Nowości

  • Słoneczna i ciepła pora roku przynosi nie tylko dłuższe dni i więcej energii do działania. Zmienia się także całkowicie nasza codzienna dieta – dojrzewają sezonowe warzywa i owoce. To doskonały czas na wykorzystanie ich w kuchni. Czasem jednak, mimo najszczerszych chęci, brak nam całkowicie pomysłu i czasu na to, jak to zrobić. Pora na garść pysznych, pomidorowych inspiracji! Czytaj więcej »

  • Sałatkowe nowości od SEKO

    Środa, 22 maja 2019

    Na rynek trafiły kolejne nowości od SEKO S.A., polskiego przedsiębiorstwa przetwórstwa rybnego. Sałatki majonezowe – śledziowa z jajkiem oraz sałatka z kurczakiem, ryżem i brzoskwinią to nowe pozycje asortymentowe. W sałatkach warzywnych odświeżono zaś recepturę. Czytaj więcej »

  • W związku z 200 rocznicą urodzin Stanisława Moniuszki oraz ustanowieniem roku 2019 „Rokiem Stanisława Moniuszki”, Fabryka Cukierków „Pszczółka” Sp. z o. o. przygotowała Moniuszkowskie Praliny, specjalną i wyjątkową wersję Czekoladowych Fantazji. Czytaj więcej »

  • Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia – dostarcza nam energii i reguluje układ trawienny. Jednak wielu z nas przez brak czasu zapomina o nim, zastępując je kawą lub słodką przekąską. A co, jeśli istnieją sposoby na śniadania, które zrobisz szybko, a przy tym zapewnisz sobie solidną porcję witamin i minerałów? Ania Starmach i Purella Superfoods przedstawiają przepisy na... Czytaj więcej »

  • Od 15 maja w sklepach dostępne są w pełni roślinne alternatywy dla serów, z certyfikatem V-Label, wprowadzające na rynek nową markę „Bez deka mleka” wyprodukowaną przez OSM Łowicz. Czytaj więcej »

  • Kaszanka to doskonale znana w Polsce wędlina – jedni ją uwielbiają, inni nawet nie chcą jej spróbować. Gości na polskich stołach od wieków i chociaż na początku traktowano ją dość nieufnie, dziś jest symbolem tradycyjnej kuchni. Od kilku lat coraz częściej pojawia się na grillu, pikniku, a nawet wytwornych bankietach. Wariacją dla tej wypieczonej na ruszcie podawanej z... Czytaj więcej »

  • 18 maja obchodzimy Światowy Dzień Pieczenia, którego celem jest zachęcenie ludzi do przygotowywania własnoręcznych wypieków także tych, bezpiecznych dla alergików - mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop sp. z o.o. – Jest to możliwe między innymi dzięki użyciu naszego masła klarowanego tzw. masła Ghee, które ze względu na brak laktozy idealnie nadaje się do... Czytaj więcej »

  • "BAŁTYK" na specjalne okazje

    Czwartek, 16 maja 2019

    Fabryka Czekolady „Bałtyk” wprowadziła na rynek specjalne kolekcje słodyczy z okazji trwających przyjęć komunijnych. Przygotowane są już także kolejne zestawy upominkowe m.in. na Dzień Dziecka i zakończenie roku szkolnego. Czytaj więcej »

  • Z okazji rocznicy zmiany barw klubowych Liverpool FC na czerwony, marka Carlsberg także zmienia barwy i wprowadza limitowaną edycję piwa Carlsberg Red Barley, specjalnie uwarzonego dla fanów klubu. Czytaj więcej »

  • Lato ze smakiem i bez %

    Środa, 15 maja 2019

    W nadchodzącym sezonie letnim 80 proc. dorosłych konsumentów sięgnie po piwo. Aż 7 na 10 z nich prawdopodobnie za każdym razem wybierze coś innego, bo poszukiwanie nowych smaków i wariantów to najbardziej widoczny trend w branży piwnej*. Polacy poszukują coraz ciekawszych smaków i napojów, które pomogą im prowadzić bardziej aktywny i zdrowy styl życia. Grupa Żywiec stawia na... Czytaj więcej »

