Pomimo tego, że w katalogu targowym w wykazie wystawców pod polską flagą widnieją organizacje MRiRW, PAIiIZ, UPEMI (organizacja producentów mięsa) i jedna firma Carpo, to ku mojemu zaskoczeniu, nasz kraj reprezentowany była ponadto przez 20 producentów z regionu wschodniej Polski. Stoiska polskich wystawców zlokalizowane były w formie "wyspy", co umożliwia odwiedzającym zapoznanie się z szeroką ofertą polskich produktów. Ponadto, na stoisku polskiego biura handlowego w Nowym Jorku znajduje sie wiele informacji i towarów od innych producentów, m.in. z firmy Stovit, czy lubelskiej Perły.
Pierwszy dzień targów Fancy Food Show był bardzo uroczysty, obecni byli przedstawiciele MRiRW z Ministrem Andrzejem Butrą na czele, organizacji rządowych i Telewizji Polskiej. Obecny był również redaktor naczelny miesięcznika Hurt & Detal i Food from Poland - Tomasz Pańczyk, dzięki czemu juz w lipcowym numerze Hurt & Detal zamieszczona zostanie relacja.
tagi: fancy food , fairs , waszyngton ,
Restauracje działające w sieci Sfinks Polska wypracowały w...
Anna Miernikiewicz objęła stanowisko Prezes Zarządu VIVE...
Rolnictwo może odegrać znaczącą rolę w niwelowaniu...
Impulsem dla szarej strefy są krajowe podwyżki akcyzy i...
Rada Ministrów przyjęła projekt nowelizacji ustawy o...
Nabór wniosków ruszy w sierpniu...
Kredyty udzielane firmom oraz ratalne mają się gorzej...