Tradycyjna świąteczna ryba – karp, z roku na rok jest wybierany przez Polaków coraz rzadziej. Jego miejsce na bożonarodzeniowym stole zajmuje mintaj, makrela, śledź, pstrąg czy łosoś. Z roku na rok rośnie liczba zwolenników owoców morza – wzrosty ich sprzedaży obserwujemy m.in. w grudniu - głównie z okazji Nowego Roku oraz pod koniec stycznia i w lutym, z okazji Walentynek.
Asortyment owoców morza, dostępny w MAKRO Cash & Carry zawiera ponad trzydzieści rodzajów gatunków z europejskich akwenów, takich jak: Morze Norweskie oraz Północne – wyławiane są tam małże i ostrygi, Morze Śródziemne skąd sprowadzane są m.in. kalmary i ośmiornice, czy wybrzeże kanadyjskie – z tego rejonu pochodzą homary.
Rosnąca popularnością wśród Polaków, również na święta cieszą się ryby wędzone, sygnowane przede wszystkim markami Fine Food oraz Fine Food Finestro. Największym zainteresowaniem cieszą się wędzone roladki, szaszłyki czy warkocze rybne, oplecione wielokolorowymi, przyprawami.
Więcej informacji nt. aktualnej oferty rybnej znaleźć można na stronie www.makro.pl oraz w aktualnych ofertach produktowych.
tagi: święta , MAKRO , ryby , Cash & Carry , Fine Food , Fine Food Finestro ,
Restauracje należące do sieci Sfinks Polska wypracowały w...
Blisko 350 nowych sklepów, dynamiczny rozwój narzędzi dla...
Zapisz się już dziś i zyskaj praktyczną wiedzę...
Prognozy ekspertów na 2025 r....
Od 1 stycznia 2025 roku obowiązuje nowe rozporządzenie Rady...
87% czterdziestolatków ma w swojej historii zawodowej przerwę...
Kobiety stanowią mniejszość w zarządach firm, rzadziej też...
Znani eksperci nie mają żadnych złudzeń. 2024 rok pod...