Gęsina to tradycyjne polskie mięso, dzisiaj nieco zapomniane, uważane za produkt delikatesowy
o najwyższej jakości. To bardzo chude mięso zawiera do 5% tłuszczu, a dzięki nienasyconym kwasom tłuszczowym wpływa korzystnie na serce i naczynia krwionośne. Gęsie mięso, ale również gęsi pasztet i smalec, poprawiają nastrój i mają moc rozgrzewającą, a także są uznawane za afrodyzjak.
Gęsina w ofercie MARKO to nie tylko szeroka gama mięsa świeżego, ale również mrożonego zarówno od polskich jak i zagranicznych dostawców: m.in. cała gęsia tuszka, piersi z kością, nogi, skrzydła, szyje, tłuszcz oraz podroby. Mięso pochodzi z gęsi owsianych, żyjących w zdrowych, ekologicznych warunkach, na wolnym wybiegu.
W halach MAKRO świeża gęsina dostępna jest sezonowo – od lipca do listopada i w okresie świąt Bożego Narodzenia, natomiast mrożone mięso gęsi dostępne jest przez cały rok. Więcej informacji nt. zbliżających się bożonarodzeniowych promocji na gęsinę będzie można znaleźć na: www.makro.pl.
Profi S.A., jedna z wiodących firm w segmencie produktów...
Subindeks dla tego sektora wyniósł tylko 47,9 pkt., co...
Historyczne wzrosty cen kakao i rosnąca presja kosztowa...
Przepisy wygasają 5 czerwca...
Dwóch na trzech ankietowanych, zaciągając kredyt lub...
Mennica Skarbowa odnotowała około 50-procentowy wzrost...
Co ósmy wciąż jednak nie potrafi ich wskazać...
Obecnie 49,1% Polaków dobrze ocenia swoją sytuację...