Nowości

Ser Ementaler w plastrach 500 g

Poniedziałek, 01 sierpnia 2016
Do asortymentu serów w plastrach w tzw. rodzinnej porcji: Goudy, Edama, Morskiego i Salami dołączył szlachetny ser dojrzewający Ementaler z Zakopanego. To jedyny w Polsce prawdziwy Ementaler wytwarzany według unikalnej, tradycyjnej receptury mistrzów serowarstwa z mleka pozyskiwanego z czystych górskich terenów. Produkowany w samym sercu Tatr w Zakopanem, w usytuowanym wśród rozległych łąk, lasów i czystych wód Podhalańskim Zakładzie Produkcyjnym Grupy MLEKOVITA, który posiada wieloletnią tradycję w wyrobie serów dojrzewających.
Ementaler jest doskonały na ekskluzywną deskę serów, do wykwintnych tostów i luksusowych sałatek, a także jako uzupełnienie wykwintnych dań, przekąska oraz na kanapki. Oferowany w porcji 500 g.




źródło: mlekovita.com.pl


tagi: ser , Ementaler w plastrach ,