Pomimo tego, że w katalogu targowym w wykazie wystawców pod polską flagą widnieją organizacje MRiRW, PAIiIZ, UPEMI (organizacja producentów mięsa) i jedna firma Carpo, to ku mojemu zaskoczeniu, nasz kraj reprezentowany była ponadto przez 20 producentów z regionu wschodniej Polski. Stoiska polskich wystawców zlokalizowane były w formie "wyspy", co umożliwia odwiedzającym zapoznanie się z szeroką ofertą polskich produktów. Ponadto, na stoisku polskiego biura handlowego w Nowym Jorku znajduje sie wiele informacji i towarów od innych producentów, m.in. z firmy Stovit, czy lubelskiej Perły.
Pierwszy dzień targów Fancy Food Show był bardzo uroczysty, obecni byli przedstawiciele MRiRW z Ministrem Andrzejem Butrą na czele, organizacji rządowych i Telewizji Polskiej. Obecny był również redaktor naczelny miesięcznika Hurt & Detal i Food from Poland - Tomasz Pańczyk, dzięki czemu juz w lipcowym numerze Hurt & Detal zamieszczona zostanie relacja.
tagi: fancy food , fairs , waszyngton ,
W warszawskim centrum handlowym Wola Park...
Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol już kolejny rok z rzędu –...
W kwietniu ceny w sklepach wzrosły rdr. średnio o 5,6%, czyli...
Dwóch na trzech ankietowanych, zaciągając kredyt lub...
Mennica Skarbowa odnotowała około 50-procentowy wzrost...
Co ósmy wciąż jednak nie potrafi ich wskazać...
Obecnie 49,1% Polaków dobrze ocenia swoją sytuację...
Platforma strategicznego dialogu w Warszawie i Waszyngtonie...