Nowości

Smak tradycji w nowych Musztardach Kieleckich

Wtorek, 13 sierpnia 2013 Autor: Monika Dawiec,
Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” z Kielc postanowiła podkreślić tradycję i jakość swoich produktów. Na rynku pojawiła się nowa seria Musztard Kieleckich nawiązująca do delikatesów znanych sprzed lat. Skąd taka strategia działań? Zmiana opakowań to odpowiedź na rosnące zainteresowanie konsumentów produktami z wieloletnią historią. W tym przypadku fabryka nie ma sobie równych. Musztardy Kieleckie nieprzerwanie goszczą na polskich stołach od przeszło 80 lat.

Stylizowane etykiety i szklane opakowania mają nawiązywać do bogatej, wieloletniej tradycji produkcji. W nowej ofercie WSP „Społem” znajdziemy sześć rodzajów musztard. Wielbicielom łagodnych smaków do gustu przypadnie Musztarda Kielecka delikatesowa i Musztarda Kielecka kremska. Musztarda Kielecka sarepska, chrzanowa, pikantna oraz rosyjska to propozycje dla osób ceniących mocne, zdecydowane smaki. 

Skąd pomysł na odświeżenie linii musztard? – „Z badań sprzedażowych jasno wynika, że konsumenci coraz chętniej wybierają wyroby znane i polecane im przez rodziców, a nawet dziadków” – mówi Jerzy Misiak, Prezes Zarządu WSP „Społem”. – „Co ciekawe, również ludzie młodzi poszukują rarytasów o wieloletniej recepturze. Taki wybór, daje im pewność, że w parze z wizerunkiem produktu, idzie również jego jakość. To właśnie dlatego zdecydowaliśmy się na zmianę opakowań. Chcieliśmy jasno zasygnalizować, że nasze produkty mają przeszło 80 lat tradycji. Ciężko znaleźć innych producentów, którzy mogą się poszczycić takim osiągnięciem” – dodaje Jerzy Misiak. 

Musztardy Kieleckie powstają wyłącznie z połączenia składników najwyższej jakości – kilku odmian gorczycy, aromatycznych przypraw, pachnących ziół oraz octu wytwarzanego w drewnianych kadziach zgodnie z dawnymi sposobami. Nie zawierają substancji konserwujących.  

tagi: WSP Społem , musztarda , Musztarda Kielecka ,