Startuje piąta edycja popularnego, edukacyjnego programu „5 porcji warzyw, owoców lub soku”, zachęcającego Polaków do sięgania po zdrowe produkty. Czytaj więcej »
Startuje piąta edycja popularnego, edukacyjnego programu „5 porcji warzyw, owoców lub soku”, zachęcającego Polaków do sięgania po zdrowe produkty. Czytaj więcej »
Czy piwo to wyłącznie męski świat? Czy jego warzenie to praca zarezerwowana tylko dla panów? Co absolwentki kierunków technicznych mogą robić w browarze? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań udzielą paniom pracownicy trzech browarów należących do Kompanii Piwowarskiej. Z okazji zbliżającego się święta kobiet 8 marca w Tychach, Poznaniu i Białymstoku odbędzie się akcja... Czytaj więcej »
Od 1996 roku Fundacja Auchan na rzecz młodzieży wsparła ponad 600 projektów na całym świecie W roku 2016, z okazji 20-lecia swojej działalności, Fundacja zaprasza stowarzyszenia i fundacje działające w Polsce do udziału w Jubileuszowym Konkursie Grantowym i składania projektów na rzecz edukacji, integracji społecznej i zdrowia, adresowanych do dzieci i młodych ludzi w wieku 5-25... Czytaj więcej »
Do 10 marca gminy mogą zgłaszać się do akcji „Nestlé porusza Polskę”! A jest o co walczyć – w 16 lokalizacjach, które otrzymają najwięcej głosów podczas głosowania internetowego, firma Nestlé ufunduje nowoczesne siłownie terenowe dla mieszkańców. Zapraszamy do wysyłania zgłoszeń! Czytaj więcej »
Sieć centrów handlowych Carrefour dołączyła do miejsc, które w ramach programu „PAD” (Public Access Defibrillation) wyposaża swoje placówki w Automatyczne Defibrylatory Zewnętrzne. Czytaj więcej »
Przed nami kolejna edycja najbardziej emocjonującego kulinarnego show na świecie – TOP CHEF. Od 2 marca w każdą środę o godzinie 20.40 na antenie Telewizji Polsat, szefowie kuchni będą mierzyć się z kolejnymi kulinarnymi wyzwaniami. W przygotowaniu wyjątkowych potraw pomogą im aromatyczne zioła i przyprawy marki Appetita – sponsora programu. Czytaj więcej »
Pierwsza hala w ramach kompleksu Waimea Logistic Park Korczowa jest już prawie gotowa. Zakończono wylewanie posadzki, prowadzone są prace przy wykańczaniu hali i montażu instalacji wewnętrznych. Przygotowywany jest także teren pod drogi wewnętrzne i place manewrowe. Czytaj więcej »
Carrefour we współpracy z Instytutem Francuskim zorganizował w Warszawie warsztaty kuchni molekularnej z udziałem francuskiego profesora i szefa kuchni Hervé Thisa - jednego z twórców tego nowatorskiego gatunku sztuki kulinarnej. To pierwsze z cyklu wydarzeń, w których Carrefour będzie promował w Polsce innowacyjność oraz korzyści z bliskiej współpracy świata nauki i biznesu. Czytaj więcej »
Włoska kuchnia jest najpopularniejsza wśród Polaków. Najczęściej kojarzona jest z pizzą i makaronami, ale kryje w sobie również dużo warzyw i ryb – podkreślają dietetycy i włoscy kucharze, którzy propagują zdrowy sposób przygotowywania włoskich dań. Polecają przede wszystkim smażenie bez tłuszczu, gotowanie na parze oraz pieczenie. Czytaj więcej »
Sfinks Polska, spółka zarządzająca sieciami Sphinx, Wook i Chłopskie Jadło, uruchomił dwie z 16 zaplanowanych na 2016 rok restauracji. Obie pod szyldem Sphinx. Do końca 2020 roku spółka chce rozbudować posiadane sieci o 80 placówek i zwiększyć sprzedaż ponaddwukrotnie. Ponownie przygląda się też możliwości rozwoju poza granicami Polski. Czytaj więcej »
Grupa DSV została wyróżniona „Financial Information Award 2015” przyznawaną przez Duńskie Stowarzyszenie Finansowe. Nagroda ta jest przyznawana rokrocznie firmom wyróżniającym się pod względem jakości i wysokiego poziomu przekazywanych informacji finansowych. Czytaj więcej »
