Z firmowym znakiem na półkach sieci można znaleźć wiele suszonych owoców, kilka rodzajów kasz, mąkę pszenną, żytnią, gryczaną, płatki orkiszowe, orzechy, ryż, a także nabiał: jogurty, zsiadłe mleko, masło, twaróg półtłusty i tłusty, ser żółty oraz 17 rodzajów wędlin, m.in.: parówki wieprzowe, kiełbasę białą parzoną i mortadelę.
Teraz do oferty dołączają jajka - oczywiście z symbolem "O". Są nie tylko "naturalnie zdrowe", najbardziej wartościowe, ale również z certyfikatem zaświadczającym o tym, że pochodzą od kur karmionych i pojonych pod kontrolą, mogących spacerować. Już pisklęta są traktowane nadzwyczajnie, nie mogą bowiem dostawać żadnych leków, żadnych antybiotyków, tylko zioła: miętę i pokrzywę. Warto dodać, że nie tak dawno Organic Farma Zdrowia (jako jedna z dwóch firm z Polski) otrzymała w Brukseli nagrodę Good Egg, właśnie za promowanie i sprzedaż jajek od kur chowanych w dobrostanie.
Niedługo z firmowym znakiem sieci pojawią się makarony, kawy i przetwory owocowe.
(maj)