Kategorie produktów

Święta w nowym wydaniu

Sobota, 14 marca 2020 HURT & DETAL Nr 03/169. Marzec 2020
Nie ma złotego środka na to, aby zrównoważyć obowiązki, które czekają na nas w domu i w pracy. Tak jest chyba w każdym zawodzie, choć muszę przyznać, że praca w handlu ma swoją specyfikę. Natomiast jeśli chodzi o same przygotowania w sklepie wydaje mi się, że warto wcześniej zaplanować i przemyśleć złożenie odpowiedniego zamówienia. Warto wziąć poprawkę na to, że ludzie zapominają wielu rzeczy i będą ich szukać na ostatnią chwilę. Wbrew pozorom nie są to rzeczy, o których powinno się zapominać (śmiech). Czasem na ostatnią chwilę kupuje się najbardziej podstawowe produkty, składniki najważniejszych dań. Jeżeli chodzi o wielkanocne zwyczaje, to my celebrujemy już tylko poświęcenie pokarmu w kościele. Ludzie odchodzą od obrzędów i tradycji, być może również w sferze jedzenia. Bo jeśli pyta mnie pani o święta w wersji bezmięsnej… Wydaje mi się, że jest to możliwe. Choć byłaby to ogromna zmiana, być może warto chociaż spróbować. Na przykład ja nie muszę jeść mięsa, dlatego jestem w stanie sobie to wyobrazić. Oczywiście zależy co kto lubi, ale mnie by to nie przeszkadzało i spodziewam się, że jest już trochę ludzi, którzy byliby w stanie się ze mną zgodzić.
Z okazji Wielkanocy życzę wszystkim dobrych obrotów, uśmiechniętych klientów i pełnych półek.

Klaudia Limanowska
Ekspedientka ze sklepu w Żorach



tagi: rozmowy niefiltrowane, sprzedaż, handel,