Pomidory z karmelem i lodami waniliowymi
Stopień trudności: średni
Składniki dla 4 osób:
Kcal na osobę: 362
2 garście małych pomidorów (mogą być koktajlowe)
1 laska wanilii KOTÁNYI
4 łyżki cukru
40 ml bacardi
¼ l soku jabłkowego
4 kulki lodów waniliowych
siekane pistacje do dekoracji
Pomidory umyć i osuszyć. Laskę wanilii przekroić wzdłuż i wyjąć miąższ. Cukier karmelizować na patelni, dodać bacardi, sok jabłkowy, wanilię z miąższem i całość zagotować do konsystencji syropu. Dodać pomidory, zagotować i odstawić. Pomidory wyłożyć na talerze, udekorować lodami i całość posypać pistacjami.
Foto: Kotányi Polonia Sp. z o.o.
tagi: Kotányi ,
Restauracje działające w sieci Sfinks Polska wypracowały w...
Anna Miernikiewicz objęła stanowisko Prezes Zarządu VIVE...
13,6 dnia – takie terminy przelewów firmy MŚP zapisywały...
Rolnictwo może odegrać znaczącą rolę w niwelowaniu...
Impulsem dla szarej strefy są krajowe podwyżki akcyzy i...
Rada Ministrów przyjęła projekt nowelizacji ustawy o...
Nabór wniosków ruszy w sierpniu...