Wiadomości

Czekolada na gorąco!

Piątek, 01 lutego 2013 Autor: Maja Święcka,
Firma Grycan przygotowała dla swoich klientów rozgrzewającą niespodziankę. Oferta napojów Lodziarni Firmowych została poszerzona o trzy wyjątkowe kompozycje, stworzone na bazie najlepszej jakości gorącej czekolady. Każda z nich wzbogacona została kulką klasycznych lodów Grycan i pysznymi dodatkami.

Intensywny smak ciemnej, gorącej czekolady tworzy intrygujące połączenie z delikatną słodyczą kremowych lodów. Naturalne posypki – duże kawałki ręcznie siekanych orzechów i wiórki kokosa podkreślają charakter tych niebanalnych deserów. Nowe propozycje Lodziarni Firmowych Grycan – Lody od pokoleń to podwójna dawka endorfin i niezawodny sposób na poprawę nastroju w chłodne, zimowe dni.

W ofercie znalazły się trzy nowe warianty gorącej czekolady:

Czekolada z pistacjami – bogata kompozycja ciemnej, płynnej czekolady, podanej  na gorąco, z kulką tradycyjnych lodów pistacjowych, udekorowana kawałkami orzechów pistacjowych oraz posiekanej czekolady.

Czekolada z kokosem – gorąca, ciemna czekolada, serwowana z kulką aksamitnych lodów kokosowych, wiórkami kokosowymi i posiekaną czekoladą.

Czekolada z orzechami – połączenie gęstej, ciemnej czekolady z wyjątkowymi lodami o smaku orzecha laskowego oraz dużymi kawałkami posiekanych orzechów laskowych i czekolady.

Filiżanka każdego z nowych napojów kosztuje 9,90 zł. Oferta dostępna będzie od 2 lutego 2013 r. we wszystkich Lodziarniach Firmowych Grycan w Polsce.

Lody marki Grycan powstają w podwarszawskim zakładzie firmy przy użyciu tradycyjnych metod, według sprawdzonych i najlepszych receptur, na bazie śmietanki kremówki i żółtek jaj, z wykorzystaniem wyłącznie najlepszych składników. Bakalie i owoce wykorzystywane do produkcji lodów i sorbetów są starannie selekcjonowane i przygotowywane. Sorbety powstają z najlepszej jakości, ręcznie obieranych i wyciskanych owoców, co gwarantuje im w pełni naturalny smak. W lodziarniach dostępna jest również wyjątkowa kawa sygnowana marką Grycan. Ta oryginalna włoska mieszanka ziaren została wybrana specjalnie przez Elżbietę i Zbigniewa Grycanów.

tagi: Grycan , lody , lodziarnie , czekolada , czekolada na gorąco ,