W najbliższych 20 latach zapotrzebowanie na mięso powinno wzrosnąć o 50 proc., z czego 70 proc. stanowić będzie mięso drobiowe. Unia Europejska będzie ważnym jego importerem - według prognoz za 10 lat będzie importowała rocznie 91 tys. ton bojlerów. Przewidywania na ten rok - to 36 tys. ton.
Najbardziej ma wzrosnąć popyt na mięso drobiowe w Chinach, w których obecnie dominuje spożycie mięsa wieprzowego.
(maj)
tagi: drób ,
Restauracje działające w sieci Sfinks Polska wypracowały w...
Anna Miernikiewicz objęła stanowisko Prezes Zarządu VIVE...
13,6 dnia – takie terminy przelewów firmy MŚP zapisywały...
Rolnictwo może odegrać znaczącą rolę w niwelowaniu...
Impulsem dla szarej strefy są krajowe podwyżki akcyzy i...
Rada Ministrów przyjęła projekt nowelizacji ustawy o...
Nabór wniosków ruszy w sierpniu...