Czytelnia

Pasta z serkiem

Poniedziałek, 08 kwietnia 2013
Jeśli nie macie pomysłu na pyszną pastę z serkiem topionym, zachęcamy do wypróbowania jednego z poniższych przepisów. Smacznego!

Pasta jajeczna

Składniki:

• 100g serka topionego firmy SERTOP (np. złoty ementaler, holenderski, gouda, cheddar lub tylżycki)
• żółtko jajka
• łyżeczka masła
• szczypiorek

Przygotowanie:

Serek topiony rozetrzeć z ugotowanym (przetartym przez sitko) żółtkiem, odrobiną masła i drobno pokrojonym szczypiorkiem. Następnie wymieszać. Podawać na kanapkach lub wykorzystać jako farsz.

Pasta z makreli

Składniki:

• 100g serka topionego firmy SERTOP (np. złoty ementaler, holenderski, gouda, cheddar lub tylżycki)
• 30g filetu z wędzonej makreli
• mała cebulka

Przygotowanie:

Serek topiony rozetrzeć z wędzoną makrelą na jednolitą masę. Dodać drobno pokrojoną cebulkę. Składniki wymieszać. Podawać na kanapkach lub wykorzystać jako farsz.
Więcej przepisów na: www.sertop.com.pl

tagi: Sertop , ser , serek , pasta ,