W tegorocznym konkursie ogólnopolskim „Chmielaki Kranostawskie" przyznano mu wśród Koźlaków pierwsze miejsce. Dlatego stali bywalcy Bierhalle z niecierpliwością oczekują początku grudnia, kiedy to z jedynych w Europie szklanych kadzi w Warszawie zaczyna się polewać mistrzowskiego Koźlaka. Tym wyjątkowym trunkiem można delektować się we wszystkich 5 lokalach Bierhalle, które znajdują się w Łodzi, Katowicach, Wrocławiu i Warszawie (dwa lokale).
Koźlak to ciemne, mocne piwo dolnej fermentacji. Jego charakterystyczną cechą jest karmelowy zapach przeplatający się z wonią aromatycznego chmielu. Piwna goryczka, w połączeniu ze smakiem słodu i karmelem, jest wynikiem długotrwałego procesu leżakowania. Zanim Koźlak trafi do kufli dojrzewa przez 3 miesiące. Przez ten czas nabiera charakterystycznego dla siebie smaku, zapachu i barwy. „Bock" jest najmocniejszym piwem w ofercie Bierhalle. Zawiera 7,5 % alkoholu, gdyż warzony jest z myślą o zimowych, grudniowych wieczorach.
„Mamy nadzieję przywracać w naszym kraju staropolskie obyczaje delektowania się piwami sezonowymi. Sezon zimowy to nie tylko okazja do cieszenia się zbliżającymi świętami, ale i celebrowania specjalnego smaku zimowego piwa, jakim jest Koźlak. Dlatego nie tylko nasze menu staje się bardziej świąteczne, ale i wprowadzamy do karty piwo, które zaczęliśmy na świąteczny okres warzyć już trzy miesiące temu" - mówi Jerzy Becz, członek Zarządu i współwłaściciel sieci restauracji Bierhalle.
Piwo „Bock" produkowane jest w Bierhalle przy użyciu wyłącznie naturalnych surowców: słodu jęczmiennego, wody, aromatycznego chmielu oraz drożdży dolnej fermentacji. Cały proces odbywa się z zachowaniem najlepszych tradycji piwowarstwa opartych na Prawie Czystości z 1516 r. Piwo jest nasycone naturalnym dwutlenkiem węgla pochodzącym wyłącznie z procesu fermentacji. Ciemna, bursztynowa barwa piwa komponuje się „z czapą" długo utrzymującej się kremowej, lekko brązowej piany.
Bierhalle to lider w segmencie restauracji z minibrowarem. Pierwszy lokal powstał w 2005 r. w Centrum Handlowym Arkadia w Warszawie. Obecnie działa już 5 restauracji, a w najbliższych dniach otwarty zostanie szósty lokal w Białymstoku. Bierhalle to oryginalna koncepcja sieci restauracji z wyśmienita kuchnią i minibrowaru z naturalnym piwem warzonym bezpośrednio na miejscu.
(M.D)
tagi: Bierhalle ,
Maspex Romania SRL, spółka należąca do Grupy Maspex...
Wygodne dostawy w ciągu maksymalnie 30 minut, bogaty wybór...
Kurczący się rynek piwa może mieć poważne reperkusje –...
Na rynku pojawił się nowy rodzaj oszustwa...
Komisja szuka nowych źródeł dochodów...
Nowa rządowa strategia ma w tym pomóc...
Komentarz Prezesa Polskiej Izby Handlu...
13,6 dnia – takie terminy przelewów firmy MŚP zapisywały...