Z rynku FMCG

  • Placki ziemniaczane, kluski śląskie czy pierogi z mięsem od dziś nie muszą smakować tak samo. Zobacz, jakie przepisy - z wykorzystaniem sera Gorgonzola proponuje włoska firma Consorzio per la tutela del formaggio Gorgonzola. Czytaj więcej »

  • Ciasto Czekoladowe na jesienną chandrę

    Wtorek, 11 października 2011

    Krótsze dni, ponure poranki i deszczowe popołudnia – jesień przystępuje do ataku. Nie warto jednak ulegać pogodowym zmianom nastroju. Tym bardziej, że sposób na walkę z jesienną chandrą może być miły i smaczny… jak kawałek ciasta czekoladowego . Czytaj więcej »

  • 8124 właścicieli i pracowników sklepów detalicznych oraz lokali gastronomicznych z całej Polski przeszkoliła firma MAKRO Cash & Carry w ramach ogólnopolskiego projektu szkoleniowego „Idealny Biznes” dla mikro i małych przedsiębiorców. W ciągu dwóch lat trwania programu odbyło się w sumie 440 szkoleń. Czytaj więcej »

  • Dlaczego znany polarnik wybrał się do Tylicza? Co to jest mofeta? Jak wydobywa się wodę z wnętrza ziemi? Na te i inne nurtujące widzów pytania odpowie film Ostoja – najnowszy obraz Wojciecha Szumowskiego. Film jest zapisem wędrówki Marka Kamińskiego po Beskidzie Sądeckim. Krótkometrażowy, podróżniczo-przyrodniczy dokument, zrealizowany dla Kropli Beskidu, przybliża widzom... Czytaj więcej »

  • Nowy Mistrz Makijażu Sephora 2011

    Czwartek, 06 października 2011

    Podczas zakończonego w miniony piątek polskiego finału konkursu „Make-Up Masters” („Mistrz Makijażu”), Olga Sękowska z perfumerii Sephora w Galerii Mokotów w Warszawie zdobyła tytuł Mistrzyni Makijażu Sephora 2011. Partnerem tegorocznej edycji konkursu była marka Dior, a imprezę poprowadziła Patricia Kazadi. Czytaj więcej »

  • Największy przegląd pomysłów na biznes

    Czwartek, 06 października 2011

    Już 13 października w Pałacu Kultury i Nauki rozpoczną się 9. Targi Franczyzy 2011. Zwiedzający, którzy chcieliby prowadzić swoją firmę pod znaną marką będą mogli wybierać spośród ofert 60 wystawców z różnych branż. Podczas otwartego Forum Szkoleniowego eksperci powiedzą w co warto inwestować i czy można założyć biznes podczas kryzysu. Czytaj więcej »

  • Rusza II edycja „Śniadaniowej Klasy”!

    Środa, 05 października 2011

    1 października 2011 r. rusza akcja edukacyjna „Śniadaniowa Klasa” organizowana przez Zakłady Tłuszczowe „Bielmar”, producenta Margaryny Śniadaniowej. Jej celem jest promocja zdrowych nawyków żywieniowych wśród dzieci w wieku szkolnym i ich rodziców. Kampanii informacyjnej będzie towarzyszył konkurs skierowany do uczniów początkowych klas szkół podstawowych. Czytaj więcej »

  • Cisowianka jest najsmaczniejsza! Taki werdykt wydało jury złożone z przedstawicieli redakcji miesięcznika „Logo”. Spośród dziesięciu różnych wód, wśród których znalazła się także jedna z najdroższych wód świata, jednogłośnie wybrano właśnie Cisowiankę. Czytaj więcej »

  • W poznańskiej restauracji Monidło oraz restauracji Aperitif w Krakowie zakończyły się właśnie eksperymenty w ramach Programu Menu Bez Tajemnic. Goście obydwu lokali testowali przez miesiąc autorski Program Unilever Food Solutions, którego celem jest „odtajnienie” menu w restauracjach, barach i jadłodajniach. Wśród gości restauracji zostało przeprowadzone badanie ankietowe... Czytaj więcej »

