Nowości

Nowe smaki i więcej owoców w dżemach Stoczka

Wtorek, 13 kwietnia 2010
Już w kwietniu na rynku pojawiły się odmienione dżemy marki Stoczek. Nowe opakowania, rozszerzona paleta smaków, większa ilość owoców oraz poszerzona oferta przetworów niskosłodzonych to tylko niektóre ze zmian wprowadzonych przez producenta w tej kategorii produktów.

W wiosennej ofercie marki Stoczek pojawiło się więcej dżemów niskosłodzonych, ze zmniejszoną zawartością cukru. Na sklepowych półkach znajdują się m. in. dżemy truskawkowe, wiśniowe, brzoskwiniowe, z czarnej porzeczki, malinowe oraz z owoców leśnych. Wśród proponowanych produktów klienci znajdą także wysokosłodzone dżemy - truskawkowy i wiśniowy oraz tradycyjnie wytwarzane powidła śliwkowe.

Dżemy są dostępne w nowych, odświeżonych, wiosennych opakowaniach, co pozwala na ich jeszcze lepszą ekspozycję na sklepowych półkach.  Nowa, bardziej czytelna szata graficzna ułatwia identyfikację kategorii i smaku przetworów.

Odmienione dżemy Stoczka zawierają większą ilość owoców niż dotychczas produkowane przetwory tej marki. Przygotowywane są na bazie wyłącznie naturalnych owoców - w sezonie świeżych, zimą mrożonych - według tradycyjnych przepisów polskich gospodyń. Do ich produkcji wykorzystuje się wyłącznie naturalne produkty, bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów.

Sugerowana cena 280 g opakowania dżemu to  3,20 zł.

(A.S.)

tagi: Makarony Polskie ,