Wiadomości

Jantoń modernizuje zakład produkcyjny i zwiększa moce

Poniedziałek, 22 października 2018
Firma Jantoń właśnie uruchomiła najnowocześniejszą technologicznie linię do produkcji win wysokogatunkowych. To kolejny etap modernizacji zakładu w Dobroniu, mający na celu podwojenie mocy przerobowych w kluczowych dla spółki kategoriach i tym samym zwiększenie jej konkurencyjności na rynku.
Firma Jatnoń stale inwestuje w modernizację fabryki w Dobroniu, aby podnosić wydajność zakładu, a jednocześnie utrzymywać najwyższy poziom jakości i bezpieczeństwa w produkcji win. Wraz z intensywnym rozwojem portfolio win musujących firmy Jantoń, powstała potrzeba zwiększenia mocy przerobowych fabryki w kluczowych kategoriach asortymentowych.

Inwestycja w nową linię technologiczną była naturalną decyzją związaną z rozwojem spółki i planami dalszej ekspansji. Pozwala nam ona na znaczące zwiększenie mocy produkcyjnych, szczególnie w segmencie win musujących, rozlewu win gronowych oraz realizacji zamówień eksportowych – mówi Jakub Nowak, prezes firmy Jantoń S.A. Sp.K. – Teraz będziemy mogli jeszcze lepiej odpowiadać na potrzeby rynku, a tym samym skuteczniej na nim konkurować. Nowa linia produkcyjna pozwoli nam bowiem na przyspieszenie realizacji zamówień, a jednocześnie znacząco zwiększy nasz potencjał w eksporcie, gdzie mamy wiele produktów personalizowanych na poszczególne rynki.

Nowa linia produkcyjna to maszyna najnowszej generacji do produkcji wysokogatunkowych win, która daje firmie dużo większą elastyczność w realizacji zamówień. Dzięki możliwości szybkiego przezbrojenia, a także wyposażeniu w wiele formatów uniwersalnych, linia ta pozwala na szybkie rotowanie asortymentem.

To jednak nie koniec zmian w fabryce w Dobroniu.

W najbliższym czasie planujemy dalsze inwestycje, zarówno w obszarze zakładu produkcyjnego (m.in. modernizację istniejących linii poprzez zakup nowoczesnych urządzeń i technologii produkcyjnych), jak i w obszarze Centrum Logistycznego, które zamierzamy rozbudować i wyposażyć w nowoczesny system magazynowania produktów – podkreśla Aneta Trojak, Dyrektor Zarządzający Zakładem Produkcyjnym w Dobroniu, członek zarządu firmy Jantoń.



tagi: Jantoń, wino, alkohole, modernizacja zakładu produkcyjnego,