Jak ułatwić sobie obieranie ryby z łusek, co dodać do zupy dyniowej, by prawdziwie rozgrzewała w zimowe wieczory oraz jak zrobić wrażenie na gościach kolorowym tiramisu lub tortem w czekoladowej koronie? Każdy ma swój sekret na smaczne danie, urozmaicony obiad czy spektakularny deser. Laureaci konkursu dzieląc się swoimi kulinarnymi trickami na stronie sekrety-vegety.pl oraz na profilu Sekrety Mojej Kuchni na Facebooku, nie tylko pozwolili im ujrzeć światło dzienne, ale również stworzyli sobie możliwość wygrania atrakcyjnych nagród.
„Uczestnictwo w projekcie było ciekawym, a przede wszystkim inspirującym doświadczeniem” – mówi zasiadająca w jury konkursu Agata Dondajewska, na co dzień prowadząca stronę kuchenneczarymary.pl. Jednak, jak podkreśla Beata Szczechura, autorka bloga magazynkuchenny.com, wskazanie tylko dwudziestu finalistów, ze wszystkich nadesłanych zgłoszeń, nie było łatwym zadaniem.
Wyboru najlepszych sekretów podjęły się blogerki, które na co dzień mierzą się z kulinarnymi przepisami, szukając prostych, a jednocześnie oryginalnych sposobów na przygotowywane dania czy desery, by móc dzielić się nimi na prowadzonych przez siebie stronach. W skład jury weszły założycielki blogów: kuchenneczarymary.pl, magazynkuchenny.com, filozofiasmaku.blogspot.com, commandaria.blogspot.com oraz autorka Fan Page`a Cake&Smile (facebook.com/pages/Cake-Smile).
„Okazuje się, że tak naprawdę wystarczy niewiele, by danie nabrało nowego kształtu. Świeże zioła i aromatyczne przyprawy dodane do potraw sprawiają, że odkrywamy znane nam dania na nowo” – zauważa autorka bloga filozofiasmaku.pl - Malwina Bareła. „Każdy z autorów sekretów ma w sobie niewątpliwie ogromną pasję gotowania. To dobrze, że w Polsce gotowanie w domu przestało uchodzić za przykry obowiązek i zaczyna być sztuką kulinarną, którą można się pochwalić” – podsumowuje Karolina Bełzak prowadząca commandaria.blogspot.com.
Konkurs „Pokaż sekret swojego dania” trwał od 18 października do 21 grudnia 2012. Każdy za pomocą specjalnej aplikacji mógł wysłać swój sekret, który w unikalny sposób wpływa na przygotowywane dania czy desery.
Więcej na: http://sekrety-vegety.pl/ i https://www.facebook.com/SekretyMojejKuchni
tagi: Pokaż sekret swojego dania , Vegeta , Podravka ,
W maju br. kawa mielona zdrożała rdr. w sklepach o 25,1%, a...
Z dumą informujemy, że HELIO S.A. została uhonorowana...
Mutti, włoska firma rodzinna i europejski lider na rynku...
Jak wynika z analizy danych MRiT, w maju liczba wniosków...
Według najnowszego rynkowego raportu, obecnie 18,4% Polaków...
W UE co roku wytwarza się ponad 2,2 mld t odpadów...
Nowa mapa drogowa mogłaby w tym pomóc...
Trwają prace nad uproszczeniami dla rolników...