Wiadomości

Nowa Fabryka Cukierków „Pszczółka” już działa

Środa, 28 czerwca 2017
Nowa Fabryka Cukierków „Pszczółka” rozpoczęła działalność. Jako pierwsze uruchomione zostały linie produkujące karmelki. Ale to dopiero początek. Już niebawem FC „Pszczółka” sp. z o.o. zaskoczy miłośników słodyczy nowymi produktami. W najbliższym czasie planowana jest produkcja pralinek, cukierków czekoladowych oraz galaretek, które na sklepowe półki trafią w ciągu 2-3 miesięcy.
Po przeprowadzce oraz montażu linii, które do tej pory funkcjonowały w starej fabryce przy ulicy Krochmalnej, produkcja cukierków ruszyła pełną parą. Karmelki są już wytwarzane w nowoczesnym zakładzie, który kosztem 153 mln złotych powstał w lubelskiej strefie ekonomicznej. Produkcja rozpoczęła się od nowego produktu, który właśnie trafił na rynek.  To cukierki Musss Plus - musujące karmelki z dodatkiem witaminy C oraz magnezu. Jest to kolejny wariant popularnych cukierków Musss, które już od lat cieszą się uznaniem wśród konsumentów.

- Uruchomienie fabryki przebiegło zgodnie z planem i naszymi założeniami. Przed nami bardzo duże wyzwanie - wprowadzenie na rynek nowych produktów. Obecnie jesteśmy na etapie testowania i udoskonalania cukierków czekoladowych. Zależy nam, żeby oddać konsumentom produkt najwyższej jakości, który będzie spełniał ich oczekiwania i dostarczy słodkich chwil beztroski - mówi Aleksander Batorski prezes Fabryki Cukierków „Pszczółka” sp. z o.o.

Fabryka Cukierków „Pszczółka” – spółka zależna Krajowej Spółki Cukrowej SA - to jeden z najnowocześniejszych zakładów produkcyjnych w Europie. Wyposażona jest w wysoce zautomatyzowane linie, które zapewniają najwyższą jakość oraz powtarzalność produktów.

W fabryce znajdują się maszyny i urządzenia wiodących producentów na rynku europejskim
i światowym, które charakteryzują m.in. energooszczędnością i dużą wydajnością.

Całkowita powierzchnia nowego zakładu to blisko 21 tys. mkw., czyli aż siedem razy więcej niż zajmowała fabryka zlokalizowana przy ul Krochmalnej. O 20% wzrosło także zatrudnienie. Obecnie FC „Pszczółka” nadal poszukuje pracowników do nowego zakładu.

Fabryka Cukierków „Pszczółka” Sp. z o.o. to firma z ponad sześćdziesięcioletnim doświadczeniem. Oferuje około 50 rodzajów cukierków: karmelków nadziewanych, twardych, musujących, a także oblewanych czekoladą. Cukierki z „Pszczółki”, takie jak „Jogusie”, „Musss”, czy „Kukułki”, są od lat znane konsumentom w całym kraju i za granicą. Obecnie Spółka dynamicznie rozwija swoją działalność i wkrótce wprowadzi na rynek nowe produkty premium – praliny, cukierki czekoladowe oraz galaretki.


tagi: Pszczółka , fabryka cukierków ,