Nowości

Ciasto drożdżowe z masłem i rodzynkami

Piątek, 16 marca 2012 Autor: Maja Święcka,
Ciasto drożdżowe z masłem to smakołyk, którym można degustować się nie tylko w rodzinnym gronie - z powodzeniem pełni on także rolę poczęstunku dla gości.

Miękkie, maślane ciasto idealnie pasuje do kawy lub herbaty. Wystarczy spróbować pierwszy kawałek by przekonać się, że wyrobem od ZPC Brześć można zajadać się bez końca. Subtelny dodatek w postaci rodzynków podnosi atrakcyjność ciasta, dzięki czemu na pewno przypadnie do gustu każdemu kto ceni dobrą i tradycyjną żywność. Produkt jest pozbawiony sztucznych konserwantów, emulgatorów itp., co czyni z ciasta drożdżowego nie tylko smaczną, ale również zdrową przekąskę.

Skład:
Mąka, cukier, margaryna, rodzynki, jaja, masło 1,1%, drożdże, mleko w proszku, sól, aromat, B-karoten.
Bez konserwantów, emulgatorów itp.

Gramatura:
400 g – orientacyjna cena w sklepach 4,99 zł

Źródło: www.brzesc.pl

tagi: ZPC Brześć , ciasto drożdżowe ,