Grupa Muszkieterów już od 9 lat prowadzi kampanię profilaktyki raka piersi „Muszkieterowie dla Polek”. W ubiegłym roku z badań mammograficznych skorzystało łącznie 4258 pacjentek, a od początku trwania akcji ponad 36 000. Tegoroczna akcja trwa do końca grudnia. Czytaj więcej »
Trwające 4 dni, Targi Słodyczy ISM w Kolonii to jedno z największych tego typu wydarzeń zarówno w Europie, jak i na świecie. Każdego roku odwiedza je prawie 37 tysięcy osób, by przyjrzeć się produktom ponad 1500 wystawców. Jakie profity zyskują firmy, które pojawiają na takich wydarzeniach, opowiada lider zespołu sprzedażowego firmy Dan Cake Polonia, Jacek Maciejowski. Czytaj więcej »
Tomasz Jakubiak, Katarzyna Glinka i Tomasz Lach (zajadam.pl) w ramach pierwszej odsłony Akademii Smaku Bosch rozłożyli pieczywo na czynniki pierwsze. Video warsztaty, praktyczne kulinarne porady, oryginalne przepisy, konkurs zakończony spotkaniem w Centrum Domowych Inspiracji i e-magazyn stanowią kompendium wiedzy na temat pieczywa w kuchni. Czytaj więcej »
Już po raz 29. odbył się w Siedlcach Regionalny Halowy Turniej Piłkarski dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjalnych - „SOKOLIK 2016”. Patronem turnieju jest firma Sokołów S.A., która od lat wspiera rozwój aktywności fizycznej dzieci i młodzieży. Czytaj więcej »
Szefowie kuchni walczą ze stereotypami, że zdrowe jedzenie jest mało smaczne i brzydko wygląda na talerzu. Ich zdaniem, wszystko jest kwestią doboru składników, sposobu przygotowania i podania. Warto też eksperymentować z nieco zapomnianymi warzywami, takimi jak skorzonera czy topinambur i przyrządzać je w zupełnie innej odsłonie. Czytaj więcej »
Jeronimo Martins Polska, właściciel sieci Biedronka, chce promować czytelnictwo wśród najmłodszych. W drugiej edycji konkursu dla debiutujących twórców „Piórko 2016” ponownie nagrodzi autora najlepszego tekstu dla dzieci i osobę, która ten tekst zilustruje. Książka „Szary domek” autorstwa laureatki pierwszej edycji konkursu sprzedała się w nakładzie ponad 30 tys.... Czytaj więcej »
W wybranych sklepach firmowych Zakładów Mięsnych "Wierzejki" pojawiły się piece, dzięki którym Klienci mogą kupić mięso pieczone na specjalne życzenie. Wystarczy poprosić pracowników sklepu o upieczenie wybranego rodzaju mięsa. Zamówiony kawałek szynki, schabu, boczku, karkówki czy łopatki będzie gorący, smaczny i gotowy do jedzenia. Czytaj więcej »
DSV Solutions w Polsce wkroczyło w 2016 rok z rekordowymi wzrostami obrotów i wyników finansowych. Przełożyło się to nie tylko na znaczne rozszerzenie działalności operacyjnej operatora, ale także na powiększenie struktur organizacyjnych oraz powierzchni magazynowych. Czytaj więcej »
81% Polaków twierdzi, że prawidłowo się odżywia[1]. Niestety od samej deklaracji do właściwej praktyki jest jeszcze daleka droga. Jak zatem gotować, aby zachować jak największą ilość wartości odżywczych w przygotowywanych posiłkach? Jakie błędy najczęściej popełniamy w kuchni? Czy istnieją proste sposoby, które pomogą nam w przyrządzaniu zbilansowanego jedzenia? Na... Czytaj więcej »
W 2015 roku Polacy pokazali, że kwestie kulinarne są dla nich bardzo ważne. W końcu „jesteśmy tym, co jemy”, zatem ze starannością dobieramy to, co położymy na swoich talerzach. Coraz chętniej powracamy do tradycyjnej polskiej kuchni, nie rezygnując jednocześnie z poszukiwania nowych smaków – o kulinarnych trendach 2016 roku opowiada Piotr Ceranowicz, ekspert kulinarny... Czytaj więcej »
PepsiCo zostało uhonorowane tytułami Top Employer Polska 2016 i Top Employer Europe 2016. Te prestiżowe certyfikaty przyznawane są ścisłej czołówce firm, które zapewniają swoim pracownikom najlepsze warunki pracy. Czytaj więcej »
