Kategorie produktów

Trzy pytania do...

Wtorek, 19 marca 2013 HURT & DETAL Nr 03 (85) / 2013 (Marzec)
Trzy pytania do Marka Skrętnego, Dyrektora ds. Marketingu w Browarze Amber kieruje Maja Święcka.

Browar Amber to rodzinna firma, produkująca piwa regionalne. Co stanowi o Waszej sile i mocnej pozycji w regionie, gdzie tradycje browarnicze sięgają średniowiecza?

W 19 letnim już okresie naszej działalności zdążyliśmy wykreować wizerunek firmy silnie wspierającej lokalne organizacje społeczne i kulturalne. Z tradycji nie tylko browarniczych czerpiemy inspiracje do działalności, przykładem jest piwo Johannes. Marka, która funkcjonuje jako wspólna inicjatywa Muzeum Historycznego Miasta Gdańska oraz Browaru Amber. Część przychodu ze sprzedaży tego piwa wspiera zakup eksponatów do instytucji.

Portfolio Browaru Amber to 10 propozycji, spośród których każdy smakosz złotego trunku znajdzie swoje ulubione. Czy możemy spodziewać się nowości?


Jak co roku, również w tym sezonie planujemy wprowadzenie nowej marki na rynek. Na razie nie zdradzam szczegółów...

Piwo Żywe, będące Waszą dumą jest pierwszym piwem posiadającym znak Ministerstwa Rolnictwa – Poznaj Dobrą Żywność. Z czego czerpie ono swoją wyjątkowość?

Jest to również pierwsze piwo w Polsce, które zdobyło rekomendację organizacji Slow Food. Piwo Żywe z roku na rok zyskuje coraz większą rzeszę sympatyków. Od wprowadzenia go na rynek minęło już 9 lat, pojawiło się znacznie wcześniej niż sama moda na piwa niepasteryzowane i często jest kojarzone przez konsumentów jako jedyne niepasteryzowane piwo z małego browaru. Piwo Żywe warzone jest zgodnie z naszą filozofią i XVI wiecznym prawem czystości jedynie z najlepszych jakościowo, naturalnych słodów jęczmiennych, chmielu i wody, podczas tradycyjnego, wymagającego cierpliwości procesu. Piwo Żywe powstaje zgodnie z rytmem natury, każdy proces trwa tyle ile powinien. Niepasteryzowane, niekonserwowane chemicznie, dostarczane do punktów sprzedaży bezpośrednio po rozlaniu do butelek, bez zbędnego magazynowania. Dzięki temu zachwyca niezwykłym, pełnym bogactwem smaków i aromatów tak charakterystycznych dla świeżo warzonego piwa. Jest to piwo, które zawiera żywe komórki drożdży, a jego termin przydatności do spożycia wynosi 35 dni. Zdecydowanie jest to obok Koźlaka i Pszeniczniaka najbardziej rozpoznawalne piwo z naszego browaru.

tagi: Browar Amber , Piwo Żywe , Marek Skrętny ,