Biały, delikatny, niezwykle mleczny. Smak sera twarogowego większości z nas przypomina beztroskie czasy dzieciństwa. Konferencja prasowa z okazji wejścia na rynek nowych Plastrów Twarogowych również była powrotem do domowych smaków i jednocześnie pysznym oderwaniem się od codzienności. Mini turniej o wdzięcznym tytule DOMOWYCH SMAKÓW CZAR okazał się świetną zabawą. Przed dwoma drużynami wyłonionymi spośród gości stanęło nie lada zadanie. Nie dość, że musieli oni skomponować danie zgodne z wylosowanym przepisem, to jeszcze w między czasie odpowiadali na pytania związane ze składnikami potraw, które przygotowywali.
W drugiej części zadania uczestnicy musieli puścić wodze wyobraźni i wyczarować z dostępnych składników inspirujące potrawy. Oczywiście w każdej z nich, jednym z głównych składników był bohater spotkania – Plastry Twarogowe Hochland. Efekt był znakomity. W restauracji unosiły się cudowne zapachy, które pobudziły apetyt nawet tych najedzonych. Powstały takie dania jak: Tagliatelle z truskawkami podane na Plastrach Twarogowych Hochland, lekka zapiekanka ze szparagami czy też chrupiąca Ciabatta pełna smaków. Niewątpliwie było to wyjątkowe spotkanie prasowe pełne czaru domowych smaków i świetnej zabawy.
tagi: Hochland , ser , serki ,
Wraz z początkiem lipca funkcję Dyrektora Marketingu...
Najpierw wprowadzenie podatku akcyzowego na saszetki...
Wstępne obliczenia sugerują, że trwające fale upałów w...
Ze wstępnych danych Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki...
Przedsiębiorcy wskazują, jak zaktywizować cztery wykluczone...
Jak wynika z analizy danych MRiT, w maju liczba wniosków...
Według najnowszego rynkowego raportu, obecnie 18,4% Polaków...