W maju do sklepów trafią jogurty naturalne BAKOMA w opakowaniach o zmienionej szacie graficznej i rekomendacji producenta co do sposobu korzystania z produktu. Jogurt BAKOMA Naturalny Gęsty promowany będzie jako idealny do zastosowań kuchennych – dodatek do zup, sałatek, ciast oraz jako baza sosów i deserów. Liczba zwolenników zdrowej kuchni i używania jogurtu jako składnika dietetycznych dań z roku na rok rośnie. BAKOMA jako pierwsza na polskim rynku przygotowała linię jogurtów naturalnych dedykowaną do zastosowań kuchennych.
Z badań konsumenckich wynika, że jogurty naturalne mają dwa podstawowe zastosowania – do bezpośredniego spożycia oraz do wykorzystania jako dodatek w kuchni. Jednocześnie zaobserwować można rozbieżność pomiędzy oczekiwaniami konsumentów co do charakterystyki produktów wykorzystywanych na te dwa sposoby. Wychodząc naprzeciw potrzebom klientów BAKOMA postanowiła przygotować linie produktowe dopasowane do różnych stylów konsumpcji. Jogurt BAKOMA Naturalny Gęsty oferuje doskonały smak, ale także konsystencję, dzięki której nie spływa na dno naczynia i dobrze łączy wszystkie składniki.
W ramach promocji zdrowej diety i edukacji na temat zalet wykorzystywania jogurtu w kuchni BAKOMA uruchomiła specjalny internetowy serwis konsumencki www.kuchniajogurtowa.pl. Portal zawiera fakty i ciekawostki żywieniowe oraz propozycje przepisów jogurtowych, będzie także pełnił funkcję platformy konkursowej.
BAKOMA Naturalny Gęsty dostępny jest w opakowaniach 150 i 390 g.
W maju trwa promocja cenowa. W tym czasie cena produktu została obniżona o 10%.
Sugerowana cena opakowania 150 g 1,19 zł, 390 g – 2,89 zł.
tagi: Bakoma ,
Związek Polskich Przetwórców Mleka apeluje o utrzymanie...
W maju rdr. spadł ruch w placówkach sieci fast food – w...
W maju br. kawa mielona zdrożała rdr. w sklepach o 25,1%, a...
Ze wstępnych danych Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki...
Przedsiębiorcy wskazują, jak zaktywizować cztery wykluczone...
Jak wynika z analizy danych MRiT, w maju liczba wniosków...
Według najnowszego rynkowego raportu, obecnie 18,4% Polaków...
W UE co roku wytwarza się ponad 2,2 mld t odpadów...