  • Pierwsza hala Selgros w Polsce doczekała się prawdziwej rewolucji. Hurtownia w Poznaniu została całkowicie odmieniona. Już 4 października odbędzie się oficjalne otwarcie hali po modernizacji. W tym dniu na klientów poznańskiej hali Selgros czeka wiele atrakcji. Czytaj więcej »

  • Najlepszy miks na wieczór…

    Środa, 28 września 2011

    Szalona impreza, a może wieczór we dwoje? Dzień Chłopaka można świętować na różne sposoby, ważne by było przyjemnie i smacznie w każdej chwili. Bez względu na to, jak spędzimy ten czas, warto ze sobą mieć Baryłki Cocktail od Wedla. Dzięki nim poczujemy, jak wciąga nas wir pysznej przyjemności i porywa wyjątkowa chwila. Czytaj więcej »

  • Tajemnica produkcji żelków

    Wtorek, 27 września 2011

    Czy biorąc do ręki torebkę żelków Haribo zastanawiacie się, skąd się wzięły w niej te wszystkie pyszności? Jeśli tak, to zdradzimy Wam tajemnicę produkcji żelków. Czytaj więcej »

  • Targi Rabat Service

    Wtorek, 27 września 2011

    Ponad 120 wystawców, czołowych producentów i dystrybutorów z branży spożywczej (m. in. artykuły wędliniarskie, nabiał, mrożonki, słodycze, zdrowa żywność, farmaceutyki i suplementy), zaprezentuje swoje stanowiska na jubileuszowych X Pomorskich Targach Konsumenckich, które odbędą się 13 października br. w gdańskiej hali AWFiS. Organizatorem imprezy jest Rabat Service SA. Czytaj więcej »

  • Żabka informuje o planach rozwoju

    Wtorek, 27 września 2011

    Firma Żabka Polska SA w przyszłym roku planuje otwierać jeden sklep dziennie. Przy wsparciu nowego inwestora - funduszu MID Europa Partners, spółka wdraża ambitne plany rozwoju. Przygotowuje się również do przejęć. Czytaj więcej »

  • Godło Jakość Obsługi 2011 dla MAKRO Cash & Carry

    Poniedziałek, 26 września 2011

    MAKRO Cash & Carry zostało nagrodzone godłem Jakość Obsługi 2011 jako przyjazna firma w kategorii ,,Hurtownie samoobsługowe”. Na liście 100 firm budzących największe uznanie klientów sieć znalazła się po raz trzeci. Czytaj więcej »

  • Mistrzyni Makijażu Sephora 2009, Anna Galińska, wróciła z zakończonego właśnie 59. Międzynarodowego Festiwalu Filmowego w San Sebastian, gdzie wraz z międzynarodowym zespołem najlepszych makijażystów Sephora, dbała o nienaganny wizerunek uczestniczących w wydarzeniu gwiazd światowego kina. Firma Sephora, lider rynku kosmetyków luksusowych oraz uznany autorytet w świecie piękna... Czytaj więcej »

  • W pasjonujących, dynamicznych, pełnych aromatu kawy Mistrzostwach Najlepszych Baristów w Polsce – coffeeheaven Barista of The Year 2011 zwyciężyła Agnieszka Miller – barista z Łódzkiej kawiarni coffeeheaven. Mistrzyni już w październiku będzie pierwszym reprezentantem coffeeheaven podczas międzynarodowych Mistrzostw Barista of the Year w Londynie. Czytaj więcej »

  • Podczas pokazu mody w scenerii Zamku Książąt Sułkowskich w Bielsku – Białej zaprezentowano uznaną podczas tegorocznego Fashion Week Poland kolekcję „Urban Fusion” cenionej projektantki Natashy Pavluchenko. Firma Czanieckie Makarony, wspierając artystkę, została głównym sponsorem wydarzenia. Czytaj więcej »

  • Już ponad 450 właścicieli sklepów podpisało umowy potwierdzające przystąpienie do ODIDO, podczas gdy 358 otworzyło swoje placówki w ramach tej sieci. ODIDO jest nowym projektem MAKRO Cash & Carry prowadzonym w ramach Programu Wsparcia i Doradztwa, który ma pomóc klientom z sektora handlu detalicznego w umocnieniu swojej pozycji i poprawie konkurencyjności. Czytaj więcej »

