Pierogi z serem Jawo przygotowane są według tradycyjnej domowej receptury, co sprawia, że smakują tak, jak u mamy lub babci. Bogate nadzienie, w skład którego wchodzi świeży wiejski twaróg z odrobiną cukru waniliowego - wprost rozpływa się w ustach, a delikatne ciasto idealnie współgra ze smakowitym farszem.
Pierogi Jawo mogą być podawane w tradycyjny sposób – polane słodką śmietanką i posypane cukrem pudrem, można jednak - przy odrobinie chęci - stworzyć z nich iście królewskie danie. Wystarczy przygotować karmel, a następnie dodać do niego płatki migdałowe i kieliszek brandy. Polane tak przyrządzonym sosem pierogi nabiorą nowego charakteru, a domownicy lub goście z pewnością docenią inwencję kulinarną Pani domu.
Pierogi z serem Jawo dostępne w rodzinnym, 450 – gramowym opakowaniu zostały docenione zarówno przez konsumentów, jak i ekspertów. Uhonorowane zostały nagrodą Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi ,,Poznaj Dobrą Żywność”.
Marka: Jawo
Opakowanie: 450 g
Cena: ok. 7.30 zł
„Pomimo wielu wyzwań rynkowych, przed którymi stanęliśmy...
Branża mięsna zmaga się obecnie z wieloma wyzwaniami...
Przejęcie legendarnej czeskiej marki likieru ziołowego o...
Zależy od zwiększenia możliwości eksportowych...
Bilans integracji z UE jednoznacznie na plus...
Sektorami przyszłości są nowe technologie i zielona...
41 proc. skorzystało z dotacji unijnych, a 58 proc. ma to w...
Głównie w domu, odpoczywając, a jeśli na wyjedzie, to...