Konkurs od ponad trzydziestu lat organizowany jest przez Instytut Biotechnologii i Przemysłu Rolno-Spożywczego, Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu. Do rywalizacji stanęły 32 zakłady mięsne, a wydarzeniu patronował Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Ocenom rzeczoznawców w edycji JESIEŃ 2011 podlegały takie wyroby jak: wędzonki, kiełbasy podsuszane, wędliny surowe i surowe dojrzewające (wędzonki, kiełbasy). Z bogatej oferty firmy Pekpol wyłonione zostały dwa produkty - „Kabanosy dębowe” i „Szynka dębowa”, które otrzymały miano „Produktów najwyższej jakości w przemyśle mięsnym”.
Początki Zakładów Mięsnych „Pekpol Ostrołęka” S.A. sięgają 1974 roku, kiedy to uruchomiono pierwszą produkcję. Od tego czasu firma cały czas się rozwija poszerzając asortyment i wprowadzając nowoczesne technologie. Efektem tych działań jest bogata gama produktów mięsnych, które zachwycają coraz większe grono klientów.
tagi: Pekpol ,
Związek Polskich Przetwórców Mleka apeluje o utrzymanie...
W maju rdr. spadł ruch w placówkach sieci fast food – w...
W maju br. kawa mielona zdrożała rdr. w sklepach o 25,1%, a...
Ze wstępnych danych Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki...
Przedsiębiorcy wskazują, jak zaktywizować cztery wykluczone...
Jak wynika z analizy danych MRiT, w maju liczba wniosków...
Według najnowszego rynkowego raportu, obecnie 18,4% Polaków...
W UE co roku wytwarza się ponad 2,2 mld t odpadów...