Wiadomości

Domowych smaków czar

Piątek, 21 czerwca 2013 Autor: Maja Święcka,
Z okazji wprowadzenia na rynek nowych Plastrów Twarogowych Hochland, 19 czerwca odbyło się inspirujące spotkanie prasowe. W Restauracji Belvedere położonej w przepięknym Parku Łazienkowskim w Warszawie, goście mogli stworzyć potrawy, które przywoływały smaki dzieciństwa. Spotkanie pełne niespodzianek poprowadziły Katarzyna Zielińska oraz Marzena Rogalska, natomiast pieczę nad gotowaniem sprawował kucharz z powołania i prawdziwy miłośnik polskich smaków – Tomasz Jakubiak.

Biały, delikatny, niezwykle mleczny. Smak sera twarogowego większości z nas przypomina beztroskie czasy dzieciństwa. Konferencja prasowa z okazji wejścia na rynek nowych Plastrów Twarogowych również była  powrotem do domowych smaków i jednocześnie pysznym oderwaniem się od codzienności. Mini turniej o wdzięcznym tytule DOMOWYCH SMAKÓW CZAR okazał się świetną zabawą. Przed dwoma drużynami wyłonionymi spośród gości stanęło nie lada zadanie. Nie dość, że musieli oni skomponować danie zgodne z wylosowanym przepisem, to jeszcze w między czasie odpowiadali na pytania związane ze składnikami potraw, które przygotowywali.

W drugiej części zadania uczestnicy musieli puścić wodze wyobraźni i wyczarować z dostępnych składników inspirujące potrawy. Oczywiście w każdej z nich, jednym z głównych składników był bohater spotkania – Plastry Twarogowe Hochland. Efekt był znakomity. W restauracji unosiły się cudowne zapachy, które pobudziły apetyt nawet tych najedzonych. Powstały takie dania jak: Tagliatelle z truskawkami podane na Plastrach Twarogowych Hochland, lekka zapiekanka ze szparagami czy też chrupiąca Ciabatta pełna smaków. Niewątpliwie było to wyjątkowe spotkanie prasowe pełne czaru domowych smaków i świetnej zabawy.

tagi: Hochland , ser , serki ,