Jak ułatwić sobie obieranie ryby z łusek, co dodać do zupy dyniowej, by prawdziwie rozgrzewała w zimowe wieczory oraz jak zrobić wrażenie na gościach kolorowym tiramisu lub tortem w czekoladowej koronie? Każdy ma swój sekret na smaczne danie, urozmaicony obiad czy spektakularny deser. Laureaci konkursu dzieląc się swoimi kulinarnymi trickami na stronie sekrety-vegety.pl oraz na profilu Sekrety Mojej Kuchni na Facebooku, nie tylko pozwolili im ujrzeć światło dzienne, ale również stworzyli sobie możliwość wygrania atrakcyjnych nagród.
„Uczestnictwo w projekcie było ciekawym, a przede wszystkim inspirującym doświadczeniem” – mówi zasiadająca w jury konkursu Agata Dondajewska, na co dzień prowadząca stronę kuchenneczarymary.pl. Jednak, jak podkreśla Beata Szczechura, autorka bloga magazynkuchenny.com, wskazanie tylko dwudziestu finalistów, ze wszystkich nadesłanych zgłoszeń, nie było łatwym zadaniem.
Wyboru najlepszych sekretów podjęły się blogerki, które na co dzień mierzą się z kulinarnymi przepisami, szukając prostych, a jednocześnie oryginalnych sposobów na przygotowywane dania czy desery, by móc dzielić się nimi na prowadzonych przez siebie stronach. W skład jury weszły założycielki blogów: kuchenneczarymary.pl, magazynkuchenny.com, filozofiasmaku.blogspot.com, commandaria.blogspot.com oraz autorka Fan Page`a Cake&Smile (facebook.com/pages/Cake-Smile).
„Okazuje się, że tak naprawdę wystarczy niewiele, by danie nabrało nowego kształtu. Świeże zioła i aromatyczne przyprawy dodane do potraw sprawiają, że odkrywamy znane nam dania na nowo” – zauważa autorka bloga filozofiasmaku.pl - Malwina Bareła. „Każdy z autorów sekretów ma w sobie niewątpliwie ogromną pasję gotowania. To dobrze, że w Polsce gotowanie w domu przestało uchodzić za przykry obowiązek i zaczyna być sztuką kulinarną, którą można się pochwalić” – podsumowuje Karolina Bełzak prowadząca commandaria.blogspot.com.
Konkurs „Pokaż sekret swojego dania” trwał od 18 października do 21 grudnia 2012. Każdy za pomocą specjalnej aplikacji mógł wysłać swój sekret, który w unikalny sposób wpływa na przygotowywane dania czy desery.
Więcej na: http://sekrety-vegety.pl/ i https://www.facebook.com/SekretyMojejKuchni
tagi: Pokaż sekret swojego dania , Vegeta , Podravka ,
W pierwszych dziewięciu miesiącach tego roku odnotowano...
Producentom coraz trudniej konkurować niższą ceną...
W trzecim kwartale 2024 roku Lidl Polska osiągnął ponad...
Z początkiem stycznia 2025 roku Polska obejmie rotacyjną...
Najpopularniejszym instrumentem oszczędzania w tej grupie...
Firmy muszą zmienić podejście do zużycia energii...
Ewentualna wygrana Donalda Trumpa będzie bardziej...
40 proc. na ten cel oszczędza...