bogata w ryby to trend, który w Polsce nabiera rozpędu. A siły dodaje mu powszechna troska o zdrowie i świadome wybory konsumentów. O przyszłości kategorii opowiada Michał Abramczyk, Wiceprezes Zarządu rodzinnej firmy ABRAMCZYK. Czytaj więcej »
Sezon jesienno-zimowy to czas, gdy znacząco wzrasta popyt na grzańce. Ale nie tylko! Cała kategoria win ma teraz wiele do zaoferowania polskiemu konsumentowi. O trendach i najgorętszych propozycjach na chłodniejsze dni opowiada Monika Szymaszek, Dyrektor Generalny JNT Group. Czytaj więcej »
W Polsce Sprzątanie Świata odbywa się zwykle w trzeci weekend września i angażuje setki tysięcy wolontariuszy, którzy zbierają i segregują odpady. Hochland Polska, podobnie jak w ubiegłym roku, przyłączył się do akcji Fundacji Nasza Ziemia pod hasłem „Na straży czystej Ziemi” zorganizowanej 18 i 20 września w dwóch lokalizacjach, w których firma posiada zakłady... Czytaj więcej »
W związku z rosnącym zapotrzebowaniem na produkty z wysoką zawartością białka, firma Cedrob Foods wprowadziła do swojej oferty nową linię Duda High Protein. O projekcie i założeniach, realizacji także od strony technicznej oraz procesie produkcji i największych wyzwaniach opowiada Renata Nowak, główna technolog w Cedrob Foods. Czytaj więcej »
Trzy pytania do Huberta Błaszczaka, Marketing Managera w Atlanta Poland, kieruje Monika Książek. Czytaj więcej »
Historia MAGO to opowieść o tym, jak z potrzeby i pomysłu można stworzyć przedsiębiorstwo o międzynarodowych zasięgach, innowacyjnej ofercie oraz z ciągłą perspektywą rozwoju. O tym jak obecnie wyglądają realia branży retail, a także o zmianach jakie przez lata przeszła firma, opowiada Prezes MAGO – Janusz Ciepliński. Czytaj więcej »
Trzy pytania do Bartłomieja Tarłowskiego, Menadżera ds. rozwoju franczyzy i komunikacji korporacyjnej w Intermarché kieruje Monika Książek. Czytaj więcej »
Bycie blisko klientów to cel, który przyświeca Stokrotce już od 30 lat. Dzięki temu sieć wciąż się rozwija, otwiera nowe placówki i dostosowuje się do potrzeb konsumentów. O początkach i współczesnych wyzwaniach rozmawiamy z Mirosławem Wawryszczukiem, Dyrektorem sprzedaży i marketingu, Członkiem zarządu Stokrotki. Czytaj więcej »
Startuje 9. edycja Wielkiej Loterii Almette. Tym razem do wygrania będzie całoroczny, ubezpieczony i w pełni urządzony ekoDOM ze strefą relaksu i oszałamiającymi widokami na Giewont oraz pasmo Babiej Góry. Dodatkowo 5 razy dziennie losowane będą nagrody o wartości 1 000 zł. Rozmawiamy na ten temat z Jackiem Wyrzykiewiczem, PR & Marketing Services Managerem w Hochland Polska. Czytaj więcej »
Lider w kategorii pasztetów i kreator rynku dań gotowych – mowa o firmie Profi, która dzięki nieustannemu poszukiwaniu nowych możliwości stale się rozwija. O podejmowanych działaniach i planach opowiada Krzysztof Stojanowski, Prezes Zarządu w firmie Profi S.A. Czytaj więcej »
Agnieszka Koc, Dyrektorka ds. ochrony środowiska i zrównoważonego rozwoju w Jeronimo Martins Polska w rozmowie z Kariną Ostatek, Regional Senior Marketing Manager z firmy SIG oraz z Michałem Siwkiem, Head of Decarbonization & Biodiversity Product w BNP Paribas Bank Polska. Czytaj więcej »
Ostatnie lata pokazały, że w kwestii bezpieczeństwa i jakości produktów Polacy są coraz bardziej wymagający. Artykuły higieniczne są szczególną kategorią, która towarzyszy nam każdego dnia. O obecnych standardach i specyfice segmentu opowiadają Katarzyna Włodarczyk, Senior Brand Manager kategorii ręczników papierowych Velvet oraz Magdalena Bartoszuk, Brand Manager kategorii... Czytaj więcej »
Wywiad z Martą Całus, Dyrektorem Marketingu, Lakma Strefa Czytaj więcej »
Jak co roku Hochland Polska przygotował raport na temat zrównoważonego rozwoju, który jest jednym z pięciu głównych filarów strategii firmy. Publikacja obejmuje działania w obszarze ESG w roku 2023. Rozmawiamy na ten temat z Jackiem Wyrzykiewiczem, PR & Marketing Services Managerem w Hochland Polska. Czytaj więcej »
Wywiad z Anną Rozdolską, Trade Marketing Manager w firmie Sonko Czytaj więcej »
