Kampanie i Promocje

„Dzień z Podravką” wraca do szkół

Wtorek, 04 września 2012 Autor: Monika Dawiec,
Po wakacyjnej przerwie kontynuowany będzie program edukacyjny dla uczniów regionalnych szkół gastronomicznych „Dzień z Podravką”. Program ma formę warsztatów z pokazem gotowania z produktami Podravki oraz z konkursem, w którym wyłaniane są prawdziwe kulinarne talenty. Najlepsi kucharze wyłonieni w edycjach lokalnych przejdą do wielkiego finału i powalczą o staż w restauracji jednego z najbardziej prestiżowych hoteli w Polsce.



„Dzień z Podravką” to projekt stworzony z myślą o uczniach i nauczycielach szkół gastronomicznych zlokalizowanych na terenie całego kraju, przede wszystkim z mniejszych miejscowości. W jego ramach uczniowie z wybranych klas poszerzają wiedzę kulinarną na bazie produktów Podravka oraz uczą się jak umiejętnie łączyć je w gotowe dania od jednego z mistrzów ich przyszłego zawodu. Ponadto najaktywniejsi i najlepsi uczestnicy warsztatów biorą udział w pokazie kuchni molekularnej. Do Wielkie Finału zakwalifikują się zwycięzcy etapów szkolnych.

„Ważne dla nas jest by „Dzień z Podravką” zorganizować w mniejszych ośrodkach, gdzie dostęp do niektórych nowości często bywa ograniczony, pomimo że chęci nauki oraz prawdziwej fascynacji kulinariami wśród uczniów nie brakuje. Na podstawie minionych edycji wiemy, że przekazywana przez doświadczonych kucharzy wiedza jest dla młodzieży niezwykle ważna i pozwala poznać „od kuchni” tajniki ich przyszłego zawodu.” – mówi Anna Wierzchowska, Dyrektor Marketingu Podravka.

W pierwszej połowie roku „Dzień z Podravką” odbył się w Kościelcu, Ciężkowicach i Zgierzu. Z kolei między wrześniem a grudniem akcja zawita w czterech innych szkołach.

tagi: Podravka , szkoła , dzieci , konkurs ,