Z rynku FMCG

  • Początek nowego roku to moment, w którym siłownie i kluby fitness przeżywają prawdziwe oblężenie. Jak podaje portal money.pl w styczniu klientów przybywa nawet o 150%*. Niestety zapał nowych osób szybko mija. Co zrobić by wytrwać i nie poddawać się rezygnacji? Czytaj więcej »

  • Netto ma trzy nowe sklepy na Mazowszu

    Piątek, 24 stycznia 2020

    Warszawa i okolice – to obszar, od którego sieć handlowa Netto zaczęła ekspansję w 2020 roku. Stołeczne Bielany, Gołków w powiecie piaseczyńskim i Grodzisk Mazowiecki – mieszkańcy tych trzech miast już od 23 stycznia mogą robić zakupy w nowo otwartych sklepach Netto, które funkcjonują zgodnie z najnowszym konceptem sieci. Czytaj więcej »

  • MAKRO Polska poszerza asortyment związany z długofalowo prowadzoną polityką zrównoważonego rozwoju. W ofercie sieci hurtowni pojawiła się nowa linia produktowa – owoce cytrusowe, które po zbiorze nie zostały poddane działaniu chemicznych środków konserwujących. Czytaj więcej »

  • Nestlé dąży do przyspieszenia rozwoju innowacyjnych rozwiązań w zakresie zrównoważonych opakowań. W przypadku plastiku dozwolonego do kontaktu z żywnością firma zainwestuje do 2 mld CHF na przejście z pierwotnych tworzyw sztucznych na takie, które pochodzą z recyklingu. Czytaj więcej »

  • Mody konsumenckie wymuszają zmiany w firmie

    Poniedziałek, 20 stycznia 2020

    Czy warto dostosować się do bieżących mód żywieniowych? – Wszystko zależy od okoliczności – mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop sp. z o.o. – Bo mody na niejedzenie laktozy lub glutenu przemijają, ale moda na polskie i dobre jakościowo produkty to trend, który z pewnością będzie się rozwijać i do którego warto się dostosować. Czytaj więcej »

  • Najsłodsze dni w roku

    Poniedziałek, 20 stycznia 2020

    Święto babci i dziadka silnie wrosło w polską kulturę. Jednak mało kto wie lub pamięta, że tradycja ich obchodzenia pojawiła się dopiero w latach 60. ubiegłego wieku. Bez względu jednak na to, jak długo znany i celebrowany, bez wątpienia jest to szczególny, rodzinny moment podziękowań, wyrażanych w formie nie tylko życzeń, ale również drobnych, najczęściej słodkich... Czytaj więcej »

  • Połączenie nowoczesności i tradycji to słowa odmieniane przez wszystkie przypadki w kategorii FMCG. W przypadku nowej komunikacji wizualnej opakowań OSM Łowicz stworzonej przez agencję brandingową Studio DN Design Group podstawa strategii rozwoju i odpowiedź na potrzeby wyrażone przez konsumentów. Czytaj więcej »

  • Jakie przekąski jeść zimą w pracy?

    Poniedziałek, 20 stycznia 2020

    Nasza kondycja, odporność i nastrój w dużej mierze zależą od tego, co jemy. Zimą, gdy codziennie musimy stawiać czoła infekcjom, chandrze i ociężałości, powinniśmy szczególnie dbać o obecność zdrowych przekąsek w naszej diecie. Surowe warzywa i owoce, orzechy, wypieki z pełnego ziarna mają korzystny wpływ na nasze zdrowie. O tym, jakie przekąski jeść zimą w pracy... Czytaj więcej »

  • Hochland witał nowy rok z zespołem Black Sapal!

    Poniedziałek, 20 stycznia 2020

    Hochland Polska wita nowy rok wraz ze swoimi pracownikami na tradycyjnych już Spotkaniach Noworocznych. Tegoroczna gala dla pracowników zakładu w Kaźmierzu odbyła się 18 stycznia w salach bankietowych Stadionu Poznań. Czytaj więcej »

  • Miss Polonia z 1992 roku podkreśla, że prowadzenie własnej restauracji wymaga od niej dużej dyspozycyjności i zaangażowania. Nie może sobie pozwolić na żadne zaniedbania, bo to mogłoby się negatywnie odbić na jakości menu i satysfakcji gości, którzy odwiedzają jej lokal. Jej „Zalipianki” mieszczą się przy ulicy Szewskiej w Krakowie. Czytaj więcej »

