W tegorocznym konkursie ogólnopolskim „Chmielaki Kranostawskie" przyznano mu wśród Koźlaków pierwsze miejsce. Dlatego stali bywalcy Bierhalle z niecierpliwością oczekują początku grudnia, kiedy to z jedynych w Europie szklanych kadzi w Warszawie zaczyna się polewać mistrzowskiego Koźlaka. Tym wyjątkowym trunkiem można delektować się we wszystkich 5 lokalach Bierhalle, które znajdują się w Łodzi, Katowicach, Wrocławiu i Warszawie (dwa lokale).
Koźlak to ciemne, mocne piwo dolnej fermentacji. Jego charakterystyczną cechą jest karmelowy zapach przeplatający się z wonią aromatycznego chmielu. Piwna goryczka, w połączeniu ze smakiem słodu i karmelem, jest wynikiem długotrwałego procesu leżakowania. Zanim Koźlak trafi do kufli dojrzewa przez 3 miesiące. Przez ten czas nabiera charakterystycznego dla siebie smaku, zapachu i barwy. „Bock" jest najmocniejszym piwem w ofercie Bierhalle. Zawiera 7,5 % alkoholu, gdyż warzony jest z myślą o zimowych, grudniowych wieczorach.
„Mamy nadzieję przywracać w naszym kraju staropolskie obyczaje delektowania się piwami sezonowymi. Sezon zimowy to nie tylko okazja do cieszenia się zbliżającymi świętami, ale i celebrowania specjalnego smaku zimowego piwa, jakim jest Koźlak. Dlatego nie tylko nasze menu staje się bardziej świąteczne, ale i wprowadzamy do karty piwo, które zaczęliśmy na świąteczny okres warzyć już trzy miesiące temu" - mówi Jerzy Becz, członek Zarządu i współwłaściciel sieci restauracji Bierhalle.
Piwo „Bock" produkowane jest w Bierhalle przy użyciu wyłącznie naturalnych surowców: słodu jęczmiennego, wody, aromatycznego chmielu oraz drożdży dolnej fermentacji. Cały proces odbywa się z zachowaniem najlepszych tradycji piwowarstwa opartych na Prawie Czystości z 1516 r. Piwo jest nasycone naturalnym dwutlenkiem węgla pochodzącym wyłącznie z procesu fermentacji. Ciemna, bursztynowa barwa piwa komponuje się „z czapą" długo utrzymującej się kremowej, lekko brązowej piany.
Bierhalle to lider w segmencie restauracji z minibrowarem. Pierwszy lokal powstał w 2005 r. w Centrum Handlowym Arkadia w Warszawie. Obecnie działa już 5 restauracji, a w najbliższych dniach otwarty zostanie szósty lokal w Białymstoku. Bierhalle to oryginalna koncepcja sieci restauracji z wyśmienita kuchnią i minibrowaru z naturalnym piwem warzonym bezpośrednio na miejscu.
(M.D)
tagi: Bierhalle ,
Grupa Eurocash w pierwszym kwartale 2025 r. wypracowała 6,9...
W I kw. 2025 r. stwierdzono 9,3 tys. przestępstw kradzieży w...
Naczelny Sąd Administracyjny wydał wyrok potwierdzający...
Mennica Skarbowa odnotowała około 50-procentowy wzrost...
Co ósmy wciąż jednak nie potrafi ich wskazać...
Obecnie 49,1% Polaków dobrze ocenia swoją sytuację...
Platforma strategicznego dialogu w Warszawie i Waszyngtonie...
Kobiety wciąż są w mniejszości we władzach spółek...