Alon Than to Mistrz Świata Sushi z Tokio 2015 i trener Sushi Materów z całego świata. Jest twórcą konceptów kulinarnych Izumi Sushi, Kago oraz Match Bistro & Bar, a także Omakase by Alon, czyli pierwszej w Polsce restauracji sushi wyłącznie z menu degustacyjnym. Podczas warsztatów „Masterclass” pokazał nowe, smakowite połączenia dla profesjonalistów z HoReCa, a dokładnie zastosowanie najlepszych serów twarogowych w rolkach, nigiri i dipach. Uczestnicy warsztatów przygotowali m. in. nigiri z tuńczykiem, oliwą truflową i serem Cremette, nigiri z łososiem, z serem Cremette i dymką, nigiri z krewetką, pastą miso z serem Cremette i pomarańczą oraz nigiri z omletem tamago i serem Cremette i truskawką. Nie zabrakło również serowych dipów z Creamland i Cremette Pure oraz hosomaków, futomaków i california z krewetką. Z kolei utalentowany cukiernik młodego pokolenia Mariusz Górecki wraz z uczestnikami stworzył sernik na zimno z eukaliptusem i na bazie sera Creamland oraz sernik z białą czekoladą i yuzu na bazie sera Cremette. W kuchni orientalnej, szczególnie japońskiej, serniki charakteryzują się lekkością, delikatnością i subtelnymi smakami, co sprawia, że przypominają bardziej delikatne suflety, niż cięzkie i gęste torty serowe.
- Nasze sery to nie tylko klasyka, ale też innowacja, która świetnie sprawdza się w kuchni azjatyckiej! Kto by pomyślał, że sushi czy serniki mogą smakować jeszcze lepiej? – mówi Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska i już teraz zaprasza na kolejne warsztaty z cyklu Hochland Professional „Masterclass”.
Informacje na temat szkoleń Masterclass dostępne są na stronie: www.warsztaty-hochland.pl
Źródło: Hochland Polska
Fot: mat. prasowe
tagi: warsztaty , Hochland Professional , rynek spożywczy , sprzedaż , handel , konsument , FMCG , hurt , detal , produkty spożywcze , nowości , przemysł spożywczy , sieci handlowe , sklepy spożywcze ,
21 listopada 2024 roku w wieku 68 lat zmarł Krzysztof Pakuła...
W październiku 2024 r. całkowita wartość sprzedaży w...
W tym roku Polacy planują mniej kosztowne święta niż...
Obie strony czeka kilka lat przygotowań...
Sztuczna inteligencja jest coraz mocniej wykorzystywana przez...
Ankietowani wskazali pięć rzeczy, których obecnie...
Do zmian muszą się dostosować także małe przedsiębiorstwa...
Z początkiem stycznia 2025 roku Polska obejmie rotacyjną...