Nowości

  • Konspol - Święconka bez tajemnic

    Piątek, 19 kwietnia 2019

    Wielkanoc, choć zdecydowanie mniej medialna od Bożego Narodzenia, jest najważniejszym świętem w kalendarzu chrześcijan. Jedną z nieodłącznych i najbardziej kojarzonych z tym okresem tradycji jest święcenie w Wielką Sobotę koszyczka z potrawami. Co i dlaczego powinno się w nim znaleźć? Podpowiadamy. Czytaj więcej »

  • Wielkanocne nowości Mlekpolu!

    Czwartek, 18 kwietnia 2019

    Produkty mleczarskie wpisane są w polskie kuchenne tradycje Wielkanocy. Przygotowanie smacznych wypieków i potraw na świąteczny stół wymaga nie tylko umiejętności gotowania i sprawdzonych przepisów, ale również użycia naturalnych i zdrowych produktów, które można znaleźć w bogatej ofercie Spółdzielni Mleczarskiej z Grajewa. Czytaj więcej »

  • Świąteczne śniadanie wielkanocne nierozerwalnie kojarzy się z aromatem żurku i smakiem białej kiełbasy oraz jajka. Żur robiony na własnym zakwasie nie ma sobie równych. Często jednak, rezygnujemy z jego przygotowania ze względu na skomplikowane przygotowania. Podsuwamy jednak pomysł jak w prosty sposób przygotować prawdziwie domowy żurek. Czytaj więcej »

  • Siedem smaków, siedmiu artystów, jeden ptasi motyw – E. Wedel diametralnie zmienia szatę graficzną opakowań kultowych pianek Ptasie Mleczko®. Marka, jako prawdziwy mecenas sztuki, do współpracy przy projekcie zaprosiła utalentowanych polskich twórców – każdy z nich stworzył ilustrację w swoim stylu, inspirowaną danym wariantem smakowym Przełomowa zmiana dotyczy tylko... Czytaj więcej »

  • Wielkanocne inspiracje z Almette

    Środa, 17 kwietnia 2019

    Wielkanoc to czas radości, wiosennego optymizmu i wyjątkowych spotkań w rodzinnym gronie. Podczas uroczystych chwil chcemy, by na stole gościły najlepsze produkty - świeżo tarty chrzan, kiełbasa z lokalnej wędzarni, czy jajka od kur z wolnego wybiegu. Obok wyśmienitych klasyków, na wielkanocne ucztowanie warto przygotować także kreatywne dania i przekąski. Wszystkie propozycje... Czytaj więcej »

  • Bonduelle – krajowy i światowy lider w kategorii warzyw apertyzowanych przedstawia nowość – czarna fasola w małych opakowaniach zawierających porcję do wykorzystania za jednym razem. Czytaj więcej »

  • Marka Purella startuje właśnie z nową linią produktową, rozszerzając portfolio o kolejne superfoods. Na konferencji prasowej, która odbyła się 15 kwietnia w warszawskiej Hali Koszyki firma zaprezentowała nowości, które już niebawem pojawią się na rynku. Podczas spotkania po raz pierwszy przedstawiono mediom ambasadorkę oraz udziałowca marki Purella – Annę Starmach.... Czytaj więcej »

  • Od 17 kwietnia, w sklepach sieci Lidl będzie dostępna specjalna oferta Braci Sadowników na Wielkanoc – świeże jabłka w specjalnym świątecznym opakowaniu. Czytaj więcej »

  • Do portfolio naturalnych produktów KGH Polska dołączyła nowość – woda kokosowa QEENCY. To odpowiedź firmy KGH Polska na rozwijającą się dynamicznie w Polsce kategorię napojów naturalnych i funkcjonalnych. Czytaj więcej »

  • Nowość Sertop Serki topione w plastrach

    Poniedziałek, 15 kwietnia 2019

    Tyski producent serków topionych wprowadza na rynek kolejną nowość: sery topione w plastrach. – Produkt ten powstał w odpowiedzi na oczekiawnia zarówno naszych partnerów handlowych, jak i samych konsumentów – mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop sp. z o.o. – Starannie wyselekcjonowane surowce, brak konserwantów i aromatów, duża zawartość wapnia to najważniejsze... Czytaj więcej »

