Kategorie produktów

Trzy pytania do Dariusza Oskroby

Wtorek, 19 lutego 2013 Autor: Maja Święcka, HURT & DETAL Nr 02 (84) / 2013 (Luty)
Trzy pytania do Dariusza Oskroby, Prezesa Zakładów Piekarskich „Oskroba” kieruje Maja Święcka.
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, jak według Pana powinno wyglądać to najzdrowsze?

Niezbędne do prawidłowego rozwoju każdego organizmu jest pełnowartościowe śniadanie.  Idealne pierwsze śniadanie powinno zawierać nabiał, warzywa i owoce, szklankę soku oraz pełnoziarniste pieczywo. Zaleca się, aby składnikiem każdego posiłku były różne gatunki pieczywa, a jego dzienne spożycie wynosiło 250-600 g w następujących proporcjach: 25%  pszennego + 30% żytniego + 45% mieszanego.

W Państwa ofercie jest wiele produktów, których nie powinno zabraknąć na sklepowych półkach, a które dedykowane są na śniadanie, które są tymi najważniejszymi?

Pieczywo mieszane to popularny Chleb Wiejski czy Chleb Złocisty z dużą ilością ziaren, które zapakowane i pokrojone będą służyć przez co najmniej 7 dni oraz ułatwią przygotowanie kanapek. Typowe produkty żytnie to np. Chleb Kresowy, który przygotowany jest w 100% z mąki żytniej a jego dodatkowym składnikiem jest siemię lniane lub Chleb Żytni Pełnoziarnisty, który w swoim składzie zawiera krojone ziarno żyta. Produkty pszenne to np. Chleb Alpejski, który skusi klientów delikatnym posmakiem czosnku. Ciekawym rozwiązaniem mogą być też produkty orkiszowe, głównie z racji na wysokie właściwości odżywcze mąki przygotowanej z ziarna orkiszu.
Nowością w naszej ofercie są cztery rodzaje Chleba tostowego: pszenny, maślany, pełnoziarnisty i trzy ziarna, które nadają się do spożycia zarówno na ciepło po stostowaniu, jak i na zimno w formie tradycyjnej kanapki.

Produkcja pieczywa to niezwykle zaawansowany proces technologiczny, co wyróżnia Państwa firmę spośród wielu obecnych na rynku?

Firma „Oskroba „ istnieje na rynku od ponad 80 lat, z ojca na syna przekazywano doświadczenie, wiedzę i tajniki zawodu. Wykorzystujemy najlepsze technologie stosowane w piekarnictwie oraz własne udoskonalane przez lata receptury. Nowoczesny park maszynowy pozwala na to, aby produkcja odbywała się zgodnie ze światowymi tendencjami w branży piekarskiej. Nasze wyroby produkowane są z najwyższej jakości surowców. Stały nadzór laboratorium wewnątrzzakładowego i doświadczonych, wysokiej klasy technologów, pozwala nam uzyskać wysoką jakość i powtarzalność produktów, co doceniane jest przez naszych klientów.

tagi: Dariusz Oskroba , ZP Oskroba , pieczywo ,