Polska jest jednym z europejskich liderów w produkcji owoców, m.in. jabłek, porzeczek, agrestu czy truskawek. Surowce te stanowią doskonałą bazę do przetworów, w tym wyrobu wina. Zajmuje się tym DiWine – polska manufaktura, która wytwarza wino wyłącznie na bazie rodzimych plonów. Z właścicielami Beatą Iwańczyk-Bańcerowską oraz Marcinem Bańcerowskim rozmawiała Joanna... Czytaj więcej »
MAOAM to marka, która w kategorii gum rozpuszczalnych nie ma sobie równych. Oferuje szerokie portfolio, które dodatkowo co chwila zaskakuje nowymi smakami i formatami. Dlaczego są gwarancją rotacji w sklepie? O ofercie, sprzedaży i komunikacji marketingowej opowiada Marzena Sadurska, Manager Brand Marketing w Haribo. Czytaj więcej »
Trzy pytania do Marcina Jakubczaka, Export Managera w Mattoni 1873 a.s. kieruje Katarzyna Jurkitewicz. Czytaj więcej »
Chemia gospodarcza należy do podstawowych kategorii, które są obecne w każdym domu. Domestos to jeden z bestsellerowych brandów, który łączy jakość z innowacyjnym spojrzeniem na trendy i potrzeby konsumenckie. O marce opowiada Anna Osińska, Toilet Cleaners Marketing Manager w Unilever. Czytaj więcej »
Danone jest światowym liderem w wielu kategoriach produktowych. To również pionier w zakresie społecznej odpowiedzialności biznesu, dekarbonizacji i zrównoważonego rozwoju. O tym jak wyglądają działania organizacji w wymienionym zakresie, opowiada Paulina Kaczmarek, Head of Sustainability w grupie spółek Danone w Polsce, w rozmowie z Kariną Ostatek i Michałem Siwkiem w ramach... Czytaj więcej »
Trzy pytania do Anny Kality, Dyrektor marketingu, współwłaścicielki GFS Poland, kieruje Joanna Kowalska. Czytaj więcej »
Leszek Organista, Senior Brand Manager w CEDROB FOODS S.A. Czytaj więcej »
Hochland Polska obchodzi w tym roku 30-lecie istnienia w naszym kraju. Firma jest wśród liderów na rynku markowych serów w Polsce. Koncentruje się na optymalizacji biznesu – zarówno po stronie operacyjnej: wydajności i kosztów zakładów produkcyjnych, jak i asortymentowej. Rozmawiamy na ten temat z Jackiem Wyrzykiewiczem, PR & Marketing Services Managerem w Hochland Polska. Czytaj więcej »
Kategoria przekąsek słonych stale się rozwija, a okres letni jest idealną okazją do zwiększenia jej sprzedaży. Jak wygląda jej sytuacja na rynku? Zgodnie z jakimi trendami rozwija się kategoria i jakie działania podejmują producenci, by zwiększyć spożycie? Na te i inne pytania odpowiada Łukasz Knapowski, Dyrektor Handlowy w firmie Aksam. Czytaj więcej »
Warzywa i owoce są niezbędne w zdrowej diecie i gwarantują lepsze samopoczucie. Jednak czy goszczą na talerzach Polaków w odpowiedniej ilości? Czy nasi rodacy są świadomi, ile powinna wynosić zdrowa dawka witamin w ciągu dnia? Czy edukacja w tym zakresie jest wystarczająca? O tym wszystkim opowiada Paulina Kopeć, Sekretarz Generalny Stowarzyszenia Polskich Dystrybutorów Owoców i... Czytaj więcej »
Zaczęło się od marzenia, kilku pomysłów i pracy po nocach...
Przemysław Gostkiewicz, Prezes Zarządu Sokołów, w rozmowie...
Grupa Coca-Cola HBC zobowiązała się osiągnąć zerową...
Rafał Rudzki, Dyrektor ds. zrównoważonego rozwoju, oraz...
Trzy pytania do Pawła Majchrzaka, Dyrektora Operacyjnego i...
Łukasz Chałaczkiewicz awansował na Dyrektora Generalnego...
Planowana przez rząd podwyżka akcyzy na alkohol – o 15% w...
Z początkiem września stanowisko Dyrektora ds. Sprzedaży...
W 1935 roku w angielskim Yorku powstał baton KITKAT, który...
Podczas gali Fundacji Powszechnego Czytania w Bibliotece...
15 września obchodzony jest Dzień Majonezu Kieleckiego...
Carrefour uruchomił kolejną edycję inicjatyw wspierających...
Grupa Żabka poinformowała o zawarciu umowy kredytów...
Smaczne obiady w kilka minut i siedem kulinarnych inspiracji do...
Sosy do makaronu Mutti to najnowszy wyraz 125-letniego...
Gotowanie bez uciążliwego krojenia, siekania, nieprzyjemnego...
Początek roku szkolnego to czas powrotu do codziennych...
Do oferty pizz Proste Historie wkracza Kebaburai – pizza z...
Duet płynów do płukania i perfum Coccolino Perfume Elixir ...
Codzienność pełna wyzwań wymaga energii i koncentracji...
Przed uczniami i rodzicami ostatni tydzień przygotowań do...
Od 25 sierpnia rusza z ofertą dla miłośników gotowania i...
„Fresh & Fruity – galaretki nadziane latem”...