  • Na wyjątkowy okres Pierwszych Komunii Świętych, Solidarność przygotowała specjalną linię okazjonalnych słodyczy w pięknych, tematycznych obwolutach. Sezonowa kolekcja obejmuje bezalkoholowe bombonierki z linii: Czekoladowe Tajemnice, L’Amour oraz nowość - Czekoladki z Klasą Carmelo o smaku karmelowym. Oferta będzie dostępna w sklepach od kwietnia br. Czytaj więcej »

  • Zbliżające się święta wielkanocne kojarzą nam się z suto zastawionym stołem pełnym pisanek, smakowitych mięs oraz pysznych ciast. Podczas beztroskiego świętowania warto pamiętać o prze-kąskach nie tylko cieszących nasze podniebienia, ale i wspomagających organizm. Doskonałą alter-natywą dla słodyczy mogą być najnowsze propozycje marki Kresto, wysokiej jakości śliwka... Czytaj więcej »

  • Rosnąca świadomość w zakresie prawidłowego odżywiania sprawia, że konsumenci coraz chętniej sięgają po produkty naturalne, wolne od konserwantów, barwników, a nawet cukru. Dlatego firma OSHEE, od lat promująca zdrowy styl życia, wprowadza linię napojów Natural Tea. Dostępne w dwóch smakach – herbaty zielonej z cytryną i czarnej z jaśminem – są złożone wyłącznie z 3... Czytaj więcej »

  • Olej z wiesiołka Ol’Vita zimno tłoczony, nieoczyszczony, powstaje ze starannie wyselekcjonowanych nasion wiesiołka dwuletniego. Olej ma delikatny smak i aromat oraz żółty kolor. Wytwarzany jest za pomocą metody tłoczenia na zimno, dzięki czemu cenne kwasy tłuszczowe w nim zawarte pozostają w niezmienionej formie. Olej z wiesiołka Ol’Vita jest produktem 100 % naturalnym, a stała... Czytaj więcej »

  • Fani przekąsek w Polsce obecnie do wyboru mają przede wszystkim warianty słone i czekoladowe. Czy jest coś, co w tak szerokiej gamie artykułów, może jeszcze zaskoczyć konsumentów? Tak! Firma Mondelez Polska wprowadza pierwszy produkt w zupełnie nowym segmencie słodyczy. Joyfills to małe, chrupiące przekąski ciastkowe dostępne w dwóch wariantach: z nadzieniem Milka i Oreo. Czytaj więcej »

  • Mirinda kontynuuje rozwój kategorii kolorowych napojów gazowanych, stale zaskakując rynek nowościami w postaci nieoczywistych połączeń smakowych. W tym roku na półkach sklepowych pojawiły się dwie nowe wersje smakowe Mirindy MIX-IT, w niebanalny sposób łącząc ze sobą truskawkę z liczi oraz jabłko z kiwi. Dzięki intensywnym, owocowym połączeniom smakowym Mirinda pozwala... Czytaj więcej »

  • Przepis na udane Święta

    Środa, 10 kwietnia 2019

    Wielkanoc tuż tuż! Pewnie lada moment wpadniemy w wir przedświątecznych przygotowań, a co za tym idzie, układania świątecznego menu. Macie ochotę miło zaskoczyć gości podczas tegorocznej uczty? Mamy na to sposób! Razem z marką Mosso prezentujemy nasz przepis na udane Święta. Czytaj więcej »

  • McCormick, globalny lider na rynku przypraw i produktów smakowych, wprowadza do Polski sos FRANK’S RedHot Original oraz jego ostrzejszą wersję, FRANK’S RedHot Xtra Hot. Ten kultowy amerykański sos ostry składa się z prostych składników i pasuje do każdego rodzaju potraw. Premierze towarzyszy kampania Digital podkreślająca uniwersalność zastosowania produktu, pod hasłem... Czytaj więcej »

