Z rynku FMCG

KONTROLA OD POLA DO STOŁU

Czwartek, 23 sierpnia 2018
Podążając tropem najwyższej jakości zespół Tuby Smaku z Pascalem Brodnickim dotarli do największego producenta indyka w Polsce, by przekonać się co oznacza unikalny proces OD POLA DO STOŁU.
Pascal to kucharz z ogromnym doświadczeniem kulinarnym zdobytym m.in. we Francji, gdzie indyk to bardzo popularne i chętnie przyrządzane mięso. W Polsce mięso indycze nie jest jeszcze tak powszechne. Aby dociec dlaczego, obalić mity oraz przełamać uprzedzenia, Pascal odwiedził należące do Grupy Kapitałowej Indykpol: wylęgarnię indyków, fermy rodzicielskie, wytwórnię pasz oraz laboratorium, a także fermy hodowcy kontraktacyjnego. W kilku odcinkach reportażowych powstał zapis tej podróży, a można ją śledzić na kanale Tuba Smaku. Emisja pierwszego reportażu już 22.08.2018.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLakoA0el-fILdUMwxwLe_gntxpr6a3E3I


tagi: od pola do stołu , Pascal Brodnicki , Indykpol S.A. ,