  • Już w tym roku do obsługi wszystkich zakładów na terenie USA PepsiCo zapewni energię elektryczną pochodzącą w 100% ze źródeł odnawialnych. Stany Zjednoczone to największy rynek zbytu dla producenta napojów i przekąsek, który odpowiada za prawie połowę całkowitego zużycia energii elektrycznej firmy na całym świecie. Niebawem ulubione przekąski i napoje Ameryki, w tym Lay's,... Czytaj więcej »

  • InPost – lider nowoczesnej logistyki w Polsce – uruchomi centrum logistyczne w Krakowie. Na terenie parku KJF Park Balice powstanie obiekt szyty na miarę o powierzchni 9100 m2. W transakcji doradzała firma AXI IMMO. Czytaj więcej »

  • Marka Familijne stawia na aktywną komunikację w kontekście ferii zimowych. Od 17 stycznia, przez 6 tygodni, jako sponsor akcji „Start do nart” z Radiem Zet, będzie towarzyszyć rodzinom na stokach w 6 popularnych zimowych miejscowościach. Zimowa aktywacja obejmuje cały pakiet działań komunikacyjnych. Czytaj więcej »

  • Sertop rozdaje kalendarze

    Czwartek, 16 stycznia 2020

    Tyski producent serków topionych organizuje kolejny konkurs. Tym razem do wygrania jest aż 100 sztuk kalendarzy na 2020 rok. Może je wygrać każdy, kto do 19 stycznia br. dokończy w komentarzu pod konkursowym postem zdanie: ”Kalendarz powinien trafić do mnie, ponieważ …..” Czytaj więcej »

  • Polscy biotechnolodzy wyizolowali gen Rysto. Jego modyfikacja pozwoli na stworzenie odmiany ziemniaka odpornej na najczęściej atakujący te warzywa wirus, który przyczynia się do strat nawet jednej trzeciej plonów. Odkrycie posłuży ponadto do opracowania superodpornych odmian innych warzyw. Dokonanie polskich naukowców może mieć ogromne znaczenie dla ekonomii światowego rolnictwa. Czytaj więcej »

  • Z powodu głodu i niedożywienia co roku na świecie umiera ok. 3,1 mln ludzi. Do 2050 roku będziemy musieli wyprodukować co najmniej 50 proc. więcej żywności niż obecnie, aby wyżywić 10 miliardów ludzi. Ponad połowa zasobów ziemi na świecie jest już jednak wykorzystywana do produkcji jedzenia, a rolnictwo negatywnie wpływa na środowisko. Potrzebne są innowacje, które nie tylko... Czytaj więcej »

  • Marcin Gruszka, współpracujący z Transgourmet i Selgros od lat, będzie reprezentował Polskę w międzynarodowym konkursie Les Chefs en Or 2020 w kategorii Profesjonalista. Razem z Marcinem Gruszką do Francji pojedzie także Dawid Wantrych, zwycięzca szkolnych eliminacji do paryskiego konkursu w kategorii Juniorów. Czytaj więcej »

  • Najpopularniejsza trenerka fitness, Ewa Chodakowska oraz gotująca z pasją i sercem jurorka MasterChefa Ania Starmach łączą siły! Już za kilka dni wystartuje ich zdrowy projekt, zachęcający do regularnej aktywności fizycznej i zdrowego gotowania z użyciem SUPERFOODS, czyli produktów roślinnych o najwyższych wartościach odżywczych. Co więcej, będzie on niezastąpionym wsparciem,... Czytaj więcej »

  • Jak zadbać o szczęście dziecka?

    Wtorek, 14 stycznia 2020

    Bebiko 2 jako ekspert od szczęśliwych brzuszków wie, że troska o prawidłowy rozwój i funkcjonowanie układu pokarmowego dziecka w kluczowym okresie 1000 pierwszych dni życia jest bardzo ważna. Bo właściwie odżywiony brzuszek jest podstawą dobrego samopoczucia i intensywnego rozwoju. Aby jeszcze lepiej dbać o szczęście małych brzuszków, marka Bebiko 2 wprowadziła udoskonaloną,... Czytaj więcej »

  • Ale jaja! – pod taką nazwą odbyła się druga odsłona warsztatów kulinarnych w ramach programu edukacyjnego „Kulinarnie mocni”. To wspólna inicjatywa Federacji Polskich Banków Żywności i firmy McCormick, właściciela marki Kamis. Kolejny raz łączą siły, aby uczyć zdrowego i pomysłowego gotowania, a także mądrego zarządzania produktami. Piąta edycja programu zwraca... Czytaj więcej »

