Tegoroczne lato będzie miało inny, bo kawowy smak! Myśląc o lecie zadajmy sobie pytanie, czy kawa latem musi być gorąca?
I kto zdecydował, że kawa to napój pity raczej w zimie? No i czy kawa ma tylko budzić? Kawa ma nam smakować i dawać przyjemność przez cały rok. Mocna frappe, Irish island, Czekoladowe szaleństwo, Romantyczny migdał, Zakręcona truskawka, Latte waniliowe to tylko niektóre z proponowanych apetycznych mrożonych kaw i deserów kawowych. Można je łatwo i szybko przygotować na bazie rozpuszczalnych kaw marki Jacobs – największej marki kaw w Polsce w 2011 roku.*
W lecie 2012 r. kawa nie będzie już tylko towarzyszyć czytaniu książki, robieniu zakupów przez Internet albo oglądaniu telewizji. W tym roku mrożone kawy i desery staną się ważną częścią spotkań towarzyskich oraz szalonych wakacyjnych imprez. Czeka nas prawdziwa eksplozja smaków kaw. Machiatto czy latte to tylko początek smakowych doznań. Maliny, wanilia, migdały, karmel, orzechy, truskawki, kokos, banany, czekolada, pomarańcza, a nawet chili to składniki, dzięki którym będzie można rozkoszować się szeroką gamą smaków kaw przygotowanych według przepisów polecanych przez markę Jacobs.
„Kawa postrzegana jest jako napój spożywany głównie na gorąco. Chcemy pokazać nieograniczone możliwości serwowaniem kawy również latem. Co więcej, właśnie teraz nabiera ona smaków, o jakich nam się nie śniło! Nasze propozycje kaw mrożonych oraz kawowych deserów to pomysł na orzeźwienie w upalne lato albo uprzyjemnienie wakacji, jeśli aura nie będzie sprzyjać. Wystarczy kawa rozpuszczalna Jacobs, przepisy z naszej limitowanej książeczki albo strony internetowej www.mrozonakawa.pl, a potem czeka nas już tylko euforia smaku” – mówi Łukasz Kaszuba, Brand Manager w Kraft Foods Polska.
Koncept mrożonych kaw Jacobs to wyśmienity pomysł na nadanie nowego smaku letniemu spotkaniu z przyjaciółkami, z którymi nie musisz już wychodzić do kawiarni, żeby napić się naprawdę dobrej kawy. To także świetny pomysł na apetyczne i twórcze wspólne spędzenie czasu podczas przygotowywania napojów chłodzących i kawowych słodkości. Dzięki inspiracjom Jacobs podczas letnich przyjęć i koktajli wiele z pań będzie mogło zaskoczyć swoich gości. Pomogą w tym na pewno designerskie podkładki dodawane do opakowań rozpuszczalnej kawy Jacobs, na których można znaleźć kilka przepisów na prawdziwe kawowe cuda. Skarbnicą pomysłów będzie także książka pełna inspirujących pomysłów na kawy mrożone i desery, którą można zdobyć w konkursie na stronie internetowej oraz sama strona internetowa www.mrozonakawa.pl. Będzie można na niej znaleźć mnóstwo finezyjnych kawowych przepisów, a wszyscy chętni mogą podzielić się własnym pomysłem na kawę mrożoną lub kawowy deser i wygrać codziennie atrakcyjne nagrody. Odwiedzający stronę będą mogli śledzić zabawnego videobloga Magdy Różczki, w którym Aktorka bawi się produktami, łączy i miesza składniki w zależności od nastroju chwili oraz przygotowuje z nich fantastyczne mrożone kawy i desery.
Pomysł na urocze chwile z i przyjaciółkami w towarzystwie kawy mrożonej:
Kawa mrożona: Ancymonka
Składniki:
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs
60 ml wody
10 ml syropu cynamonowego lub 2 łyżeczki startego cynamonu
2 łyżeczki cukru
10 kostek lodu
30 ml śmietanki
bita śmietana
Sposób przygotowania:
Do shakera dodaj kawę rozpuszczalną, 10 ml syropu cynamonowego lub 2 łyżeczki startego cynamonu, cukier i kostki lodu. Zamknij shaker i mieszaj energicznie przez ok. 20 sekund. Otwórz shaker i całość, wraz z kostkami lodu, przelej do odpowiedniej szklanki.
Dodaj śmietankę, najlepiej 30%, i całość udekoruj bitą śmietaną. Kawę podawaj ze słomką.
Sprzęt: shaker
Przepis na kawowy deser, który uczyni Cię królową letnich przyjęć:
Deser kawowy: Wirujące Truskawki
Składniki:
8 łyżeczek kawy rozpuszczalnej Jacobs
200 ml wody
½ banana
100 ml mleka
7-10 truskawek
Sposób przygotowania:
Mocną kawę rozpuszczalną przygotowaną z 8 łyżeczek kawy rozpuszczalnej i 200 ml wody przelej do foremek na lód i zamroź tak, aby uzyskać przynajmniej 6 kostek zamrożonej kawy. Do blendera dodaj połowę banana, mleko, truskawki i 3 kostki kawy. Całość miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotową kawę przelej do szklanki. Udekoruj 3 kostkami kawy z foremek do lodu.
Sprzęt: foremki do lodu / blender
Portfolio rozpuszczalnych kaw Jacobs
Kawa Jacobs Krönung to kawa o królewskim aromacie, odpowiednia zarówno na specjalne okazje, jak i kameralne spotkania w rodzinnym gronie. Kawa rozpuszczalna Jacobs Krönung w zestawie z podkładkami dostępna jest w wariancie 200 g, cena rekomendowana jedynie w kanale nowoczesnym, 32,79 zł
Jacobs Krönung Espresso to kompozycja intensywnego kawowego smaku, aksamitnej pianki prawdziwego espresso i Królewskiego Aromatu Jacobs Krönung. Kawa rozpuszczalna Jacobs Krönung Espresso w zestawie z podkładkami dostępna jest w wariancie 200 g, cena rekomendowana jedynie w kanale nowoczesnym, 32,79 zł
Jacobs Cronat Gold wyróżnia się delikatnym smakiem, który pozwala dłużej delektować się codzienną filiżanką kawy. Kawy rozpuszczalna Jacobs Cronat Gold w zestawie z podkładkami dostępna jest w wariancie 200 g, cena rekomendowana jedynie w kanale nowoczesnym 30,29 zł
Jacobs Velvet to połączenie wysokiej jakości ziaren kawy, mocy oraz silnego aromatu z delikatną pianką, dzięki której ta kawa smakuje wyjątkowo łagodnie. Kawa rozpuszczalna Jacobs Velvet w zestawie z podkładkami dostępna jest w wariancie 200 g, cena rekomendowana jedynie w kanale nowoczesnym 23,39 zł
Więcej informacji na temat wsparcia marketingowego marki, o marce kaw JACOBS oraz firmie Kraft Foods Polska można znaleźć na stronie www.alertmedia.pl/Jacobs w informacji prasowej o profilu marketingowym.
tagi: Kraft Foods Polska , Jacobs ,
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Należąca do koncernu FoodWell marka Bakalland dołączyła do...
Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP...
Zawirowania w światowym handlu...
Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji...
Firmy skupiają się na gromadzeniu zapasów...
Światowi dostawcy nie nadążają z dostawami do Polski...