Nowy produkt jest odpowiedzią szefów kuchni Knorr na najczęstsze problemy konsumentów podczas przygotowania sosów - mdły smak, rzadką konsystencję, pojawiające się grudki czy nieapetyczny kolor. Esencje do sosów zapewniają bowiem głęboki, wyjątkowy smak, pożądaną gęstość i gładkość sosów. Cieszą one oko także apetyczną, głęboką barwą. Dzięki nowym Esencjom do sosów Knorr każdy sos będzie smakował jak domowy.
Esencje występują w 5 wariantach smakowych: Do sosu pieczeniowego ciemnego, Do sosu pieczeniowego jasnego, Do sosu pieczarkowego, Do sosu cebulowego oraz Do potrawki z kurczaka. Zostały przygotowane na bazie bulionów w połączeniu z najlepszymi suszonymi ziołami i przyprawami, w zależności od wariantu mi.in. z papryką, pieprzem, tymiankiem czy rozmarynem.
• Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego stanowi idealny dodatek do dań pieczonych i smażonych z wołowiny oraz karkówki. Cechuje się nie tylko doskonałym smakiem, ale również głęboką bursztynową barwą.
• Esencja do sosu cebulowego swój niepowtarzalny smak zawdzięcza m.in. ekstraktowi z czerwonego wina. Tak przygotowany sos będzie doskonale pasował do karkówki lub wołowiny.
• Esencja do sosu pieczeniowego jasnego posłuży do przygotowania smacznego, gęstego sosu, który najlepiej dopełni dania smażone i pieczone z kurczaka lub cielęciny. Miło zaskoczy dodatkiem pachnącego rozmarynu.
• Esencja do sosu pieczarkowego pozwoli przygotować sos pieczarkowy, który doskonale podkreśli smak pieczonego kurczaka lub kotletów mielonych.
• Esencja do potrawki z kurczaka pozwoli szybko i łatwo przygotować gęsty sos o wyjątkowym, głębokim smaku i aromacie. Kurczak podany w aksamitnym sosie będzie smakował doskonale.
Bazy pod trzy najpopularniejsze sosy, czyli pieczeniowy ciemny, pieczeniowy jasny oraz pieczarkowy dostępne są w mniejszych (2 kubeczki) i większych (4 kubeczki) opakowaniach.
Planowane wsparcie: TV, prasa, PR oraz mocne wsparcie digitalowe. Wkrótce konsumenci będą mogli również otrzymać próbki produktu.