Wiosna to okres, w którym wiele osób rozpoczyna walkę z dodatkowymi kilogramami. Budząca się do życia przyroda motywuje nas do realizacji postanowień. Chcąc pozbyć się nadwagi, musimy wyznaczyć sobie optymalny czas, plan treningowy oraz zadbać o odpowiednią dietę. Eksperci żywieniowi wyjaśniają, że nie musi być ona drakońska. Wystarczy wybrać właściwe produkty oraz... Czytaj więcej »
25-go lutego rusza kolejna akcja lojalnościowa w sklepach Spar, w której za zebrane podczas zakupów naklejki można kupić pojemniki do przechowywania żywności marki Luminarc z linii Pure Box Active z rabatem aż -50%! Czytaj więcej »
MAKRO rozszerzyło swój asortymenty o 7 egzotycznych odmian grzybów. Dostępne są m.in. Shimeji, Enoki oraz Boczniaki. To doskonałe uzupełnienie różnorodnej oferty dla wymagającej gastronomii. Czytaj więcej »
W styczniu ceny żywności i napojów bezalkoholowych były wyższe od tych z początku ubiegłego roku o 0,1 proc., podczas gdy wskaźnik cen wszystkich towarów i usług spadł o 0,7 proc. rdr, czyli mocniej niż w grudniu. Nie należy się jednak spodziewać wyraźnego odbicia cen żywności, która na całym świecie jest najtańsza od niemal siedmiu lat. Dopiero czwarty kwartał przyniesie... Czytaj więcej »
Podczas rozegranych niedawno Mistrzostw Polski Latte Art największymi umiejętnościami wykazała się Agnieszka Rojewska z Poznania i to ona będzie reprezentowała Polskę podczas odbywających się w Chinach Mistrzostw Świata Latte Art. Czytaj więcej »
Struktura miejsc gdzie konsumenci dokonują najczęściej zakupu kosmetyków jest stabilna i nie ulega zmianom w czasie. Z jednym wyjątkiem – od trzech lat dyskonty pną się w górę poszerzając swój udział w sprzedaży kosmetyków. Dyskonty zachęcają atrakcyjnymi cenami i coraz większym wyborem. Co jeszcze ma znaczenie dla polskiego konsumenta? Czytaj więcej »
Świadomość korzyści płynących z eliminowania z diety pokarmów odzwierzęcych i zastępowania ich pokarmami roślinnymi w Polsce jest nadal stosunkowo niska. Eksperci podkreślają, że odpowiednio zaplanowane diety wegetariańskie spełniają potrzeby żywieniowe, a dodatkowo są skuteczne w profilaktyce i leczeniu wielu chorób, m.in. układu krążenia, schorzeń reumatycznych czy... Czytaj więcej »
Problem ten może dotyczyć każdego, kto magazynuje produkty spożywcze, w sklepach czy domowych spiżarniach. Mole spożywcze, prusaki, mrówki a niekiedy nawet myszy mogą przysporzyć wielu problemów, a nawet być przyczyną zamknięcia sklepu. Jak do tego nie dopuścić? Czytaj więcej »
Rozmowa ze Stéphane'em Tikhomiroffem, Dyrektorem Generalnym w...
Grupa Carlsberg realizuje ambitną strategię ESG, której...
Krzysztof Lechowicz, Category & Perfect Store Manager w Velvet...
Rozmowa z Tomaszem Walickim – Dyrektorem marketingu Foxy...
Wywiad z Krystyną Niesłuchowską, regional marketing...
Z analizy ekspozycji półkowej przeprowadzonej przez firmę...
Magazyn o powierzchni 43 000 m² zostanie oddany do użytku w...
Zaległe zadłużenie kredytowe i pozakredytowe producentów...
22 kwietnia, miliony osób na całym świecie świętuje...
Celem partnerstwa jest zapewnienie sklepom i konsumentom...
Dlaczego owoce krajowe są zawsze smaczniejsze i zdrowsze od...
Automaty paczkowe DHL BOX 24/7 są już dostępne przy ponad...
To kolejny etap po zakończonej fazie testów wewnętrznych...
Co może pomóc w radzeniu sobie ze stresem, stanowić zastrzyk...
To nie tylko drink, ale cała filozofia życia...
Czy pieróg może zagrać na trąbce? Co Lajkonik skrywa za...
Tego lata marka Soplica inspiruje najbardziej egzotycznymi...
Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol wprowadza na rynek nowe...
„Nieźle zamieszaj w kuchni!”...
Nowoczesny, inspirujący spot został stworzony z myślą o...
Właśnie wystartowała kolejna edycja kampanii marki Dan Cake:...
Nowej platformie komunikacyjnej towarzyszy zmiana identyfikacji...
Nowy wizerunek, nowa energia i... Fiat 500e do wygrania!...