Z rynku FMCG

Henkel - wpływ klejów termotopliwych na bezpieczeństwo pakowanej żywności

Piątek, 22 lipca 2016
Bezpieczeństwo pakowanej żywności to kwestia, w którą firma Henkel jest dalece zaangażowana. W dniu 9 września 2016 r. o godzinie 10:00 (CEST) na wolnodostępnej platformie wiedzy firmy Henkel „Food Safe Packaging Portal” odbędzie się webinarium „Kleje typu hotmelt do opakowań a bezpieczeństwo żywności – co musisz wiedzieć”.
Podczas interaktywnego webinarium pani Magdalena Balazy z centrali firmy Henkel w Düsseldorfie udzieli wyczerpujących informacji na temat różnych zagadnień związanych z klejami termotopliwymi stosowanymi do pakowania, jak np. ramy prawne, kluczowe kwestie dotyczące przenikania substancji oraz ogólne zasady związane z bezpieczeństwem klejów termotopliwych dla pakowanej żywności. W dalszej kolejności poruszone zostaną kwestie bezpieczeństwa żywności w odniesieniu do komponentów i zastosowań klejów topliwych używanych do klejenia opakowań końcowych oraz oświadczeń, których można zażądać od dostawcy, aby mieć pewność co do bezpieczeństwa żywności.

Wiedza na temat opakowań bezpiecznych dla żywności

Regularnie organizowane przez firmę Henkel webinaria na żywo są poświęcone istotnym zagadnieniom z szerokiego zakresu bezpieczeństwa opakowań do żywności. Podczas webinarium uczestnicy będą też mogli zadawać pytania na żywo. Osoby zainteresowane uczestnictwem mogą zarejestrować się na stronie www.henkel.com/foodsafety. W bieżącym roku. firma Henkel zorganizuje także dalsze webinaria poświęcone takim zagadnieniom jak substancje dodane w sposób niezamierzony (NIAS), plastyfikatory w opakowaniach do żywności, alifatyczne kleje laminujące oraz oświadczenia dotyczące możliwości kontaktu z żywnością.



źródło: henkel.pl



tagi: Henkel , kleje termotopliwe , bezpieczeństwo , żywności ,