Składniki dla 4 osób:
• 2 plastry karkówki,
• 2 kiełbaski
• 8 ogórków konserwowych lub kwaszonych Firma Bracia Urbanek
• Papryka żółta i czerwona
• 1 cebula
• przyprawa grillowa
Przygotowanie: mięso kroimy na grube kawałki, zaś cebulę i połowę papryki w plastry. Wymienione wyżej składników nadziewamy na drewniane patyczki i robimy z nich szaszłyki. Całość posypujemy dowolną przyprawą i razem z kiełbaskami grillujemy na tacce lub patelni grillowej przez ok. 10 minut (szaszłyki) do 20 minut (kiełbaski).
W tym czasie wyjmujemy ogórki ze słoika i układamy je na drewnianej desce. Obok kładziemy pokrojoną paprykę żółtą i czerwoną a następnie upieczone mięso. Tak zaserwowane produkty są godne nawet najbardziej wykwintnego przyjęcia!
Na desce może znaleźć się dosłownie wszystko: marynowany lub pieczony czosnek, oliwki, papryka konserwowa lub konserwowe patisony. Wybór składników daje mnóstwo możliwości.
Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl
tagi: Bracia Urbanek , Urbanek , deska grillowych specjałów ,
Restauracje działające w sieci Sfinks Polska wypracowały w...
Anna Miernikiewicz objęła stanowisko Prezes Zarządu VIVE...
13,6 dnia – takie terminy przelewów firmy MŚP zapisywały...
Rolnictwo może odegrać znaczącą rolę w niwelowaniu...
Impulsem dla szarej strefy są krajowe podwyżki akcyzy i...
Rada Ministrów przyjęła projekt nowelizacji ustawy o...
Nabór wniosków ruszy w sierpniu...