  • Rozpływające się w ustach nadzienie połączone z kruchymi chrupkami zbożowymi, zamknięte w skorupce z mlecznej czekolady. W portfolio E.Wedel pojawiły się nowe praliny – Buźki Krówki w dwóch wyjątkowych smakach. To idealna propozycja na co dzień, jak i na prezent, w której rozsmakują się i dzieci, i dorośli. Czytaj więcej »

  • Od maja, w sklepach znajdziemy ekskluzywną wódkę Absolut Elyx w nowej butelce. Jej wygląd oddaje wartości marki jakimi są najwyższa jakość wódki premium oraz dążenie do perfekcji i odważnych rozwiązań. Autorem projektu jest londyńska agencja Stranger&Stranger. Czytaj więcej »

  • Sezon plenerowy? Czas start!

    Środa, 15 maja 2019

    Majówka jest sygnałem, że rozpoczął się sezon plenerowy. To właśnie od początku maja, kiedy słońce zdecydowanie mocniej przygrzewa, mamy ochotę spędzać czas „na świeżym powietrzu”. Okazji do plenerów i pikników będzie coraz więcej – dlatego warto je dobrze zaplanować! Czytaj więcej »

  • CytryNOWE lato z Soplicą

    Wtorek, 14 maja 2019

    Soplica, lider kategorii alkoholi smakowych na polskim rynku, z impetem wchodzi w letni sezon. Marka przygotowała aż trzy nowe warianty dla wszystkich fanów orzeźwiających smaków. Czytaj więcej »

  • Jakie jest idealne danie? Wartościowe, smaczne, pożywne, wzbogacone warzywami i… gotowe w 2 minuty! Łowicz wyszedł naprzeciw oczekiwaniom konsumentów i wprowadził Kaszotto & Risotto – dania gotowe w 2 minuty, które warto mieć w zasięgu ręki. Nowa kampania marki prezentuje, jakie to proste, wygodne i smaczne. Czytaj więcej »

  • OSM Piątnica wprowadza nowe mleka smakowe

    Poniedziałek, 13 maja 2019

    OSM Piątnica przedstawia nowe warianty mlek smakowych: belgijska czekolada z maliną oraz migdał z nutą kokosa. Produkty wyróżniają naturalne składniki, prosty skład i wyjątkowe kompozycje smakowe. Dostępne są w wygodnej butelce z zakrętką. W ofercie dla partnerów handlowych pojawią się w maju 2019 roku. Czytaj więcej »

  • Hochland gotowy na sezon grillowy!

    Poniedziałek, 13 maja 2019

    Hochland powraca na rynek z gamą produktów na sezon grillowo-sałatkowy, które idealnie wpasowują się w oczekiwania konsumentów. Czytaj więcej »

  • Herbolada – kolejna nowość Tymbarku!

    Poniedziałek, 13 maja 2019

    Oryginalne połączenia, letnie orzeźwienie, owocowe smaki… To charakterystyka napojów Tymbark. W tym roku – obok kultowych propozycji, jak Cytroneta – w limitowanej ofercie marki pojawia się absolutna nowość. Innowacyjny napój gazowany łączy cechy lemoniady i ice tea – brzmi jak idealna kombinacja? To właśnie Herbolada! Czytaj więcej »

  • Kolejne lato z Cytronetą Tymbark

    Poniedziałek, 13 maja 2019

    Cytroneta Tymbark wraca na sklepowe półki! Na sezonową propozycję napojową Tymbarku w klasycznych, szklanych butelkach konsumenci czekają cały rok. Nie mogło jej zabraknąć w letniej ofercie marki. Czytaj więcej »

  • Firma Iglotex wprowadziła do oferty marki Proste Historie dwupaki, czyli kartoniki zawierające dwie sztuki pizzy. Nowe produkty to nie tylko oszczędność pieniędzy, to też idealne rozwiązanie na spotkania w gronie rodziny czy przyjaciół oraz odpowiedzialność za środowisko. Czytaj więcej »