  • Forum Współpracy 2011 już 6 października

    Czwartek, 22 września 2011

    Forum to jedyne spotkanie branży, podczas którego i producenci, i dystrybutorzy, zgodnie mówić będą o dobrej współpracy. Współpracy w myśl koncepcji ECR (Efficient Consumer Response), czyli jak lepiej, szybciej, taniej i w zrównoważony sposób zaspokoić potrzeby konsumenta. Czytaj więcej »

  • Na rynku debiutuje Hotprice.pl

    Czwartek, 22 września 2011

    Na rynku debiutuje Hotprice.pl, platforma wsparcia sprzedaży i kanał dystrybucji kuponów rabatowych, a także medium reklamowe dające marketerom nowe możliwości uzupełniania tradycyjnych kampanii. Twórcy i właściciele Hotprice chcą wykorzystać niedostatki i bolączki tradycyjnych zakupów grupowych, by klientom biznesowym i końcowym zaoferować nową jakość, a tym samym zyskać... Czytaj więcej »

  • Kolejny milion pustych talerzyków czeka … Razem możemy pomóc niedożywionym dzieciom, biorąc udział w Ogólnopolskiej Zbiórce Żywności, która jest organizowana w ramach Programu Podziel się Posiłkiem. Pomaganie jest proste, wystarczy 23 i 24 września kupić trochę więcej żywności i przekazać ją wolontariuszom Banków Żywności. Dotychczas, od 2004 r., dzięki ludziom o... Czytaj więcej »

  • W dniu 14 września 2011 został otwarty dla klientów nasz kolejny sklep franczyzowy pod zielonym logo Carrefour Express Czytaj więcej »

  • Złotym Medalem nagrodzone zostały sery pleśniowe LAZUR z kulturami probiotycznymi SREBRZYSTY i ZŁOCISTY, plastry 100g Czytaj więcej »

  • Lato zbliża się ku końcowi, a tym samym mija sezon na świeże warzywa i owoce. Jest jednak sposób na to, by cieszyć się ich smakiem znacznie dłużej. Tegoroczne dary natury można zjeść ze smakiem nawet za kilka miesięcy, pod warunkiem, że już teraz przygotuje się zapas mrożonek. Czytaj więcej »

  • Kawowy Savoir Vivre

    Środa, 14 września 2011

    O sposobach przygotowania kawy napisano niejedną książkę. Ten kojarzony ze słoneczną Italią napój, ma swoich zwolenników na całym świecie. Dzięki temu włoska „mała czarna” doczekała się wielu odmian. Jednak jedna rzecz pozostaje niezmienna - zasady jej podawania. Czytaj więcej »

  • Produkty, które musisz mieć !

    Poniedziałek, 12 września 2011

    Poniżej prezentujemy Państwu produkty, które zostały laureatami tegorocznej edycji konkursu "Złoty Paragon - Nagroda Kupców Polskich". Czytaj więcej »

  • Targi spożywcze za granicą

    Środa, 31 sierpnia 2011

    Zapraszamy do odwiedzenia targów rolno-spożywczych. Poniżej prezentujemy harmonogram najważniejszych zagranicznych imprez targowych. Czytaj więcej »

  • Już dziś zapowiadamy drugą edycję konkursu. Czytaj więcej »

  • Śniadanie dla ucznia

    Wtorek, 30 sierpnia 2011

    No i stało się! Wakacje nieubłaganie dobiegają końca, a to oznacza, że za chwilę rozlegnie się dźwięk dzwonka na pierwszą lekcję w nowym roku szkolnym. Dla dzieci nie jest to najlepsza informacja – beztroskie chwile relaksu i odpoczynku będą musiały być odłożone na półkę wspomnień. Podobnie jak wakacyjne, mniej restrykcyjne rodzicielskie spojrzenie na właściwą dietę. Czytaj więcej »

więcej artykułów