Pomimo tego, że w katalogu targowym w wykazie wystawców pod polską flagą widniały organizacje MRiRW, PAIiIZ, UPEMI (organizacja producentów mięsa) i jedna firma – Carpo, to ku mojemu zaskoczeniu, nasz kraj reprezentowany był przez 20 producentów z regionu wschodniej Polski. Stoiska rodzimych wystawców zlokalizowane były w formie „wyspy”, co umożliwiało odwiedzającym zapoznanie się z szeroką ofertą polskich produktów. Ponadto, na stoisku biura handlowego Konsulatu RP w Nowym Jorku dostępnych było wiele informacji i towarów od innych producentów, m.in. z firmy Stovit, czy lubelskiej Perły.
Pierwszy dzień targów Fancy Food Show był dla polskich wystawców bardzo uroczysty, ponieważ obecni byli przedstawiciele MRiRW z Ministrem Andrzejem Butrą na czele, organizacji rządowych i Telewizji Polskiej. Obecni byli również przedstawiciele redakcji miesięcznika Hurt & Detal i Food from Poland, dzięki czemu możemy zaprezentować własny materiał zdjęciowy.
Tomasz Pańczyk
tagi: Fancy Food Show , Waszyngton ,
21 listopada 2024 roku w wieku 68 lat zmarł Krzysztof Pakuła...
W październiku 2024 r. całkowita wartość sprzedaży w...
W tym roku Polacy planują mniej kosztowne święta niż...
Obie strony czeka kilka lat przygotowań...
Sztuczna inteligencja jest coraz mocniej wykorzystywana przez...
Ankietowani wskazali pięć rzeczy, których obecnie...
Do zmian muszą się dostosować także małe przedsiębiorstwa...
Z początkiem stycznia 2025 roku Polska obejmie rotacyjną...