Czytelnia

Chłodnik truskawkowy

Poniedziałek, 15 kwietnia 2013 Autor: Maja Święcka,
Idealny na wiosenno-letni obiad. Ta bogata w witaminy i lekka zupa z pewnością doda nam energii i witalności!

Składniki dla czterech osób:

• ½ kg mrożonych lub świeżych truskawek
• Litr jogurtu naturalnego
• ½ opakowania cukru wanilinowego CYKORIA
• 2 łyżki cukru
• Liście mięty
• 2 szklanki ugotowanego, białego makaronu  tagliatelle

Przygotowanie tej zupy zajmie nam doslownie 5 minut! Kilka truskawek pokroić. Resztę  zmiksować z jogurtem, cukrem i cukrem wanilinowym. Rozlać chłodnik do miseczek. Ozdobić liśćmi mięty i pokrojonymi truskawkami.

Więcej przepisów na: www.cykoria.com.pl

tagi: chłodnik truskawkowy , chłodnik , Cykoria ,