Z rynku FMCG

Festiwal Czekolady Kawy i Słodyczy w Gdańsku

Poniedziałek, 04 czerwca 2018
Ponad 1000 osób odwiedziło stoisko „Bałtyku” podczas I „Festiwalu Czekolady, Kawy i Słodyczy” w Gdańsku. Firma zaprezentowała m.in. swoją najnowszą kolekcję likworków „Mokka” oraz ziaren „Kofito”. Była fontanna czekolady „Bałtyku”, degustacje oraz konkursy z nagrodami.
Festiwal odbył się w niedzielę, 3 czerwca w „Starym Maneżu” w Gdańsku. Swoje wyroby zaprezentowało kilkunastu producentów i wystawców zarówno ogólnopolskich jak i regionalnych.

Na stoisku „Bałtyku” odwiedzający Festiwal mogli zobaczyć i skosztować produkty z najnowszej kolekcji słodyczy łączących smaki czekolady i kawy. Były wśród nich likworki kawowe „Mokka”, czekoladowe „ziarna kawy” „Kofito” oraz czekolady nadziewane „Brandy & Coffee”.

Na odwiedzających festiwalowe stoisko „Bałtyku” czekała fontanna czekolady deserowej, w której można było zanurzać owoce. Były degustacje zarówno słodyczy czekoladowo-kawowych, jak i czekolady „Malajskiej”, „Orzechów Bałtyckich” i batonów energetycznych „BossMan”. Gdańska fabryka czekolady przygotowała także słodkie nagrody dla uczestników konkursów, którzy odpowiadali na pytania dotyczące historii i sekretów tworzenia czekolady.

Gdańsk odegrał kluczową rolę w kawowo-czekoladowej historii kuchni polskiej tworząc przed wiekami modę na spożywanie kawy i czekolady w naszym kraju – mówi Konrad Mickiewicz, prezes ZPC „Bałtyk”. W tę historię sprzed wieków wpisuje się nasza fabryka czekolady, która od wielu lat słynie z produkcji różnych kompozycji łączących te smaki – podkreśla K. Mickiewicz.



tagi: Festiwal Czekolady Kawy i Słodyczy , „Bałtyk” ,