Placki ziemniaczane, kluski śląskie czy pierogi z mięsem od dziś nie muszą smakować tak samo. Zobacz, jakie przepisy - z wykorzystaniem sera Gorgonzola proponuje włoska firma Consorzio per la tutela del formaggio Gorgonzola. Czytaj więcej »
Placki ziemniaczane, kluski śląskie czy pierogi z mięsem od dziś nie muszą smakować tak samo. Zobacz, jakie przepisy - z wykorzystaniem sera Gorgonzola proponuje włoska firma Consorzio per la tutela del formaggio Gorgonzola. Czytaj więcej »
Krótsze dni, ponure poranki i deszczowe popołudnia – jesień przystępuje do ataku. Nie warto jednak ulegać pogodowym zmianom nastroju. Tym bardziej, że sposób na walkę z jesienną chandrą może być miły i smaczny… jak kawałek ciasta czekoladowego . Czytaj więcej »
8124 właścicieli i pracowników sklepów detalicznych oraz lokali gastronomicznych z całej Polski przeszkoliła firma MAKRO Cash & Carry w ramach ogólnopolskiego projektu szkoleniowego „Idealny Biznes” dla mikro i małych przedsiębiorców. W ciągu dwóch lat trwania programu odbyło się w sumie 440 szkoleń. Czytaj więcej »
Dlaczego znany polarnik wybrał się do Tylicza? Co to jest mofeta? Jak wydobywa się wodę z wnętrza ziemi? Na te i inne nurtujące widzów pytania odpowie film Ostoja – najnowszy obraz Wojciecha Szumowskiego. Film jest zapisem wędrówki Marka Kamińskiego po Beskidzie Sądeckim. Krótkometrażowy, podróżniczo-przyrodniczy dokument, zrealizowany dla Kropli Beskidu, przybliża widzom... Czytaj więcej »
Podczas zakończonego w miniony piątek polskiego finału konkursu „Make-Up Masters” („Mistrz Makijażu”), Olga Sękowska z perfumerii Sephora w Galerii Mokotów w Warszawie zdobyła tytuł Mistrzyni Makijażu Sephora 2011. Partnerem tegorocznej edycji konkursu była marka Dior, a imprezę poprowadziła Patricia Kazadi. Czytaj więcej »
Już 13 października w Pałacu Kultury i Nauki rozpoczną się 9. Targi Franczyzy 2011. Zwiedzający, którzy chcieliby prowadzić swoją firmę pod znaną marką będą mogli wybierać spośród ofert 60 wystawców z różnych branż. Podczas otwartego Forum Szkoleniowego eksperci powiedzą w co warto inwestować i czy można założyć biznes podczas kryzysu. Czytaj więcej »
1 października 2011 r. rusza akcja edukacyjna „Śniadaniowa Klasa” organizowana przez Zakłady Tłuszczowe „Bielmar”, producenta Margaryny Śniadaniowej. Jej celem jest promocja zdrowych nawyków żywieniowych wśród dzieci w wieku szkolnym i ich rodziców. Kampanii informacyjnej będzie towarzyszył konkurs skierowany do uczniów początkowych klas szkół podstawowych. Czytaj więcej »
Cisowianka jest najsmaczniejsza! Taki werdykt wydało jury złożone z przedstawicieli redakcji miesięcznika „Logo”. Spośród dziesięciu różnych wód, wśród których znalazła się także jedna z najdroższych wód świata, jednogłośnie wybrano właśnie Cisowiankę. Czytaj więcej »
W poznańskiej restauracji Monidło oraz restauracji Aperitif w Krakowie zakończyły się właśnie eksperymenty w ramach Programu Menu Bez Tajemnic. Goście obydwu lokali testowali przez miesiąc autorski Program Unilever Food Solutions, którego celem jest „odtajnienie” menu w restauracjach, barach i jadłodajniach. Wśród gości restauracji zostało przeprowadzone badanie ankietowe... Czytaj więcej »
Pierwsza hala Selgros w Polsce doczekała się prawdziwej rewolucji. Hurtownia w Poznaniu została całkowicie odmieniona. Już 4 października odbędzie się oficjalne otwarcie hali po modernizacji. W tym dniu na klientów poznańskiej hali Selgros czeka wiele atrakcji. Czytaj więcej »
