Składniki dla 4 osób:
• 12 cm kawałek polędwiczki wieprzowej
• 4-8 sztuk ogórków kwaszonych lub konserwowych Firma Bracia Urbanek
• 1 papryka żółta i 1 czerwona
• 12 liści zielonej sałaty
• 6 plastrów żółtego sera
• Przyprawy: Sól, pieprz
• Koperek
• Oliwa z oliwek
• Kilka łyżek oleju rzepakowego do smażenia
Przygotowanie:
Polędwicę kroimy na 1cm kawałki, każdy kawałek wkładamy do torebki plastikowej i delikatnie rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem i grillujemy na tacce lub smażymy z obu stron na grillowej patelni. W tym czasie myjemy i suszymy sałatę i na każdy talerz kładziemy do 3 liście. Tuż obok układamy kilka pasków żółtej i czerwonej papryki oraz krążki kwaszonych lub konserwowych ogórków.
Kiedy polędwica będzie gotowa, na każdy kawałek kładziemy połowę plastra żółtego sera i po kilku chwilach, kiedy ser nieco się stopi, zdejmujemy mięso z patelni. Polędwicę układamy na warstwie warzyw. Polewamy oliwą z oliwek, dekorujemy koperkiem i gotowe!
Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl
tagi: Bracia Urbanek , Urbanek , polędwiczki z ogórkiem i papryką ,
Restauracje działające w sieci Sfinks Polska wypracowały w...
Anna Miernikiewicz objęła stanowisko Prezes Zarządu VIVE...
13,6 dnia – takie terminy przelewów firmy MŚP zapisywały...
Rolnictwo może odegrać znaczącą rolę w niwelowaniu...
Impulsem dla szarej strefy są krajowe podwyżki akcyzy i...
Rada Ministrów przyjęła projekt nowelizacji ustawy o...
Nabór wniosków ruszy w sierpniu...