Niezależna ocena międzynarodowych audytorów, potwierdziła najwyższe standardy jakości i bezpieczeństwa produkcji żywności w nowym zakładzie HELIO. Uzyskanie certyfikatu BRC wzmocni pozycję konkurencyjną Spółki zarówno na rynku krajowym, jak i międzynarodowym.
Do głównych wymagań standardu BRC - Global Standard for Food Safety należą: HACCP, prowadzenie dokumentacji funkcjonowania systemu zarządzania jakością i prowadzenie nadzoru nad standardami ochrony środowiska w zakładzie, procesów i personelu.
tagi: Helio ,
Ceny kakao na światowych giełdach szybko się nie...
Wśród Polaków, którzy będą grillować w majówkę, 88,7%...
Przychody gastronomiczne restauracji pod szyldami SPHINX...
Bilans integracji z UE jednoznacznie na plus...
Sektorami przyszłości są nowe technologie i zielona...
41 proc. skorzystało z dotacji unijnych, a 58 proc. ma to w...
Głównie w domu, odpoczywając, a jeśli na wyjedzie, to...
Niezbędna jest budowa agroportów i rozwój połączeń...