Nowości

Przyprawy na każdą okazję

Piątek, 09 sierpnia 2013 Autor: Maja Święcka,
Bez nich potrawy starciłyby na smaku, z nimi najprostsze danie staje się wyjątkowe.

Gorczyca

Łagodna w smaku, dawniej wykorzystywana do wyrobu oleju, teraz jest głównym składnikiem musztardy. Nasiona gorczycy białej stosowane są przede wszystkim do przyprawiania marynat, wędlin, maseł ziołowych jak również do kwaszonych i konserwowanych ogórków i innych warzyw z octem. Teraz w nowym opakowaniu.
Cena: 0,7 zł za 25 g opakowanie

Papryka czerwona

Jej intensywny, czerwony kolor uatrakcyjnia wygląd potraw. Papryka ma szerokie spektrum zastosowania. Można dodawać ją do sosów, dań mięsno-warzywnych, pikli, zapiekanek, pizzy i wędlin oraz potraw z ryżu i drobiu. Dostępna w wersji słodkiej i ostrej, mielona lub pod postacią płatków.
Cena: od 0,75 zł

Czosnek suszony

Nadaje charakterystyczny smak i aromat tłustym mięsom, zupom i sosom. Czosnek suszony można stosować do nacierania mięsa i ryb a także jako dodatek do różnego rodzaju surówek i sałatek. Aby zachować w pełni jego intensywny smak i aromat należy dodać go w większej ilości do potraw pieczonych i gotowanych lub natrzeć nim potrawy w końcowej fazie przygotowań. Teraz w nowym opakowaniu.
Cena: 0,7 zł za 20 g opakowanie

Oregano

Jego smak przypomina majeranek, jednak jest znacznie od niego delikatniejszy. Oregano służy do przyprawiania warzyw (pomidory, groch, fasola, sałata), serów, ryb, drobiu oraz krabów. Dobrze komponuje się z bazylią, rozmarynem, tymiankiem. Należy do głównych przypraw kuchni włoskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej. Jest podstawową przyprawą do pizzy i spaghetti. Teraz w nowym opakowaniu.
Cena: 0,75 zł za 6 g opakowanie

Producent: www.cykoria.com.pl

tagi: Cykoria , przyprawy ,