  • Po ogromnym sukcesie na polskim rynku, Fuzetea – marka w portfolio Coca-Cola, wraca z komunikacją kolejnego wariantu. Fuzetea Bez Cukru to fuzja smaków zielonej herbaty i marakui. Nowa butelka Fuzetea Bez Cukru podkreśla jej wyśmienity smak i unikalne połączenie składników posiadające mniejszą wartość energetyczną. Czytaj więcej »

  • Wiosną nie tylko otaczająca nas rzeczywistość nabiera intensywnych barw. Również w naszym menu w tym sezonie pojawia się coraz więcej pełnych aromatu dań z kolorowymi warzywami. Zapiekane bataty w orientalnej odsłonie, z serem Hochland Burger&Toast, to szybka, sycąca i bardzo efektowna propozycja, która sprawdzi się zarówno na oryginalne śniadanie w wersji vege, jak i na... Czytaj więcej »

  • Niekiedy brakuje nam czasu na przygotowywanie skomplikowanych dań obiadowych i szukamy rozwiązań, które pozwolą szybko przygotować pożywny i zdrowy posiłek dla całej rodziny. Pełnoziarniste tortille, z bogatym, zbilansowanym pod względem składników nadzieniem, to pomysł na pożywny obiad w 20 minut. Czytaj więcej »

  • Lider sprzedaży ciastek pożywnych, marka belVita, rozszerza portfolio miękkich przekąsek o nowość z nadzieniem. BelVita Soft Bakes Filled dostępna jest w dwóch wariantach smakowych: z nadzieniem o smaku czekoladowym i truskawkowym. Wprowadzeniu produktu na rynek towarzyszy silne wsparcie mediowe, PR-owe oraz sprzedażowe. Czytaj więcej »

  • Czas na wiosenne przekąski!

    Poniedziałek, 08 kwietnia 2019

    Wiosna kojarzy nam się z lekkością. Delikatnie zielenią się drzewa, nieśmiało rozkwitają pierwsze kwiaty, na ulicach widać więcej aktywnych fizycznie osób. Nie myślimy o ciężkich potrawach. I słusznie! Wiosna to doskonały czas, by zadbać o fantazyjne i szybkie przekąski. Czytaj więcej »

  • Jaka powinna być pożywna, wiosenna sałatka? Na pewno zielona, bogata w witaminy i składniki odżywcze, które dodadzą energii – tak potrzebnej podczas wiosennego przesilenia. Nasz pomysł na lunch lub obiad to pyszna sałatka z jarmużem, szpinakiem, jajkami i boczkiem. Jej przygotowanie jest bardzo proste! Czytaj więcej »

  • Kapsułki do prania z nową formułą 2 in 1 caps zapewniają idealnie czyste pranie dbając jednocześnie o komfort wrażliwej skóry. Czytaj więcej »

  • Nowa, ulepszona formuła 2 in 1 caps zapewnia idealnie czyste, miękkie i pachnące pranie. Czytaj więcej »

  • Marka Odra wypuszcza na rynek nowe smaki super kwaśnych galaretek Frutogello. Czytaj więcej »

  • BAŁTYK na Wielkanoc

    Środa, 03 kwietnia 2019

    Fabryka Czekolady „Bałtyk” po sukcesie „czekoladowych i magicznych domków” z oferty zimowej rozwinęła tę kategorię produktów i przygotowała specjalną kolekcję na Wielkanoc. Są to gotowe, upominkowe zestawy słodyczy pt.: „Magiczna niespodzianka” oraz „Czekoladowa niespodzianka”. Swoją premierą na Wielkanoc będzie miał również „Koszyczek niespodzianek” z... Czytaj więcej »

  • Zielone grillowanie z Henrykiem Kanią

    Środa, 03 kwietnia 2019

    Wysokiej jakości mięso, przyprawy oraz sól lub sól peklującą – to jedyne składniki grillowych propozycji od marki Henryk Kania sygnowanych hasłem „GO GREEN GRILL”. Linia właśnie wchodzi do sprzedaży w sieciach na terenie całej Polski. Czytaj więcej »