Nowości

Przysmaki na wielkanocnym stole

Poniedziałek, 19 marca 2012 Autor: Maja Święcka,
Lada dzień Wielkanoc – czas radosnych spotkań w gronie rodziny, a także wielkich przygotowań. Do przyrządzenia świątecznych potraw potrzebne nam będą nie tylko zdolności kulinarne, ale również dobra organizacja pracy. Co zrobić, by święta nie zastały nas w kuchni?

Opracowując wielkanocne menu, warto z odpowiednim wyprzedzeniem zaopatrzyć się w składniki niezbędne do przygotowania wyśmienitych potraw. Dobrze planując święta,unikniemy zbędnego stresu i straconego w przedświątecznych kolejkach czasu. Co więc powinno znaleźć się na naszej liście zakupów?

Niezbędnym składnikiem wielkanocnego menu bez wątpienia pozostaje majonez. Wykorzystywany do rozmaitych sałatek czy jaj, podkreśla armat przygotowywanych potraw. Majonez Kielecki charakteryzuje wyborny smak, będący rezultatem zastosowania tradycyjnej receptury, od lat wykorzystywanej w procesie produkcji. Wysoka jakość składników i kremowa konsystencja przywodzi na myśl prawdziwie domowe i lubiane smaki.

Równie istotne podczas wielkanocnego śniadania będą keczupy i musztardy, dodawane zarówno do ciepłych, jak i zimnych przekąsek. Musztardy Kieleckie, od lat produkowane według tradycyjnej receptury, wyróżniają się unikalnym i wyjątkowym smakiem. Różne gatunki gorczycy oraz ziołowych mieszanek nadają im niepowtarzalny smak doceniany przez szerokie grono konsumentów. Keczupy Kieleckie, będą doskonałym dodatkiem do przygotowanych dań, czyniąc je smaczną przekąską.

Chcąc zaskoczyć najbliższych, warto podkreślić aromat potraw charakterystycznymi, polskimi smakami, ukrytymi w słoiczkach Sosów Kieleckich produkowanych przez Wytwórczą Spółdzielnię Pracy „Społem”. Zarówno sos chrzanowy, jak i tatarski, doskonale wpiszą się w tradycyjne świąteczne menu, stanowiąc dodatek do jaj, kanapek czy kiełbas.

Odpowiednio przygotowani, unikniemy przedświątecznej bieganiny, mogąc poświęcić swój wolny czas na rozmowy z bliskimi, przy stole bogatym w wyśmienite potrawy.

tagi: Społem , Społem Kielce ,