  • Za nami początek sezonu grillowego. Amatorzy jedzenia na świeżym powietrzu odkurzają ruszty, a w głowie opracowują nowe przepisy. Niewątpliwie bohaterem każdego przyjęcia z grillem w roli głównej są kiełbaski. Jak je podać i co jeszcze warto wrzucić na ruszt? Podpowiadamy. Czytaj więcej »

  • Sieć hurtowni MAKRO Polska wprowadziła do sprzedaży nowe produkty marki Rioba – herbaty i syropy pochodzące z rolnictwa ekologicznego. W ofercie firmy znalazły się artykuły w kilku wariantach smakowych, stworzone z myślą o profesjonalnych zastosowaniach w lokalach gastronomicznych. Czytaj więcej »

  • Odkrywanie najnowszych trendów kulinarnych to dla firmy McCormick tradycja. Ten światowy potentat na rynku przypraw, właściciel m.in. marki Kamis, od niemalże 20 lat, rokrocznie wydaje raport na temat smaku i inspiracji pochodzących z całego świata: Flavor Forecast. Czytaj więcej »

  • Trudno kłócić się z tradycją – szczególnie jeśli dotyczy ona potraw, które goszczą w naszych domach od lat. A jednak może się zdarzyć, że stół wydaje się monotonny. Nie musi tak być - w końcu ile osób tyle znajdziemy przepisów. Czy da się je jeszcze trochę podkręcić? Czytaj więcej »

  • Letnie, ciepłe dni potrzebują odpowiedniej dawki owocowego smaku i orzeźwienia. Właśnie dlatego do limitowanej oferty Tymbarku wracają Lemoniady – do dwóch już znanych smaków dołączył trzeci, unikalny wariant. Cytryna i Arbuz to obok Cytryny i Limonki oraz Cytryny i Maliny kolejna owocowa propozycja Tymbarku! Czytaj więcej »

  • Paluchy z serem Gouda MSM Mońki

    Wtorek, 07 maja 2019
  • Jogobella Superfood wchodzi na rynek

    Wtorek, 30 kwietnia 2019

    Wychodząc naprzeciw aktualnym trendom żywieniowym Zott Polska w kwietniu br. wprowadził na rynek szczególnie atrakcyjną ofertę jogurtów – Jogobella + Superfood. Żywność określana jako „superfood” ma szereg właściwości prozdrowotnych. W no-wych jogurtach wykorzystane zostały owoce yuzu, stanowiące skarbnicę przeciwutle-niaczy oraz owoce acai, które wzmacniają organizm i... Czytaj więcej »

  • Polędwica z Tuńczyka Żółtopłetwego

    Wtorek, 30 kwietnia 2019

    Tuńczyk jest jedną z najbardziej cenionych ryb morskich na świecie, która osiąga zawrotne ceny w czasie słynnych aukcji na targu rybnym w Tokio. Idąc śladem najlepszych restauracji firma ABRAMCZYK oferuje najlepszą część tuńczyka – polędwicę, idealną do przyrządzenia przepysznego steka – dosłownie w 5 minut. To ekskluzywne danie rybne, ze względu na swoje walory smakowe i... Czytaj więcej »

  • W tym sezonie zmienia się szata graficzna opakowań przypraw grillowych Prymat. Nowa linia jest zgodna z obecnymi trendami oraz będzie się wyróżniać na półkach sklepowych. Oferta grillowa obejmuje takie produkty jak: Karkówka grill, Grill pikantny i klasyczny Prymat. To podstawowe hity sprzedażowe w asortymencie przypraw grillowych. Warto też uzupełnić asortyment produkty takie... Czytaj więcej »

  • Ocet BIO w ofercie marki Kühne

    Wtorek, 30 kwietnia 2019

    Ocet BIO Kühne 750 ml to subtelny smak i aromat octu powstały dzięki starannemu procesowi produkcji w oparciu o składniki BIO. Ocet BIO stanowi również idealną bazę wszelkiego rodzaju marynat i dressingów. Jego łagodny aromat doda każdej potrawie wyjątkowej wykwintności i niebanalnego smaku. Czytaj więcej »