W dniu 25 lutego br. w Markach odbyło się spotkanie prasowe pt. „Jaka wołowina jest najlepsza?” - połączone z warsztatem kulinarnym na temat potencjału kulinarnego polskiej wołowiny QMP.
W spotkaniu wzięli udział: Jerzy Wierzbicki- prezes PZPBM, prof. Agnieszka Wierzbicka z SGGW oraz kucharz - Maciej Nowicki.
Jak podkreślili prelegenci - mięso to trudny produkt do sprzedaży. Trudny do wyróżnienia. Jednak na tle panujących trendów konsumenckich ważne są dwa elementy: jakość i cena oferowanych produktów.
Wołowina to ulubione mięso konsumentów i kucharzy. Walory kulinarne wołowiny to ogromny potencjał, wciąż niewykorzystany w pełni, bo obciążony dwoma stereotypami: że droga i że „trudna” w obróbce kulinarnej. Tymczasem za smaczną wołowinę Polacy chcą płacić więcej. Od tego, jak konsument postrzega produkt jakim jest wołowina, zależy ile jest w stanie za nią zapłacić. Wiedza na ten temat jest wciąż niewystarczająca.
Maciej Nowicki zaprezentował uczestnikom spotkania m.in. z jakich części tuszy wołowej najlepiej przygotować różne potrawy wołowe: smażone, pieczone, duszone i gotowane? W ramach warsztatu kulinarnego była możliwość w praktyce dowiedzieć się, z czego i jak dobrze usmażyć stek wołowy?
Spotkanie miało na celu promocję polskiego mięsa wołowego i znaku QMP (Quality Meat Program).
Bądź na bieżąco z wiadomościami z rynku FMCG
Zaprenumeruj bezpłatny newsletter Portalu Kupców Polskich
Bezpłatny newsletter, to przegląd najważniejszych wiadomości ukazujących się w Portalu Kupców Polskich
www.hurtidetal.pl. Subskrypcja bezpłatna!
Aby zamówić newsletter, wystarczy wpisać adres e-mail w polu poniżej.
Twój adres został dodany do naszego newslettera, dziękujemy!Podany adres email jest niepoprawny
Podając adres email wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (pokaż więcej)
podanych przeze mnie w powyższym formularzu w zakresie danych identyfikacyjnych i teleadresowych przez Wydawnictwo
Fischer Trading Group Spółka z o.o. dla celów promocji produktów i usług
oraz na dostarczanie mi informacji handlowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Jestem świadomy, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, a powyższą zgodę mogę w każdej chwili cofnąć w
całości lub w części. Więcej o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz przysługujących Ci w związku z tym uprawnieniach czytaj w Regulaminie.
Pamiętaj, że w każdym momencie możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera.