Projekt przeznaczony jest do wykorzystania przede wszystkim w miejscach, gdzie nie ma możliwości przygotowania gorącego posiłku, typu: stacje benzynowe, fabryki, biura, szkoły bądź uczelnie (tam, gdzie zwykle znajdują się automaty z napojami czy też innymi artykułami spożywczymi).
Dostępny asortyment to zupy w trzech smakach: pomidorowa z grzankami i makaronem, curry z grzankami i makaronem oraz pieczarkowa z grzankami, z możliwością ustawienia ich mocy (słaba, normalna, mocna). Ilość dozowanego produktu może być ustawiona stosownie do wielkości kubka (250 ml lub 300 ml).
Urządzenie mieści ok. 240 porcji, w trzech kontenerach. Wyposażone jest w fotokomórkę, która zapobiega wydaniu produktu bez podstawienia kubka. Opcjonalnie może też posiadać mechanizm akceptujący karty magnetyczne/płatnicze lub monety i wydający resztę. Maszynę udostępnia Ideal Group na zasadzie dzierżawy, ewentualnie kupna.
Zupy vendingowe Knorr umożliwiają podanie w bardzo wygodny sposób gorącego, pełnowartościowego posiłku, z widocznym makaronem, grzankami oraz kawałkami warzyw – danie jest apetyczne i pożywne.