  • Żywiec chce, aby oddawanie butelek zwrotnych stało się powszechnym nawykiem. „Wielka Zwrotka Ż” to akcja marki, której celem jest zachęcenie konsumentów do oddawania tych najbardziej ekologicznych opakowań, w jakich dostępne jest piwo. Po raz pierwszy w historii marki na półki trafiają butelki Żywca z odwróconą etykietą, mające zaakcentować start „Wielkiej Zwrotki Ż”. Czytaj więcej »

  • House of Asia świętuje Chiński Nowy Rok

    Poniedziałek, 13 stycznia 2020

    W związku ze zbliżającym się Chińskim Nowym Rokiem firma House of Asia – producent wysokojakościowych produktów orientalnych – przygotowała szereg działań marketingowych pod hasłem „Azja Express”. Wśród nich znajdą się przede wszystkim wyjątkowe atrakcje dla klientów. Czytaj więcej »

  • MAKRO Polska podejmuje szereg działań na rzecz ograniczenia plastiku. We wrześniu 2019 roku sieć hurtowni wprowadziła papierowe opakowania dla świeżych ziół w doniczkach – bazylii oraz mięty – zmniejszając w ten sposób zużycie plastiku o 3 tony rocznie. Do końca czerwca 2020 roku firma całkowicie zrezygnuje z plastiku w asortymencie ziół doniczkowych. Czytaj więcej »

  • Hochland Polska na koniec 2019 roku już trzeci raz przeprowadził ankietowanie oceniające zadowolenie wśród społeczności lokalnej. Zgodnie z przyjętymi założeniami zaproszono do wypełnienia ankiety wszystkie chętne osoby, mieszkańców z rejonu Kaźmierza i Węgrowa, miejsc w których Hochland ma w Polsce swoje zakłady produkcyjne. Czytaj więcej »

  • Nanovo, lider rynku nowoczesnych form komunikacji cyfrowej w przestrzeniach handlowo-usługowych, dostarcza rozwiązanie usprawniające i cyfryzujące proces podpisywania dokumentów w oddziałach największego banku w Polsce. Klienci PKO Banku Polskiego mogą złożyć podpis dla wybranych usług transakcyjnych: wpłata i wypłata gotówki w PLN i w walutach wymienialnych oraz polecenie... Czytaj więcej »

  • Już w najbliższą niedzielę kolejny, 28 Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. To wyjątkowy dzień, który jednoczy i mobilizuje do wspólnego pomagania miliony Polaków. Do tej pory, na tydzień przed Wielkim Finałem na koncie Fundacji widnieje już 5 077 063 zł. Koniński sztab, w którym w tym roku kwestować będzie ponad 700 wolontariuszy po raz kolejny zagra w Galerii nad... Czytaj więcej »

  • Chociaż dziennikarka na co dzień nie jest wegetarianką, przyznaje, że ostatnio stara się spożywać jak najmniej mięsa. Od kiedy zaczęła je ograniczać, znacznie lepiej się czuje. Hanna Lis uważa, że mięso pochodzące z niesprawdzonego źródła często naszpikowane jest niezdrowymi substancjami chemicznymi, które wpływają na pogorszenie samopoczucia i stanu zdrowia. Czytaj więcej »

  • Sieć handlowa Netto wprowadziła do swoich sklepów system skrzynek wielokrotnego użytku na produkty z asortymentu warzyw i owoców. W ten sposób Netto wdraża zasa-dy gospodarki w obiegu zamkniętym. Sieć zapowiada, że dzięki rezygnacji z jednorazo-wych skrzynek uda się zmniejszyć emisję dwutlenku węgla o 40 proc. Czytaj więcej »

  • Świąteczny Mikser Kulinarny za nami!

    Środa, 08 stycznia 2020

    Za nami świąteczny Mikser Kulinarny z rybami w roli głównej w ramach programu Szef dla Młodych Talentów. W wydarzeniu wzięło udział 60 młodych adeptów sztuki kulinarnej z całej Polski. Bezpłatne spotkanie edukacyjne odbyło się 13 grudnia w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. Na uczestników czekały pokazy kulinarne z przygotowania świątecznych dań wigilijnych oraz prelekcje. Czytaj więcej »