Szalona impreza, a może wieczór we dwoje? Dzień Chłopaka można świętować na różne sposoby, ważne by było przyjemnie i smacznie w każdej chwili. Bez względu na to, jak spędzimy ten czas, warto ze sobą mieć Baryłki Cocktail od Wedla. Dzięki nim poczujemy, jak wciąga nas wir pysznej przyjemności i porywa wyjątkowa chwila. Czytaj więcej »
Czy biorąc do ręki torebkę żelków Haribo zastanawiacie się, skąd się wzięły w niej te wszystkie pyszności? Jeśli tak, to zdradzimy Wam tajemnicę produkcji żelków. Czytaj więcej »
Ponad 120 wystawców, czołowych producentów i dystrybutorów z branży spożywczej (m. in. artykuły wędliniarskie, nabiał, mrożonki, słodycze, zdrowa żywność, farmaceutyki i suplementy), zaprezentuje swoje stanowiska na jubileuszowych X Pomorskich Targach Konsumenckich, które odbędą się 13 października br. w gdańskiej hali AWFiS. Organizatorem imprezy jest Rabat Service SA. Czytaj więcej »
Firma Żabka Polska SA w przyszłym roku planuje otwierać jeden sklep dziennie. Przy wsparciu nowego inwestora - funduszu MID Europa Partners, spółka wdraża ambitne plany rozwoju. Przygotowuje się również do przejęć. Czytaj więcej »
MAKRO Cash & Carry zostało nagrodzone godłem Jakość Obsługi 2011 jako przyjazna firma w kategorii ,,Hurtownie samoobsługowe”. Na liście 100 firm budzących największe uznanie klientów sieć znalazła się po raz trzeci. Czytaj więcej »
Mistrzyni Makijażu Sephora 2009, Anna Galińska, wróciła z zakończonego właśnie 59. Międzynarodowego Festiwalu Filmowego w San Sebastian, gdzie wraz z międzynarodowym zespołem najlepszych makijażystów Sephora, dbała o nienaganny wizerunek uczestniczących w wydarzeniu gwiazd światowego kina. Firma Sephora, lider rynku kosmetyków luksusowych oraz uznany autorytet w świecie piękna... Czytaj więcej »
W pasjonujących, dynamicznych, pełnych aromatu kawy Mistrzostwach Najlepszych Baristów w Polsce – coffeeheaven Barista of The Year 2011 zwyciężyła Agnieszka Miller – barista z Łódzkiej kawiarni coffeeheaven. Mistrzyni już w październiku będzie pierwszym reprezentantem coffeeheaven podczas międzynarodowych Mistrzostw Barista of the Year w Londynie. Czytaj więcej »
Podczas pokazu mody w scenerii Zamku Książąt Sułkowskich w Bielsku – Białej zaprezentowano uznaną podczas tegorocznego Fashion Week Poland kolekcję „Urban Fusion” cenionej projektantki Natashy Pavluchenko. Firma Czanieckie Makarony, wspierając artystkę, została głównym sponsorem wydarzenia. Czytaj więcej »
Już ponad 450 właścicieli sklepów podpisało umowy potwierdzające przystąpienie do ODIDO, podczas gdy 358 otworzyło swoje placówki w ramach tej sieci. ODIDO jest nowym projektem MAKRO Cash & Carry prowadzonym w ramach Programu Wsparcia i Doradztwa, który ma pomóc klientom z sektora handlu detalicznego w umocnieniu swojej pozycji i poprawie konkurencyjności. Czytaj więcej »
Forum to jedyne spotkanie branży, podczas którego i producenci, i dystrybutorzy, zgodnie mówić będą o dobrej współpracy. Współpracy w myśl koncepcji ECR (Efficient Consumer Response), czyli jak lepiej, szybciej, taniej i w zrównoważony sposób zaspokoić potrzeby konsumenta. Czytaj więcej »
Na rynku debiutuje Hotprice.pl, platforma wsparcia sprzedaży i kanał dystrybucji kuponów rabatowych, a także medium reklamowe dające marketerom nowe możliwości uzupełniania tradycyjnych kampanii. Twórcy i właściciele Hotprice chcą wykorzystać niedostatki i bolączki tradycyjnych zakupów grupowych, by klientom biznesowym i końcowym zaoferować nową jakość, a tym samym zyskać... Czytaj więcej »
