Godłem programu nagrodzone zostały:
- mięso z uda kurczaka bez kości i skóry MAP oraz
- filet z piersi kurczaka MAP
Wyróżnienie Doceń Polskie przyznawane jest przez Lożę Ekspertów, która ocenia wszystkie artykuły spożywcze biorące udział w programie i wystawia im noty w trzech aspektach. Pod uwagę brane są: smak, wygląd oraz stosunek jakości produktu do jego ceny. Honorowy patronat nad programem, od samego początku jego funkcjonowania, sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
tagi: Nasz Kurczak , certyfikat , Doceń polskie , WIPASZ ,
Czas deklaracji się skończył, teraz liczy się działanie...
Inwestycja o wartości ponad 25 milionów euro pozwoliła na...
W maju 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach...
Podrożeć mogą produkty spożywcze...
Eksperci apelują o mądre instrumenty wsparcia...
Problemem są też niejasne ich interpretacje...
Firmy apelują o szybkie wdrożenie przepisów...
Konieczne jest złagodzenie podejścia...