Gala, kończąca XVI Edycję Konsumenckiego Konkursu Jakości Produktów o godło „Najlepsze w Polsce”, odbyła się 21 października w historycznej Sali Czerwonej Pałacu Działyńskich w stolicy Wielkopolski – Poznaniu. Tam też zostały wręczone certyfikaty godła „Najlepsze w Polsce – „The Best in Poland”.
„Jesteśmy dumni, że po raz kolejny Paryżanki zostały tak wysoko ocenione przez konsumentów. Świadczy to nie tylko o wysokiej rozpoznawalności marki przez Polaków, ale również o doskonałej jakości produktu” – mówi Małgorzata Wódkiewicz z Zakładów Mięsnych PEKPOL Ostrołęka S.A.
Konsumenci mogli oddawać głosy na swoje ulubione produkty, wypełniając specjalny formularz na stronie internetowej
www.najlepsze-w-polsce.pl.
Godło „Najlepsze w Polsce” jest usankcjonowane w całej Unii Europejskiej przez Komisję Europejską i stanowi prestiżowe wyróżnienie jakości. Organizatorem plebiscytu jest Towarzystwo im. Hipolita Cegielskiego - środowiskowa organizacja pozarządowa, realizująca od wielu lat projekty wspierające polską przedsiębiorczość, polskie firmy oraz wytwarzane przez nie produkty lub oferowane usługi.