Advertisement

Czytelnia

Deska grillowych specjałów

Poniedziałek, 03 czerwca 2013 Autor: Maja Święcka,
Grillowe produkty podane na pięknej, drewnianej desce zachęcają do jedzenia. Drewniane naczynie sprawia, że nawet zwyczajna kiełbaska czy ogórek zyskują niecodzienny wygląd jak i smak. Bo to, co jest ładnie podane smakuje znacznie lepiej! Spróbujcie sami!

Składniki dla 4 osób:
• 2 plastry karkówki,
• 2 kiełbaski
• 8 ogórków konserwowych lub kwaszonych Firma Bracia Urbanek
• Papryka żółta i czerwona
• 1 cebula
• przyprawa grillowa

Przygotowanie: mięso kroimy na grube kawałki, zaś cebulę i połowę papryki  w plastry. Wymienione wyżej składników nadziewamy na drewniane patyczki i robimy z nich szaszłyki.  Całość posypujemy dowolną przyprawą i razem z kiełbaskami grillujemy na tacce lub patelni grillowej przez ok. 10 minut (szaszłyki) do 20 minut (kiełbaski).

W tym czasie wyjmujemy ogórki ze słoika i układamy je na drewnianej desce. Obok kładziemy pokrojoną paprykę żółtą i czerwoną a następnie upieczone mięso. Tak zaserwowane produkty są godne nawet najbardziej wykwintnego przyjęcia!

Na desce może znaleźć się dosłownie wszystko: marynowany lub pieczony czosnek, oliwki, papryka konserwowa lub konserwowe patisony. Wybór składników daje mnóstwo możliwości.

Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl

tagi: Bracia Urbanek , Urbanek , deska grillowych specjałów ,