Składniki:
• Podwójna pierś z kurczaka
• Kawałek kapusty pekińskiej
• 5 ogórków kwaszonych lub konserwowych Firma Bracia Urbanek
• 1 ogórek szklarniowy lub 2-3 świeże
• Sól, pieprz
• Oliwa z oliwek
Składniki na sos czosnkowy:
• 2 ząbki czosnku
• 100ml jogurtu naturalnego
• 100ml majonezu
• Sól, pieprz
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka kroimy w małe kawałki, posypujemy solą i pieprzem lub ulubioną przyprawą i grillujemy na tacce lub smażymy na patelni grillowej przez ok. 10 minut. W tym czasie kroimy ogórki na talarki a kapustę pekińską w paseczki. W misce układamy kolejno kapustę i wymieszanego kurczaka z ogórkami. Polewamy oliwą z oliwek i podajemy na stół!
Sos: do sałatki idealnie pasuje sos czosnkowy, zastępujący oliwę. Jego wykonanie jest bardzo proste: wyciśnięty czosnek mieszamy z jogurtem i majonezem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i mamy gotowy sos!
Więcej przepisów na www.urbanek.com.pl
tagi: Bracia Urbanek , Urbanek , sałatka z grillowanym kurczakiem ,
Restauracje działające w sieci Sfinks Polska wypracowały w...
Anna Miernikiewicz objęła stanowisko Prezes Zarządu VIVE...
13,6 dnia – takie terminy przelewów firmy MŚP zapisywały...
Rolnictwo może odegrać znaczącą rolę w niwelowaniu...
Impulsem dla szarej strefy są krajowe podwyżki akcyzy i...
Rada Ministrów przyjęła projekt nowelizacji ustawy o...
Nabór wniosków ruszy w sierpniu...