Kolejny milion pustych talerzyków czeka … Razem możemy pomóc niedożywionym dzieciom, biorąc udział w Ogólnopolskiej Zbiórce Żywności, która jest organizowana w ramach Programu Podziel się Posiłkiem. Pomaganie jest proste, wystarczy 23 i 24 września kupić trochę więcej żywności i przekazać ją wolontariuszom Banków Żywności. Dotychczas, od 2004 r., dzięki ludziom o... Czytaj więcej »
W dniu 14 września 2011 został otwarty dla klientów nasz kolejny sklep franczyzowy pod zielonym logo Carrefour Express Czytaj więcej »
Złotym Medalem nagrodzone zostały sery pleśniowe LAZUR z kulturami probiotycznymi SREBRZYSTY i ZŁOCISTY, plastry 100g Czytaj więcej »
Lato zbliża się ku końcowi, a tym samym mija sezon na świeże warzywa i owoce. Jest jednak sposób na to, by cieszyć się ich smakiem znacznie dłużej. Tegoroczne dary natury można zjeść ze smakiem nawet za kilka miesięcy, pod warunkiem, że już teraz przygotuje się zapas mrożonek. Czytaj więcej »
O sposobach przygotowania kawy napisano niejedną książkę. Ten kojarzony ze słoneczną Italią napój, ma swoich zwolenników na całym świecie. Dzięki temu włoska „mała czarna” doczekała się wielu odmian. Jednak jedna rzecz pozostaje niezmienna - zasady jej podawania. Czytaj więcej »
Poniżej prezentujemy Państwu produkty, które zostały laureatami tegorocznej edycji konkursu "Złoty Paragon - Nagroda Kupców Polskich". Czytaj więcej »
Zapraszamy do odwiedzenia targów rolno-spożywczych. Poniżej prezentujemy harmonogram najważniejszych zagranicznych imprez targowych. Czytaj więcej »
Już dziś zapowiadamy drugą edycję konkursu. Czytaj więcej »
No i stało się! Wakacje nieubłaganie dobiegają końca, a to oznacza, że za chwilę rozlegnie się dźwięk dzwonka na pierwszą lekcję w nowym roku szkolnym. Dla dzieci nie jest to najlepsza informacja – beztroskie chwile relaksu i odpoczynku będą musiały być odłożone na półkę wspomnień. Podobnie jak wakacyjne, mniej restrykcyjne rodzicielskie spojrzenie na właściwą dietę. Czytaj więcej »
Rozmowa ze Stéphane'em Tikhomiroffem, Dyrektorem Generalnym w...
Grupa Carlsberg realizuje ambitną strategię ESG, której...
Krzysztof Lechowicz, Category & Perfect Store Manager w Velvet...
Rozmowa z Tomaszem Walickim – Dyrektorem marketingu Foxy...
Wywiad z Krystyną Niesłuchowską, regional marketing...
W tym roku Browar Okocim świętuje 180-lecie istnienia. Z tej...
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Grupa wypracowała stabilne wyniki finansowe na poziomie 287,4...
Tegoroczna, piąta już edycja akcji „Kobiety Almette” nosi...
Ogłoszony przez Komisję Europejską Omnibus Simplification...
W Hochland Polska działania w obszarze BHP skupione są: na...
Żabka stawia na rozwój ekosystemu usług dostępnych w swojej...
Spośród ponad 2000 zgłoszeń jury wybrało 10 projektów...
W ofercie Wytwórczej Spółdzielni Pracy pojawił się nowy...
Wraz z nadejściem cieplejszych dni, Żubrówka wprowadza...
Wraz z początkiem kwietnia Milka wystartowała z nowym...
Grill to jedna z najchętniej wybieranych przez Polaków form...
W uznaniu dla historycznego dziedzictwa, z okazji...
Marka nr 1 na rynku napojów energetycznych ...
„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok...
Dipy i nachosy marki El Sabor kolejny rok z rzędu reklamowane...
Bezalkoholowe piwa marki Żywiec zachwycają kwiatowymi nutami...
sarepska, delikatesowa, francuska i staropolska...